W tym wątku proszę kierować pytania do firmy KingSoft
W tym wątku proszę kierować pytania do firmy KingSoft
|
czy to prawda że auto na jednostronnym IC jest łatwiej a co za tym idzie lepiej zestroić??
Proszę bardziej wytłumaczyć o co dokładnie chodzi - o jaki konkretny przypadek. Dla układu chłodzenia i przepływu powietrza jakikolwiek zakręt czy krawędź powoduje zwiększenie temperatury oraz zmniejsza wydajność układu.
byłem dokładnie takiego samego zdania dopóki nie zacząłem grzebać głębiej na forach i tam stwierdzili że IC jednostronny jest "idealny" ponieważ jest go dużo łatwiej zestroić a co za tym idzie daje lepszy efekt od dwustronnego IC. Czyli teoria jest obalona i lepiej wstawić normalny dwustronny IC który ma swobodny przepływ.
Zapraszam na ww.bartpol-hamownia.pl
Modyfikacje elektro-mechaniczne silników spalinowych
Profesjonalna Regeneracja Turbosprężarek
ZOBACZ!! www.facebook.com/BartpolTuning
może troszeczkę źle sformułowałem pytanie, mam zamiar założyć jeden centralny IC tylko zastanawiam się nad IC który ma wyjścia z jednej strony tak jak oryg. audi seat itp. czy standardowy po wstawieniu kolektora awx żeby nie prowadzić kwasówki przez całą szerokość auta. samochód napewno będzie u was stał na strojeniu ale dopiero po wszystkich modyfikacjach które planuje zrobić![]()
A spoko, to ja tez teraz załapałem o co Ci chodzi. Powiem Ci tak, przeważnie my wykonujemy układy w następującej formie (przykład 3 zdjęcia)
lub ewentualnie,
W pierwszym przypadku (3 zdjęcia) nie potrzebne jest wykonywanie dolotu powietrza do turbo. W przypadku skracania układu przez kolektor od AWX konieczna jest modyfikacja dolotu. Jeżeli chodzi o mnie nie powiedziałbym żebym poczuł różnicę przez montaż kolektora od AWX, aczkolwiek im krócej tym lepiej
Jeżeli chcesz duże turbo to proponuję od reki dolot z filtrem ITG lub FUJITA
Zapraszam na ww.bartpol-hamownia.pl
Modyfikacje elektro-mechaniczne silników spalinowych
Profesjonalna Regeneracja Turbosprężarek
ZOBACZ!! www.facebook.com/BartpolTuning
Nawiazujac do pytania o chip do peugeota 607 2.2 hdi 133km EDC15 z FAP w automacie przebieg 300 tysiecy, prawdziwy. Jakies 50 tysiecy temu wymieniane bylo turbo na nowe w niemczech.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)