Strona 32 z 97 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 311 do 320 z 967

Temat: Pompki centralnego zamka. update

Data dołączenia
    Oct 2011
    Miasto
    Izdebnik
    Auto
    audi a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

zastanawia mnie czy da się kupić tą płytkę która mi sie spaliła?bp przecież w większości przypadków pada grafitowy wirnik, a u mnie jest w pełni sprawny. może ktoś ma taką płytkę sprawną i chciałby się pozbyć ?

Data dołączenia
    May 2009
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez szalalala Pokaż post
    Witam po sporej przerwie udało mi się ustalić dokładne informację na temat pompki nr 8L0 862 257 G. Mianowicie :
    *pasuje ona do
    A3/S3 97-00
    *pasujące kluczyki
    8L0 837 231 A
    4D0 837 231
    4D0 837 231 A
    4D0 837 231 R
    4D0 837 231 N
    * NIE pasujące kluczyki:
    8Z0..., 8E0..., 8P0..., 4E0... , 4F0...
    *Ta pompka może zastąpić pompki:
    8L0 862 257 E, 8L0 862 257 L, 8L0 862 257 D i 8L0 862 257 K
    Czy ktoś już zastąpił 8L0 862 257 L tą pompką z końcówką G i dorabiał pilota "scyzoryk" któryś z wymienionych modeli? Ogółem to mam tą pompe z końcówką "L" i mam też dokładany alarm załączany z dodatkowego pilota 3 przyciskowego (spięty z centralnym, domykaniem szyb po załączeniu alarmu, sygnalizowaniem o niedomkniętych drzwiach, bagażniku, klapie) Da się to zrobić tak że kupię ten z końcowką G i zaprogramuję "scyzoryk" żeby obsługiwał dodatkowy alarm oraz centralkę itp?

Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Wroclaw
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ATD

Domyślny

Ori scyzoryk nie będzie obsługiwał dodatkowej centralki alarmu.

Data dołączenia
    May 2009
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez punkforever Pokaż post
    Ori scyzoryk nie będzie obsługiwał dodatkowej centralki alarmu.
    Czyli jak ktoś ma dokładany alarm i chce scyzoryk to musi 2 piloty nosić rozumiem?;] Okey w takim razie nie zawracam sobie głowy robieniem scyzoryka i poluję na pompkę "L"

Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Wroclaw
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ATD

Domyślny

Tak właśnie jest. Tylko, że większość dokładanych alarmów obsługuje też centralny zamek z tego samego pilota, czyli posiadanie w takim wypadku scyzoryka jest jedynie "szpanem" bo centralnym i alarmem steruje ten dodatkowy pilot.

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Ald zawsze mozesz odlaczyc ten dokladany i kupic pompke G wraz z antena i scyzorykami i cieszyc sie ori sprzetem. Oczywiscie zakodowac piloty trza.
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

Data dołączenia
    Dec 2010
    Miasto
    Szczecin
    Auto
    VW
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0TDI CBAB

Domyślny

Po roku leżenia pompki udało się mi kupić ori scyzoryk 4D0 na 2 przyciski, pierwsze co to rozebrałem pilot, dolutowałem trzeci guzik, wpasowałem płytkę w obudowę VW na 3 przyciski.

Następnie chciałem do pompki 8L0 862 257 G dopasować go, jednak nie miałem anteny, kable z pompki przyłożyłem bezpośrednio do akumulatora i podpiąłem VCDS, zauważyłem że pompka "widzi sygnał z pilota, jednak to było w odległości 5cm od pompki. Zamiast kręcić stacyjką podpiąłem odpowiednie kable do aku i zaprogramowałem, otwiera/zamyka oraz przekaźnik do otwierania bagażnika działa po przytrzymaniu trzeciego dolutowanego przycisku.

Parę dni temu dolutowałem jednożyłowy kabel z ekranem o długości paru metrów (żadnego drutu nie dolutowałem do końcówki), gdy kabel był poza autem to zasięg był około 10 metrów, jednak po umieszczeniu go w aucie zasięg ma może 2 metry, jak złożyć prawidłową antenę?

