|
Koziar jakis ty jest uparty. Rozbierz ta pompke. Jak kabelek sie rozlaczyl to znaczy ze styki zaczynaja mazia zachodzic.
Popatrz dobrze na kostke i bedziesz wiedzial jak ja rozebrac wielkiej filozofii nie ma.
Z ktorego pinu wylecial ten kabel?? Z czarnej kostki??
Witam,
Opiszę swój problem i rozwiązanie(mam nadzieję). U mnie przestała się odblokowywać klapa bagażnika. Blokuje się z przycisku wewnątrz i z pilota, ale długo syczy. Odkręciłem dwie śrubki przy uchwycie i wygląda na to, że jest nieszczelny zawór regulacyjny, do którego dochodzi wężyk ciśnieniowy od pompki centralnego. Długo syczy - ok. 20 sekund przy zamykaniu i otwieraniu. Zamykać daje radę, ale otwierać już nie. W takim zdiagnozowaniu bardzo pomogły mi wszystkie Wasze komentarze w tym wątku. Wielkie dzięki. Mam model z 1997 roku, 1.8 (125 KM) AGN. Niestety na allegro nie znalazłem tej części. Zamówiłem właśnie nową w ASO. Koszt 55 PLN. Numer tej części to 8D9 862 153, gdyby ktoś miał podobny problem. Dam znać, jak już ją wymienię. Wstawiłbym tu fotkę ale nie widzę takiej opcji na tym forum. Dziwne.
Norbert P.
Norberto punkt 7 regulaminu:
7. Wszelkie obrazki wklejaj w postaci tagów - czyli wrzucaj na darmowe serwery oferujące hosting zdjęć np.:
- http://www.fotosik.pl
- http://imageshack.us
Umieszczając zdjęcia na forum staraj się aby nie przekraczały one rozmiaru 800x600 i wagi do 200KB. Nie wszyscy maja szybkie łącza i ogromne monitory.
Witam.Prawdopodobnie padła pompka w aucie mojej narzeczonej ,ale mam pytanie...czy zatykając dwa otwory na pompce i uruchamiając ją powinniśmy czuć ciśnienie? ...bo jakoś nie zauważyłem dmuchania...szyby i oświetlenie działa tylko nie otwiera drzwi i bagażnika...(słychać wycie pompki ok 20 sekund)
...to co we mnie tkwi...zostanie do końca moich dni...
...A3+A3=RS6...
Zdejmik dekielek z pompki bo pewnie ten wirniczek grafitowy się rozleciał, jest to częsta przypadłość w naszych pompkach. W sprzedaży są te kompresorki na alledrogo![]()
Dokladnie jak PANUS napisal, wirniczek sie wysypal, dokladnie grafit w nim. Wymieniasz tylko to i pompka bedzie dalej smigac.
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)