Strona 133 z 187 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135143183 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,321 do 1,330 z 1870

Temat: Sa tutaj motocyklisci? :)

malik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    warszawa
    Auto
    Mam dres :)
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    45 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez włodek Pokaż post
    O 6,00 rano sypało...
    Przegapiłem! No i właśnie się zdziwiłem. Motocykliste widziałem tylko jednego na całej trasie, do tego ten snieg. Ale nie zaluje ze pojechalem na moto! Straszne korki dzisiaj były.

Donator Akumulator >sebek<'s Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2008
    Miasto
    Warszawa / Zamość
    Auto
    Laleczka CBR / A4 1.8T Q
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    67 razy

Domyślny

czyli warunki na moto dzisj nie za dobre? moj kumpel egzamin dzisiaj zdaje

Kiedy Facet mówi, że coś zrobi to to zrobi! I nie trzeba mu o tym co pół roku przypominać

malik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    warszawa
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    45 razy

Domyślny

Dobre (nie ma sniegu ani lodu), tylko slisko i mokro, ale na egzaminie to w zaden sposob nie przeszkadza. Przeciez tam się nie jezdzi więcej jak 50km/h

Donator Akumulator >sebek<'s Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2008
    Miasto
    Warszawa / Zamość
    Auto
    Laleczka CBR / A4 1.8T Q
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    67 razy

Domyślny

no to moze sobie poradzi

a co do sytuacji awaryjnych to tez juz jedna ostatnio mialem, na szczescie obylo sie bez upadku jechalem nadwislanka do otwocka i na droge byl wyjazd z jakiejs budowy, a co za tym idzie sporo blota lezalo na asfalcie. wiec kiedy postanowilem akurat tamtedy przejezdzac to jakas kopara w tym samym momencie postanowila wyjechac na droge...bez ostrego hamowania sie nie obylo...no i przyznam szczerze ze mi sie cieplutko zrobilo

Kiedy Facet mówi, że coś zrobi to to zrobi! I nie trzeba mu o tym co pół roku przypominać

pablo_85's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2008
    Miasto
    Ostrowiec/Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez malik Pokaż post
    Ja już rozpoczałem sezon. Dzisiaj jade do pracy, na prymasa miedzy samochodami a tam leży pełno rozpuszczonego śniegu (w nocy coś padało)? W pierwszej chwili się zdziwiłem, bo w Markach było raczej sucho a w Warszawie normalnie śnieg na drodze.
    Malik ja od tygodnia tamtedy jezdze i codziennie to samo, korek od Maczka do Zachodniego

Rafek's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    35 razy

Domyślny

nie ma co opisywać, slisko było, babka zahamowała przede mną jak tylko zobaczyła pomarańczowe a ja za mocno wcisnąłem przedni hamulec i gleba. Szkód za dużo nie ma, w zasadzie tylko pęknięta owiewka lewa. Dobrze ze mam dobre buty to uderzenie odebrały ochraniacze a piszczele odebrały rykoszet bo inaczej pewnie miałbym połamane nogi. Nic sie specjalnego nie stało, ale policja była więc jeszcze do tego zarobiłem mandat :/ ot cała historia
    Alleluja i do przodu!

LORK's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2008
    Miasto
    Windykacja /sprawy komornicze/porady dot.naleznosci
    Auto
    Ostatnio to różnie z tym bywa
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

na jezdniach jeszcze duzo piachu - do smigania na moto warunki slabe (+10c = 0c temperatura odczuwalna na moto)
    deszcze wiatry i inne... to jeszcze nei pora na beztroskie jazdy na dwoch kolkach
    ...po prostu mordeczki ...

Nie pij, gdy prowadzisz - Za dużo się rozlewa.....

malik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    warszawa
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    45 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez pablo_85 Pokaż post
    Malik ja od tygodnia tamtedy jezdze i codziennie to samo, korek od Maczka do Zachodniego
    Pablo, ja jeżdze tamtedy od 3 lat, wiec wiem czego się spodziewac Nie spodziewalem się poprostu sniegu miedzy pasami.

Cytuj Oryginalnie napisane przez Rafek Pokaż post
    nie ma co opisywać, slisko było, babka zahamowała przede mną jak tylko zobaczyła pomarańczowe a ja za mocno wcisnąłem przedni hamulec i gleba. Szkód za dużo nie ma, w zasadzie tylko pęknięta owiewka lewa. Dobrze ze mam dobre buty to uderzenie odebrały ochraniacze a piszczele odebrały rykoszet bo inaczej pewnie miałbym połamane nogi. Nic sie specjalnego nie stało, ale policja była więc jeszcze do tego zarobiłem mandat :/ ot cała historia
    Życie. Hamowanie awaryjne musi odbywać się progresywnie. Jest to ******scie trudne do zrealizowania, bo mózg ludzki wysyła impuls i to jest odruch. A w tym wypadku odruch kończy się tak, że za szybko zaciskamy hebel, zawieszenie nie zdazy sie sprezyc, masy nie ma z przodu i hamulce się blokuja. Trzeba naprawde duzo cwiczyc, aby odruch był prawidłowy.

Dobrze Rafał że Ty cały. Uszczerbek raczej na honorze niz na ciele i maszynie. Też to przerabiałem. W pierwszym tygodniu posiadania moto (i posiadania prawka) glebe zakosilem ;|

Rafek's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2008
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    35 razy

Domyślny

no duma boli... ale juz mam więcej pokory. Teraz juz nie mam takiego ciśnienia i zanim będę jeździł regularnie to sobie pierwej poćwiczę
    Alleluja i do przodu!

malik's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2007
    Miasto
    warszawa
    Auto
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    45 razy

Domyślny

Rafek, szybko zapał ostudzony. Teraz są ciezkie warunki i połączenie tego wszystkiego dało taki efekt.
    Swoją droga, transalp to bardzo dobry wybor

Strona 133 z 187 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135143183 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania