Czy katalizator z A3 8L 1.8 podejdzie do A3 8L 1.6 ???
Czy katalizator z A3 8L 1.8 podejdzie do A3 8L 1.6 ???
|
inna średnica rury jest
w 1.6 jest średnica wydechu i kata 51mm, w 1.8 56mm. portek w 1.8 na żywo niestety nie widziałem więc niestety nie jestem w stanie Ci powiedzieć czy pasują, napewno kończą się inną średnicą niż w 1.6
Jak chcesz to moge ci pozyczyc moje stare portki z 1.6(bez kata) i sobie porownasz srednice.
mam kilka pytań, po pierwsze byłem u mechanika bo dręczy mnie ciągle głośny hałas w samochodzie przy 3tyś obrotów.. 100km/h a tu jak w starym aucie.. powiedział że to wydmuchany katalizator, czy po wycięciu i wspawaniu rury będzie ciszej ?
po drugie czy lepiej wyciąć go całkiem i wstawć rurkę czy rurę puścić przez niego?
i po trzecie jeśli całkiem wywale kata co z przeglądami ? nie czepiają się?
może masz głośne opony i dlatego tak? Lepiej wyciąć i wstawić rurke, chyba 56 mm jest u CB. Co do przeglądów to jedni się czepiają, drudzy znajdują 20 zł w CD![]()
Ten jest panem co się umie bawić tak jak pan
opony nie, to taki dźwięk jakby z silnika..wrażenie odnosi się jakby wyło coś zaraz pod Tobą..właśnie okolice kata.. byłem już u 2 mechaników na kanale i są bezradni..tłumik cały nie dziurawy.. ten trzeci postawił właśnie na kata.
Możliwe, że katalizator. Polecam tłumik w obudowie kata:
Cena nie duża, możliwe, że odmulić Ci trochę auto, a kata zawsze możesz sprzedać.
Może być to jeszcze wina złączy elastycznych, ale to też nie droga sprawa.
Dokładnie może też byś łącznik elastyczny musiałbyś to sprawdzić dobrze czy gdzieś nie ma dziurki nie ucieka tamtędy. Ja w ciągu 3 lat użytkowania A3 wymieniłem w swoim AGN'ie chyba ze 4 te łączniki he
A jak to kat to wstaw strumienice w obudowie kata i po problemie.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)