Strona 25 z 218 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 241 do 250 z 2179

Temat: Auto Detailing - Pytania, Odpowiedzi

filmer's Avatar
    Data dołączenia
    May 2009
    Miasto
    Płońsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T APP
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Witam, w njabliższym czasie będę przymierzał się do zakupu jakiegoś skromnego zestawu który przywróci blask mojemu autku.
    Potrzebuję więc czegoś, co sprawdzi się na granatowym lakierze + preparat do plastików i coś do wycierania.
    Nie mam polerki więc wszystkie prace będę zmuszony wykonać ręcznie i kompletnie nie wiem, co z waszej oferty mógłbym wybrać.

Będę wdzięczny za pomoc
    pierwszy automat jaki prowadziłem ? - Ferrari F430

Data dołączenia
    Sep 2011
    Miasto
    gorzow
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL

Domyślny

Mam pytanie, mianowicie czy macie wosk ,który byłby odpowiedni do złotego lakieru?

Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    Nd-Szczn
    Auto
    BMW E93
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez filmer Pokaż post
    Witam, w njabliższym czasie będę przymierzał się do zakupu jakiegoś skromnego zestawu który przywróci blask mojemu autku.
    Potrzebuję więc czegoś, co sprawdzi się na granatowym lakierze + preparat do plastików i coś do wycierania.
    Nie mam polerki więc wszystkie prace będę zmuszony wykonać ręcznie i kompletnie nie wiem, co z waszej oferty mógłbym wybrać.

Będę wdzięczny za pomoc
    Do korekty ręcznej oraz zabezpieczenia totalne minimum:

Szampon + rękawica.
    Glinka - usunie wszelkie zabrudzenia.
    Korekta - Tricolor + Megs UC.
    IPA - usunięcie resztek po paście.
    Cleaner - odżywi lakier.
    Wosk

Możesz korzystać z testerów, dużo tańsze.

Do plastików, jaki efekt Cię interesuje ?

W 300zł spokojnie się zmieścisz.

pielegnowacauto.pl's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    BMW
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

filmer zapraszamy do przeczytania notki na blogu żeby mieć ogólny pogląd co do czego i jak Chyba że już czytałeś. Blog

Nie wiem czy szampon, rękawica do mycia, ręcznik, coś do usuwania smoły (to się przyda żeby glinka miała mniej roboty)... też wchodzą w grę, czy to już masz?

Jeżeli chodzi o przygotowanie lakieru to: glinka, może być ValetPRO. Jako poślizg pod glinkę woda z szamponem lub quick detailer. Osobiście jeżeli nie planuję korekty lakieru to glinkuję pod quick detailer ponieważ dla mnie jest lepszy poślizg.

Dalej jakiś cleaner. Myślę że dobrym wyborem będzie coś ściernego żeby usunąć co nie co Wet Mirror Finish jest ciekawym rozwiązaniem ponieważ pełni też rolę politury (wypełniacza). A jednocześnie nie obniża trwałości wosku.
    I na to wosk, pytanie jaki. Na lato proponuję coś nie koniecznie bardzo trwałego, ale przyjemnego w aplikacji Pytanie do jakiej kwoty. Rewelacyjnym woskiem jest Dodo które są w testerach.

Można też zamiast cleanera i wosku zastosować AIO. Czyli cleaner i wosk w jednym Mogę polecić Tripple. Oczywiście to rozwiązanie będzie mniej trwałe.

Przyda się również quick detailer do stosowania po myciu żeby wzmocnić wosk, poprawić wygląd, usunąć plamki po wodzie. Pro Detailer jest świetnym QD o dużej zawartości wosku.

stefan5656 każdy wosk będzie dobry do złotego jak i do innego lakieru. Są woski które lepiej wyglądają na jasnych lakierach, inne na ciemnych, ale te różnice są niewielkie i tak naprawdę sami powinniśmy ocenić co nam się podoba Najważniejsze jest przygotowanie lakieru.

---------- Post dodany 07-03-12 o 08:36 ----------

koza21 dzięki za pomoc, nawet M4ciek nie zdążył odpisać

Jeżeli chodzi o korektę ręczną to nie tri color pod UC. Lepszy będzie twardszy aplikator Valet Pro

Zapomniałem o plastikach. Polecam Kocha. Daje połysk, a po wypolerowaniu jest bardzo fajna satyna. Odpycha bardzo dobrze wodę i efekt jest długotrwały. W ostatnim czasie mój faworyt

filmer's Avatar
    Data dołączenia
    May 2009
    Miasto
    Płońsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T APP
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Dzięki, właśnie o takie konkrety mi chodziło, bloga oczywiście czytałem i to dlatego mam takie parcie na zakupy, tylko po obejrzeniu oferty kompletnie zgłupiałem.
    Finanse mam nieco okrojone, ale postaram się zakupić większość poleconych mi środków, w sumie nie śpieszy mi się aż tak bardzo, mam nadzieję zrobić u was większe zakupy pod koniec miesiąca.

Szmapon do mycia i ręczniki jakieś tam już mam, do pierwszego etapu powinno wystarczyć. Co do wosku to wybiorę tańszą opcję z tym, że albo test dodo lub AIO, myślę, że to już zależne będzie od środków które na ten cel
    będę mógł przeznaczyć.

Już się nie mogę doczekać zakupoów, oby tylko pogoda mi później sprzyjała ; )

W każdym razie dziękuję bardzo za pomoc, koza Tobie też.
    pierwszy automat jaki prowadziłem ? - Ferrari F430

Zachodniopomorskie neoeinz's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Szczecin
    Auto
    Passat B5fl
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

poczeba mi czegoś do plastików na zewnątrz cos w miare taniego albo kiedy bedzie Tester 303 Aerospace Protectant
    dostepny bo jeszcze chce dorzucic blue gel do kol
    .......

Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    Nd-Szczn
    Auto
    BMW E93
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez neoeinz Pokaż post
    poczeba mi czegoś do plastików na zewnątrz cos w miare taniego
    http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka-samochodowa/pielegnacja-na-zewnatrz/pielegnacja-plastikow-zewnetrznych/cquartz-perl-500-ml.html

W zakupie może wydawać się dość ''drogi'', aczkolwiek starczy Ci na kilka lat.
    Ostatnio edytowany przez koza21 - 07-03-12 o 15:22

Wiolka's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez neoeinz Pokaż post
    albo kiedy bedzie Tester 303 Aerospace Protectant
    dostepny bo jeszcze chce dorzucic blue gel do kol
    Niestety nie wiemy- nie ma u dystrybutora.

Tak jak koza21 napisał z testerów może być PERL. Taniej to już chyba nic nie mamy.

Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
    Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl

Zachodniopomorskie neoeinz's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Szczecin
    Auto
    Passat B5fl
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

oki thx
    .......

makubaku's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2007
    Miasto
    Łódź
    Auto
    325ti
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

Mam pytanko. potrzebuje czegos do konserwacji i pielagnacji skóry. W miejscah gdzie czesto pada na nie słonce pojawiaja sie lekkie pekniecia a chcialbym temu jakos zapobiec i zabezpieczyc dobrze fotele. Uzywałem sonaxa ale sredni jest. Mozecie cos polecic co byłoby dostepne u Was? z gory dzieki.

Strona 25 z 218 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Zasady postowania