Strona 36 z 218 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 351 do 360 z 2179

Temat: Auto Detailing - Pytania, Odpowiedzi

Opolskie verni's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    OST
    Auto
    TT 225Q
    Model
    Inny
    Silnik
    1.8T APX
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

Walczyłem dzisiaj prawie 4 godziny z maską.. Z maską od fiata cc poszło bez problemu, za to w audi tragiedia:/
    Takie techniczne pytanie: nakładam na pada 3 kropki pasty, przykładam do maski, rozcieram, jadę 2 rundki prawo lewo góra dół na obrotach 900, później takie same 2 rundy na jakiś większych obrotach 1500-2000.. I powiedzmy, że pasta się wyrabia, przynajmniej tak mi się wydaje. Więc po raz kolejny nakładam 3 kropki i replay? Tak dzisiaj robiłem + kombinacja wszystkich past i padów + futro nawet, a efekt powiedzmy, że dobry. Na pewno nie taki jak na forum KA
    Poza tym moczyć te pady czy jednak nie? Na mokrym (spryskanym) łatwiej prowadzi się maszynę, a na suchym jakoś łatwiej mi ocenić czy pasta się wyrobiła. Na mokrym padzie miałem na średnich obrotach moment, gdy coś zaczęło parować Przestraszyłem się, że spaliłem lakier.. Ale to chyba woda

Opolskie verni's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    OST
    Auto
    TT 225Q
    Model
    Inny
    Silnik
    1.8T APX
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

Jeszcze chciałbym zapytać o jedno. Polerując dany fragment, robię np 3 cykle, pasta wydaje się wypracowana. A co jeśli wykonam kolejne 2 przejazdy a okaże się, że pasty już nie ma? Mogę spalić lakier? Da się to jakoś opisać czy musiałbym widzieć na żywo jak ktoś to robi?

dawid92's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Lublin/Nałęczów
    Auto
    Smax Titanium X/ Octavia 2 Rs Tfsi/ Octavia 3 1.8 Tsi
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T BWA

Domyślny

Tak, używam Colli 476, mam trzy ciemne auta i dość tego kurzu...Po QD też nie ma żadnej poprawy. Właśnie myślałem o Pete's 53 i Natty's Red ale kusi mnie jakiś fajny sealant

Data dołączenia
    Apr 2012
    Miasto
    Kozienice
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU

Domyślny

Witam.Jak zregenerować wysuszoną i twardą skórę tapicerki.Dodam że uszkodzenie wynikło podczas suszenia na słońcu po wcześniejszym zalaniu przez deszcz.

pielegnowacauto.pl's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    BMW
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

verni po każdorazowym wypracowaniu pasty przetrzyj element IPA.Wtedy zobaczysz ile tak naprawdę usunąłeś i następne podejście robisz już bezpośrednio na odtłuszczonym lakierze, a nie na pozostałościach wcześniej wypracowanej pasty. Wszystko na sucho, tylko czyść pady szczoteczką do zębów Żeby przypalić lakier to trzeba trochę popracować. To musiała być woda. Jeżeli nie będzie pasty to po prostu będzie bardzo słabe ścieranie i tyle

dawid92 jeżeli myślisz o sealancie to bierz body wrapa z wolf's chemical. Bardzo dobra śliskość. Ostatnio odświeżałem autko robione we wrześniu i miał się bardzo dobrze

lukaszb8 dwie najgorsze rzeczy się przydarzyły tej skórze. Przemoczenie i suszenie na słońcu Trzeba próbować nafaszerować ją dobrą odżywką do skóry. Nałożyć 2-3 warstwy w odstępach 15-20 minut.

Data dołączenia
    Sep 2009
    Miasto
    Nowy Tomyśl
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Witam potrzebuję jakiś zestaw do skórzanej tapicerki( czarna) coś co pomoże ją zabezpieczyc na długi czas dodatkowo w 2 miejsach mam jakby troche wytartą tzn kolor jest taki blady, jest jakies czernidło czy coś żeby to nie rzucało się w oczy>? pozdzrawiam

Wiolka's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Patryk696 Pokaż post
    Witam potrzebuję jakiś zestaw do skórzanej tapicerki( czarna) coś co pomoże ją zabezpieczyc na długi czas dodatkowo w 2 miejsach mam jakby troche wytartą tzn kolor jest taki blady, jest jakies czernidło czy coś żeby to nie rzucało się w oczy>? pozdzrawiam
    Witam,

jeżeli chodzi o czyszczenie i zabezpieczenie to może być zestaw Colourlock: http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka-samochodowa/pielegnacja-wnetrza/pielegnacja-skory/colourlock-zestaw-do-czyszczenia-i-konserwcaji-skorzanej-tapicerki.html[/url] albo Race Glaze: http://www.pielegnowacauto.pl/kosmet...ner-250ml.html + http://www.pielegnowacauto.pl/kosmet...ner-250ml.html albo Souns [url]http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka-samochodowa/pielegnacja-wnetrza/pielegnacja-skory/sonus-leather-bundle-zestaw-do-pielegnacji-tapicerki-skorzanej.html
    ale wytarta skóra niestety nadaje się tylko do farbowania. Jeżeli potraktowalibyśmy skórę czymś takim jak czernidło to obawiam się, że wszystko by później przeniosło się na ubranie dlatego tapicerkę się farbuje (żeby było dobrze radzę oddać tapicerkę do renowacji).

Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
    Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl

Wielkopolskie pstryq's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2009
    Miasto
    Poznań miasto doznań :)
    Auto
    VW Passat B8
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    24 razy

Domyślny

potrzebuje jakiś środek do usunięcia z lakieru jakiejś smoły, asfaltu coś takiego, co poradzicie? czym to zrobić?

Wiolka's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez pstryq Pokaż post
    potrzebuje jakiś środek do usunięcia z lakieru jakiejś smoły, asfaltu coś takiego, co poradzicie? czym to zrobić?
    jak smoła/asfalt to zdecydowanie Prickbort: http://www.pielegnowacauto.pl/prickbort-mac-124-usuwanie-smoly-1-l.html aplikujesz na suchą powierzchnię, czekasz ok. 15 minut i spłukujesz

Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
    Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl

wojt's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Śląsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    44 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez dawid92 Pokaż post
    Mam pytanie, jaki polecacie wosk/sealant który najmniej przyciąga kurz i jest w miarę trwały?
    Przyłączam się do pytania. Na czarnym aucie po Collinite jest tragedia (kiedyś miałem tester Finish Kare Pink Paste i też mocno ściągał kurz). Polecony przez was Wolf's Body Wrap jest troszkę drogawy... Czy coś z Poorboy's EX lub EX-P by się nadało? Chciałbym przeznaczyć właśnie około 60zł. Ewentualnie jakiś tester, który wystarczyłby na 2-3 aplikacje. Pod wosk/sealant mam cleaner wet mirror finish.

Strona 36 z 218 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania