Jeszcze nie ale kumpel właśnie polerował i mam zamiar go przekupić żeby się zajął moim autem
Taki poradnik byłby mega przydatny![]()
Jeszcze nie ale kumpel właśnie polerował i mam zamiar go przekupić żeby się zajął moim autem
Taki poradnik byłby mega przydatny![]()
|
A jeśli bym go nie przekupił to do ręcznego polerowania co byś poleciła. Bo w maju jest VI VAG Nysa i napewno będzie słońce i chcę się pokazać jakoś w miarę![]()
ręczne odradzamy, na japończyku jeszcze może, ale na Audi ? szkoda Twoich rąk
ale jeśli się uprzesz, to Megs Ultimate Compound + ValetPro Ergo Polishing Pad (biały, twardy) lub tzw. Tri-Color (wiele marek go ma)
"A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP
Ja mam 2 pytanka:
- jak ściągnąć wosk przed polerowaniem? Bo jeszcze się trzyma na aucie
- czy nałożyłem go za dużo? gdzieś ktoś mi napisał, żeby nakładać mniej ale np 3 razy.. Tzn jak się to robi?
![]()
no grubo Ci to wyszłoale w kategorii położenia cienkiej warstwy to akurat chyba tylko trening czyni mistrza
3 warstw nie ma po co, najwyżej 2 i to takiego zimowego można warstwować
sam wosk ściągniesz mocniejszym szamponem (z marketu) ), IPĄ lub ew.cleanerem - tylko po co?
"A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP
No bo chcę robić korektę.. Nie trzeba?
I jeszcze jedno - można normalnie gąbkami i pastą polerować przednie reflektory?
Ostatnio edytowany przez verni - 27-04-12 o 12:49
A możesz np do pre-washu użyć APC. Przed korektą dobrze umyj, wyglinkuj i usuń smołę.
A no trochę dużo faktycznieWosk najlepiej nakładać taką warstwą prawie niewidoczną. Wtedy łatwiej się go dociera. 3 to za dużo. Można dwie warstwy w odstępie ok. 24 godzin (oczywiście jeżeli auto nie wyjeżdża z garażu).
Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl
oczywiście, że można - maszynowo, ale...
generalnie panuje zasada, że w kloszach Audi po polerowaniu przednich reflektorów ściągniemy z nich warstwę ochronną i wtedy po jakimś czasie po polerowaniu zżółkną... jednakże sam odpowiedź sobie na pytanie czy lepiej jeździć z porysowanymi reflektorami czy wypolerować i potem jak zaczną żółknąć znów przelecieć pastą
ktoś na forum KA pisał, że poleruje klosze w Audi a potem je zabezpiecza woskiem... na ile to pomaga... nie wiem...
było Audi A3 1.9TDI - 130 KM // jest Ford Mondeo 2.5 ST Titanium X - 220 KM
Mam pytanie, jaki polecacie wosk/sealant który najmniej przyciąga kurz i jest w miarę trwały?
dawid92 a co używałeś do tej pory? Ja jestem ostatnio pod ogromnym wrażeniem Auto Finesse Desire. Jeżeli chodzi o przyciąganie brudu to pobił Zymol Glazur i zostawił daleko w tyle. No ale wosk nie jest tanihttp://www.pielegnowacauto.pl/wosk-n...ire-200ml.html
Jeżeli wcześniej używałeś collinite 476 to większość dobrych, letnich wosków będzie lepsza w tym okresie gdzie mamy wszechobecny kurz. Np: Pete's 53 http://www.pielegnowacauto.pl/kosmet...pete-s-53.html
Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)