W ogóle ja te pompkę wsadzam do Golfa 2 to musiałem zmodyfikować pompkę by naciskając zamknij auto się otwierało i odwrotnie) ale już to przerobiłem że działa idealnie

Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Burzyn
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    raz

Domyślny

Witam,
    Wtrącę się do tematu z następującym pytaniem:

Zna ktoś zasadę działania ori alarmu (w zasadzie samego uzbrajania się)? bo mam następujący problem: jadę z pasażerem z boku (ewentualnie dziecko z tyłu) zatrzymuje się otwieram drzwi wyciągam kluczyk ze stacyjki wysiadam pasażer też wyciągam dziecko zamykam drzwi włączam alarm z pilota (po prostu zamykam) i alarm się nie uzbraja (nie migają kierunkowskazy nie miga czerwona dioda nie gasną światła) otworze drzwi od kierowcy wsadzę kluczyk do stacyjki przekręcę kluczyk w stacyjce wyciągnę kluczyk zamknę drzwi zamknę pilotem auto alarm się uzbraja. czasem się zdarza że uzbroi się odrazu a czasem muszę kluczyk wsadzić do stacyjki i dopiero wtedy zaskoczy. trochę to uciążliwe zwłaszcza z dzieckiem na rękach... może mi ktoś pomoże

Pozdrawiam

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez 1 6 D Pokaż post
    Po roku leżenia pompki udało się mi kupić ori scyzoryk 4D0 na 2 przyciski, pierwsze co to rozebrałem pilot, dolutowałem trzeci guzik, wpasowałem płytkę w obudowę VW na 3 przyciski.

Następnie chciałem do pompki 8L0 862 257 G dopasować go, jednak nie miałem anteny, kable z pompki przyłożyłem bezpośrednio do akumulatora i podpiąłem VCDS, zauważyłem że pompka "widzi sygnał z pilota, jednak to było w odległości 5cm od pompki. Zamiast kręcić stacyjką podpiąłem odpowiednie kable do aku i zaprogramowałem, otwiera/zamyka oraz przekaźnik do otwierania bagażnika działa po przytrzymaniu trzeciego dolutowanego przycisku.

Parę dni temu dolutowałem jednożyłowy kabel z ekranem o długości paru metrów (żadnego drutu nie dolutowałem do końcówki), gdy kabel był poza autem to zasięg był około 10 metrów, jednak po umieszczeniu go w aucie zasięg ma może 2 metry, jak złożyć prawidłową antenę?

W ogóle ja te pompkę wsadzam do Golfa 2 to musiałem zmodyfikować pompkę by naciskając zamknij auto się otwierało i odwrotnie) ale już to przerobiłem że działa idealnie
    Jakim sposobem pompka 8L0 pozwolila ci klape otworzyc i jakim sposobem dolutowales dodatkowy przycisk jak tam miejsca na to nie ma???

Rozumiem jesli by to byla pompka 8D0 czyli poliftowa i w poliftowym aucie. No chyba ze masz polifta i klape na mikrostyki.

Prawidlowa antena miesci sie w tylnym slupku.
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Bielsko Biała/Gliwice/Tarnowskie Góry
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Simson86 Pokaż post
    Witam,
    Wtrącę się do tematu z następującym pytaniem:

Zna ktoś zasadę działania ori alarmu (w zasadzie samego uzbrajania się)? bo mam następujący problem: jadę z pasażerem z boku (ewentualnie dziecko z tyłu) zatrzymuje się otwieram drzwi wyciągam kluczyk ze stacyjki wysiadam pasażer też wyciągam dziecko zamykam drzwi włączam alarm z pilota (po prostu zamykam) i alarm się nie uzbraja (nie migają kierunkowskazy nie miga czerwona dioda nie gasną światła) otworze drzwi od kierowcy wsadzę kluczyk do stacyjki przekręcę kluczyk w stacyjce wyciągnę kluczyk zamknę drzwi zamknę pilotem auto alarm się uzbraja. czasem się zdarza że uzbroi się odrazu a czasem muszę kluczyk wsadzić do stacyjki i dopiero wtedy zaskoczy. trochę to uciążliwe zwłaszcza z dzieckiem na rękach... może mi ktoś pomoże

Pozdrawiam
    Mnie to wygląda na problem z czujnikiem zamka (widzi drzwi otwarte) częsta przypadłośc, zwłaszcza kiedy robi się ciepło.

Strona 32 z 97 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania