Strona 31 z 99 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 301 do 310 z 990

Temat: Wymiana akumulatora / jaki akumulator

wojtunio's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Śląsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BKC
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

mam pytanie, czeka mnie wymiana aku przeczytałem cały temat i wybór padł na boscha s5 , nie robię dużych tras więc wziąłbym 74AH 750A, z tym że wymiar tego aku to 278x175x175mm, widzę, że czaro ma taki sam więc wejść wejdzie tylko pytanie czy nie będzie problemów z montażem (czyli czy nie będę musiał nic przerabiać, podkładać itp)?

czaro10's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2010
    Miasto
    Mazowsze
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8V
    Silnik
    inny
    Podziękował
    68 razy

Domyślny

Nie bedzie, bierz smialo. Tylko taka materialowa otuline trzeba inaczej zaozyc, dasz rade jak zobaczysz.

3. Podziękowania dla czaro10 za pomoc w problemie

wojtunio (29-01-12)

kadlubek's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2010
    Miasto
    W-wa / Wrocek / Chełm
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    38 razy

Domyślny

ja też mam 75Ah z Loxa

PARAMETRY TECHNICZNE:
    Producent: LOXA SPZOO Wymiery: dł 278 - sz 175 - wy 190
    Gwarancja: 24 miesięcy Polaryzacja: P+,
    Napięcie: 12 Volt Technologia: Ca/Ca - wapniowa
    Pojemność: 75ah (Ampero Godzin) DYSTRYBUCJA: E-MOTO.PL SPZOO
    Rozruch: 720A (Amper) wg EN Bezobsługowy: wg normy EN

http://www.e-moto.pl/loxa/akumulator.../ca-.75ah.html

Polecam mam drugą zimę i jak na razie jest LUX!

Unrealis's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    Lublin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AXR
    Podziękował
    raz

Domyślny

Wujek który ma sklep z akumulatorami powiedział mi tak:
    Centry nie kupować - pare lat temu ktoś kupił firmę i od tamtej pory maja strasznie dużo zwrotów. Dodają co prawda 3 letnia gwarancje ale pozniej wykazuja iż był niewłaściwie użytkowane i lipa.

Mi polecił i taki też kupiłem - Fiamm titanium plus - 80Ah - 720A - pojemność może troche większa niz w oryginale montowane ale alternator spokojnie do 80 ładuje wiec podobno bedzie git.

A zmienić musiłem bo padł mi mój VW'owski który był od nowości, 9 lat wytrzymał - stara niemiecka szkoła
    Może ktoś skorzysta

Prutek II Słabszy's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2009
    Miasto
    Kamionka
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

Chcialem odpiac akumulator ale wlaczyl sie jakis alarm kiedy zaczalem odkrecac klemy, wiec szybko przykrecilem.
    Wie ktos jak go wylaczyc? Jak odkrece oba bieguny (obie klemy) to alarm sie wylaczy?
    Moze ktos pomoc? Ktos mial taki problem?

czaro10's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2010
    Miasto
    Mazowsze
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8V
    Silnik
    inny
    Podziękował
    68 razy

Domyślny

Masz alarm seryjny czy dokladany? Jak seryjny to powinien byc przycisk deaktywacji, jak dokladany to w syrenie na ogol jest zamek, przekreca sie kluczyk i dezaktywuje alarm.

Data dołączenia
    Aug 2009
    Miasto
    Kamionka
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

naprawde, chcialbym Ci odpowiedziec ale nie mam pojecia czy seryjny czy dokladny. Nigdy nie wyjmowalem akumulatora z zadnego auta...
    Fakt, faktem, ze jest pewnien przewod od akumulatora do takiej malej skrzyneczki z boku i tam jest zamek, byc moze o tym pisales, ale nie mam kluczyka, przy zakupie auta nie bylo takowego.

daVor's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2007
    Miasto
    Kraków / Jasło
    Auto
    OOOO
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Unrealis Pokaż post
    Wujek który ma sklep z akumulatorami powiedział mi tak:
    Centry nie kupować - pare lat temu ktoś kupił firmę i od tamtej pory maja strasznie dużo zwrotów. Dodają co prawda 3 letnia gwarancje ale pozniej wykazuja iż był niewłaściwie użytkowane i lipa.
    A mój wujek mówił mi odwrotnie Wiesz nie pisz takich rzeczy bo po co komuś psuć renome - szczególnie polskiej firmie. Ja ze swojego doświadczenia powiem tak: osobiście mam Centra Futura + 74Ah i 720A rozruchu - mam go 4 zimę teraz. 3 letnia gwarancja z Assistance. Aktualnie doładowywałem go tej zimy pierwszy raz po 4 latach ale tylko dlatego że auto stało pod blokiem na zewnątrz 3 doby i zamarzł aku. Podładowałem i jeżdżę do dzisiaj - auto codzień na zewnątrz. Olej mam półsyntetyk Mobil S. Paliwo Verva ON zimowy - trzymam pełen bak. Filtr paliwa wymieniany 9000km temu, olej też.
    Dodatkowo apropo reklamacji Centry - powiem tak:
    W firmie zajmowałem się obsługą floty i mieliśmy Kampera z 5 akumulatorami (jeden do silnika, reszta na utrzymanie elektryki campera) - z USA. Wszystkie padły - wymieniliśmy je na Centry Futury. Jednak elektryka była zjeb...na w tym autobusiku i po roku padły wszystkie 4 aku - mimo to zareklamowałem je do Centry - przyjechał gość z Centry - wymienił wszystkie 4 sztuki na nowe bez gadania. Nic to nie kosztowało. Kolejno w Berlingo 2.0HDI firmowym też mieliśmy centre future (ale bez +), auto było mało jeżdżone w zimie i z racji że stało na mrozach, aku padł bo ciągle go ktoś ładował dużym prądem, często itd. Ale zareklamowaliśmy - i też wymienili. Ja tam polecałbym Centre Future +. O reszcie nie powiem bo nie mam doświadczenia z innymi aku. Oryginalnie miałem BOSCH'a ale miał pewnie z 10 lat więc dobił żywota poprostu.

Data dołączenia
    Aug 2009
    Miasto
    Kamionka
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Question

Cytuj Oryginalnie napisane przez czaro10 Pokaż post
    Masz alarm seryjny czy dokladany? Jak seryjny to powinien byc przycisk deaktywacji, jak dokladany to w syrenie na ogol jest zamek, przekreca sie kluczyk i dezaktywuje alarm.

Jeszcze raz sprawdzalem. To jest dodatkowa bateria, podlaczona do akumulatora, po prawej stronie. Byc moze ona wywoluje alarm, ale tak jak pisalem nie mam kluczyka. Czy mozna go gdzies kupic? A ten przycisk deaktywujacy gdzie sie znajduje, w ktorym miejscu?

czaro10's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2010
    Miasto
    Mazowsze
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8V
    Silnik
    inny
    Podziękował
    68 razy

Domyślny

W alaramach dokladanych czesto syrena, ktora jest umieszczona pod maska ma zamek na kluczyk, o to mi chodzilo. Przekrecasz kluczyk, alarm sie dezaktywuje. Szukaj syreny.

Jesli masz alarm fabryczny to poszukaj na forum gdzie jest przycisk dezaktywujacy, np w 8P jest w boczku drzwi kierowcy.

Strona 31 z 99 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)

Zasady postowania