Cytuj Oryginalnie napisane przez Micha3l Pokaż post
Ja polecam LandiRenzo Omegas na reduktorze Ig1 Turbo wtryski Med biale. Sam mam taki zestaw. Nie był tani(dwa lata temu 3400) ale jeździ do tej pory bez awarii. I do tego mam zapas jakbym coś grzebał przy silniku. (medy białe wytrzymują 60km na cylinder)

To jest jedyna godna instalacja oprócz lpgtech/stag. Ze względu na kosmicznie dobre wtryski, najlepsze co można dostać na rynku.Natomiast sam reduktor jest do 200km, co ogarnia ale czasami zdarzy się że już przy 190km wymieknie, jest to reduktor 2 stopniowy , bardzo dobrze trzyma cisnienie na wolnych obrotach, w czasie jazdy również choc przy 200km zdarzają sie spadki juz dość duże czasami. Ogolnie mówiąc landi jest ok. Ale na medach bialych i ig1t. Bo niektorzy myśla że landi to jest i to samo , a juz widzialem takich co im do 1.8T 180km zamontowali landi na reduktore le98se co jest mówiąć delikatnie kpiną.

No i dodam jeszcze - strojenie , jeszcze raz strojenie. W AUQ AUM to jest pół biedy, ale w AGU szczególnie / AQA/AJQ /APP to jest najważniejsza rzecz jeśli auto ma jeździć tak jak na benzynie, nie stopic tłoków przy próbie przekroczenia 140km/h i palić 15% gazu więcej od PB. Jeśli komuś pali mniej jak 15% to niech wie że silnik dostaje w **** ostro i liczcie na wypalone gniazda zaworowe , stopione tloki i turbine.