Jaki środek polecacie do plastyków znajdujących się wewnątrz pojazdów, który usunie stare plamy niewiadomego pochodzenia? Tanie środki nie dają niestety rady.
Jaki środek polecacie do plastyków znajdujących się wewnątrz pojazdów, który usunie stare plamy niewiadomego pochodzenia? Tanie środki nie dają niestety rady.
|
ale to są odbarwienia czy po prostu jakieś tłuste plamy? Zawsze przed nałożeniem dressingu czyścimy powierzchnię APC (odpowiednio rozcieńczonym) lub APC do wnętrzahttp://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka-samochodowa/pielegnacja-wnetrza/pielegnacja-tworzyw-i-gumy/czyszczenie-tworzyw-i-gumy/valetpro-interior-all-purpose-cleaner-1l.html
Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl
To są plamy chyba od jakiegoś napoju, zaschnięte, raczej odbarwienie, na pewno nie tłuste.
Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl
2 tygodnie temu na moim aucie zastosowałem takie zabiegi: mycie, glinka, Meg UC, IPA, Wet Mirror Finish, Collinite. W efekcie woda bardzo ładne spływała podczas deszczu. W międzyczasie 2, 3 razy spłukiwałem auto wodą demineralizowaną (po 2zł na myjni bezdotykowej). We wtorek pierwszy raz od woskowania myłem auto szamponem Big Apple, osuszyłem i zastosowałem quick detailer Sonus. Dzisiaj pierwszy raz padało od wspomnianego mycia i okazuje się, że woda nie chce spływać z karoserii. Wygląda to tak, jakby prawie w ogóle nie było wosku, choć Collinite to jeden z bardziej wytrzymałych preparatów. Co może być tego powodem? Szampon podobno nie zmywa wosku, a quick detailer nie powinien chyba aż tak pogarszać sprawy spływania wody...
nie mam aż takiego doświadczenia ale są 3 podejrzenia:
- może CG Wet Mirror Finish pogryzł się z Collinite'm? / błąd aplikacji (najbardziej prawdopodobne)
- za duże stężenie Big Apple'a (najmniej prawdopodobne)
- generalnie obecnie za odpychanie wody odpowiada QD Sonusa a nie sam wosk, choć QD w zamyśle ma to poprawiać
żeby wiedzieć co się stało na Twoim miejscu umyłbym jeszcze raz samą maskę, delikatnie wyglinkował jej połowę (delikatna glinka wosku nie usuwa!), wysuszył i bez QD podjechał na bezdotyk zeby sprawdzic odprowadzanie wody
ps: masz już osobny nowy dział na forum: Detailing. Tam jest lepsze miejsce do zadawania takich pytań![]()
"A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP
Wet Mirror Finish + Colli - daję gwarancję że ta kombinacja jest ok![]()
Jakie było stężenie Big Apple, to bardzo ważne, chociaż nie wierzę że 1-2 mycia nawet ze zbyt dużym stężeniem zabiłoby colliego
QD sonusa też testowaliśmy i jest ok na colliego, ale być może nie było sensu go używać skoro colli miał się dobrze.
Masz jakieś filimiki z odprowadzania wody w tej chwili?
Swoją drogą trudno mi powiedzieć co mogło być nie tak, że colli tak osłabł ponieważ jest to wosk któremu powiedzmy że wszystko jest obojętne. On nie potrzebuje dedykowanych cleanerów i odprawiania modłów przy aplikacji. Jego po prostu smarujemy i ma działa
---------- Post dodany 05-04-12 o 23:18 ----------
I tu jest pytanie jakie efekt lubiszSpójrz na test Maćka który jest gdzieś w naszym temacie, fajnie wszystko pokazał
Osobiście lubię Smartdressing, który mocno podkręca kolor. Uwielbiam też Natural Shine z Megsa - też podkręci kolor, ale nie tak jak smartdressing. Ostatnio zakochałem się w Auto Finesse Spritz. Mega świetny zapach, delikatnie przyczernia, może trochę za mało jak na plastiki w A3, ale i tak bardzo mi się spodobał. Warto podkreślić że na różnych plastikach sprawdzają się różne dressingi, dlatego trzeba próbować.
Ostatnio edytowany przez pielegnowacauto.pl - 06-04-12 o 09:59
Wrzucam zdjęcia kropelkowania po feralnym myciu:
Wygląda to raczej nieciekawie.
Jedyne co przychodzi mi do głowy to to, że za słabo przemyłem auto IPA po polerowaniu UC, ale czy to aż tak mogło zaszkodzić? Na co w takim razie zwrócić uwagę przy drugim podejściu? Powiedzmy, że teraz nie będę już polerował UC.
Witam,czy po Menzernie FG500 wystarczy SF4000 czy uzyc jeszcze PF2500? i ktore gabki polerski najlepije kupic z Urbana polecane przez was?do tego wszystkiego prosilbym o polecenie Cleanera.dziekuje
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)