Strona 56 z 152 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 551 do 560 z 1512

Temat: Pompka centralnego zamka

Dominos07's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2010
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    20 razy

Domyślny

Okazało się że pompką jest w dobrym stanie a problem tkwi w zaśniedziałych dwóch przewodach. Jeden aż sam się wykruszył z kostki.
    Wie ktoś w jaki sposób rozebrać 10-stykową czarno fioletową kostkę (1J0937733), mógłbym ją oczyścić i podpiąć na nowo? Jeśli to się nie uda to zostaje kupno nowej kostki.

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Wypchnij lekko te fioletowa zwleczke i z jednej strony musisz wlozyc cosik cienkiego (ala igla) aby lekko wygiac blaszki. Wtedy piny powinny wyjsc bez problemu.
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

3. Podziękowania dla DanioUk za pomoc w problemie

Dominos07 (27-02-12)

Data dołączenia
    Aug 2009
    Miasto
    Wadowice
    Auto
    A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL
    Podziękował
    raz

Domyślny

Witam , Panowie poradźcie coś. Problem z zamkiem ma sie tak ze wszytko dział z kluczyka bez problemu ale jeśli użyje przełącznika z drzwi kierowcy zamknąć zamknie wszytko ładnie ale już otworzyć nie chce. Wtedy pozostaje tylko chwycić za klamkę od srodka otworzą się jedne drzwi i otworzyć auto od zewnątrz kluczykiem . Gdzie może tkwić problem ?? (A3 1,6 98r)

Strazak's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2006
    Miasto
    Wielbark/Szczytno
    Auto
    VW
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    284 razy

Domyślny

A u mnie jest problem w tym z pompka długo pracuje , zamki zamykają się od razu a pompka dalej chodzi, ile czasu u was trwa praca pompki?Z tego co pamiętam powinna byc krótka, tak było u mie do czasu rozsypania sie wewnątrz wirnika grafitowego, wymieniem na inny silniczek i po pewnym czasie tak sie właśnie zrobiło. Próbowałem na rożne sposoby zamieniać elementy grafitowe i ciagle to samo. Co jest tego przyczyną może ktos wie? Raczej nie bedzie to brak szczelności tych dwóch rurek wychodzących z pompki, gdyż nawet na tzw, krótko pompka chodzi długo nim sie wyłączy. Odpiąłem przewody doprowadzające powietrze do zamków, zatkałem palcami i mimo to pracuje długo, za długo. Co moze byc przyczyna, gdzie szukac usterki?
    Mazurskie Biwakowanie r-2009 r-2010 r-2011 r-2012 r-2013 r-2014 r-2015 r-2016 r-2017 r-2018
    10 biwaków i starczy.

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Bielsko Biała/Gliwice/Tarnowskie Góry
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

może wewnątrz jest nieszczelność, tam gdzie zamykasz wirnik takim denkiem na trzy śrubki, albo też wewnątrz przy tym białym plastikowym krućcu

Strazak's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2006
    Miasto
    Wielbark/Szczytno
    Auto
    VW
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    284 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez etanol Pokaż post
    może wewnątrz jest nieszczelność, tam gdzie zamykasz wirnik takim denkiem na trzy śrubki, albo też wewnątrz przy tym białym plastikowym krućcu
    dzisiaj rozbiorę to kolejny już raz, albo uszczelnię ( może ten właśnie biały króciec co chrzani) albo rozpier......e ta pompkę i kupie nowa, tzn używana ciekawe czy lepsza by sie trafiła. Ciekawe też ile może kosztować nowa w ASO? ktoś może się orientuje?

- może ktoś ma cała pompkę do opchnięcia? 8D0 862 257 B
    Mazurskie Biwakowanie r-2009 r-2010 r-2011 r-2012 r-2013 r-2014 r-2015 r-2016 r-2017 r-2018
    10 biwaków i starczy.

Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    podkarpackie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Witam,
    mam pewien problem z zamkiem. Otóż od jakiegoś czasu podczas zamykania drzwi słuchać jak zamki w drzwiach pracują i zamykają się. Natomiast w klapie bagażnika słychać ciągłe buczenie, ok. 10 sekund. Przy otwieraniu wszystko jest ok. Co to może być przyczyną takiego zamykania?

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Przyczyną takiego stanu jest nieszczelność w układzie pneumatycznym pompki centralnego zamka, która znajduje się w lewym boczku bagażnika Twojej A trójki. W temacie, w którym napisałeś było to już omawiane i jesli przeczytasz całość będziesz wiedział wszystko.

Data dołączenia
    Jul 2010
    Miasto
    Bukowno
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kieliszek Pokaż post
    Witam,
    mam pewien problem z zamkiem. Otóż od jakiegoś czasu podczas zamykania drzwi słuchać jak zamki w drzwiach pracują i zamykają się. Natomiast w klapie bagażnika słychać ciągłe buczenie, ok. 10 sekund. Przy otwieraniu wszystko jest ok. Co to może być przyczyną takiego zamykania?
    Jak ja miałem taki sam problem jak tutaj opisany to sprawą tego nie była nieszczelność w układzie tylko rozsypane (oczywiście na początku w małym stopniu) łopatki grafitowego wirnika. Po jakiś dwóch miesiącach rozsypały się całkiem i niestety musiałem wymienić na nowe tzn z allegro cały silniczek wraz z łopatkami

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

kolego pitbul, generalnie niewykonalne jest, aby przy rozsypaniu wirnika rygle w ogóle się poruszały bo bez wirnika nie ma owietrza, a bez powietrza nie ma ciśnienia, a bez ciśnienia nie m,a siły do poruszenia ryglami. I nie rozumiem jak wirnik może się w "małym" stopniu rozpaść ?

Strona 56 z 152 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Zasady postowania