Strona 64 z 152 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 631 do 640 z 1512

Temat: Pompka centralnego zamka

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Bielsko Biała/Gliwice/Tarnowskie Góry
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

weź wd 40 włóż rurkę do zamka, psiknij, odczekaj troche i rozruszaj bębenek. Musi puścić. Co do pompki, to wyciagbnąc, rozebrać, wysuszyć i spojrzeć co by w środku nic nie latało.

edraven's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi A4 B8
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez DanioUk Pokaż post
    A jaki problem jest zdemontowac ten slupek?? Przeciez to na zatrzaskach jest.
    Ja to sie boje takich rzeczy z zatrzaskiem bo zawsze coś urwe dlatego unikam tego jak tylko moge No ale widze że czeka mnie to. A co do pompki smigającej 20 sec za każdym zamykaniem i otwieraniem to mimo wszystko mam wrażenie że sie wysypie prędko bo nie jest stworzona do tego by pracować tak długi czas conajmniej kilkanaście razy dziennie.
    Audi A3 1.9 TDI ASV powered by CARSOFT Przemyśl: 140KM <-- modyfikacje sterowników promocje dla forumowiczów!

Marcin_BP's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2011
    Miasto
    Lublin / BP
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    61 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez etanol Pokaż post
    weź wd 40 włóż rurkę do zamka, psiknij, odczekaj troche i rozruszaj bębenek. Musi puścić. Co do pompki, to wyciagbnąc, rozebrać, wysuszyć i spojrzeć co by w środku nic nie latało.
    Cytuj Oryginalnie napisane przez DanioUk Pokaż post
    Raczej wirnik sie wysypal. Jak juz bedziesz w bagarzniku to zdejmij plastik z klapy bagarznika i tam juz pociagniesz ciegno i otworzysz.
    Niestety nie pomogło ani WD ani nic, kluczyk nie wchodzi, tak jakby wkładka była zwalona.. ale udało mi się otworzyć klapę zdejmując ten plastik, na chwilę obecną podczepiłem 2 sznureczki do otwierania i zamykania bagażnika od środka Gdy zabrałem się za rozbieranie to się zdziwiłem, bo pod dywanikiem obok koła znajdowała się woda:

Skąd w tym miejscu krople wody? którędy może lecieć? czy mogą być gdzieś zapchane jakieś odpływy? Gąbka otaczająca pompkę była lekko wilgotna. Pompkę wyciągnąłem i porządnie wysuszyłem lecz nic to nie dało. Podpiąłem VAGa i w Zamku Centralnym pojawiło się 14 błędów.

Screen:

Miał ktoś kiedyś podobne błędy? Jest gdzieś zwarcie czy poprostu płytka walnięta? W pompce nic nie lata, ani nie zauważyłem żadnych zimnych lutów...

Ostatnio edytowany przez Marcin_BP - 20-05-12 o 09:20 Powód: VAG

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

działa Xi spryskiwacz tylnej szyby ? jeśli pompka spryskiwacza działa, a woda nie leci, to mogł pójśc wąż na łączeniu. Jedno z takich łączeń znajduje się pod subem w okolicach pompki. Jeżeli pompka faktycznie była zawilgocona to polecam zakupić czysty spirytus techniczny do czyszczenia (w sklepie elektronicznym 1L. kosztuje 13 zł) i całą pompke dobrze wymyć, nie oszczędzając. jeśli poszło zwarcie to neistety po płytce, ja już do przeszedłem i musiałem wymienić pompke na inną.

owieczka's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2009
    Miasto
    Zabrze
    Auto
    1.9TDI AXR+
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    inny
    Podziękował
    40 razy

Domyślny

Panowie jak wyciągnę z mojego auta pompkę centralnego (8L0 862 257 D) do sprawdzenia. To czy po jej ponownym włożeniu będę musiał coś kodować ustawiać czy będzie wszystko działało tak jak wcześniej?
    Chcę wyciągnąć pompkę, ponieważ nie działa mi oświetlenie bagażnika przez zwarcie, które zrobiłem - bezpieczniki sprawdzałem wszystkie kolejno i są ok.

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Wszystko będzie tak jak było

Marcin_BP's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2011
    Miasto
    Lublin / BP
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    61 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez etanol Pokaż post
    działa Xi spryskiwacz tylnej szyby ? jeśli pompka spryskiwacza działa, a woda nie leci, to mogł pójśc wąż na łączeniu. Jedno z takich łączeń znajduje się pod subem w okolicach pompki. Jeżeli pompka faktycznie była zawilgocona to polecam zakupić czysty spirytus techniczny do czyszczenia (w sklepie elektronicznym 1L. kosztuje 13 zł) i całą pompke dobrze wymyć, nie oszczędzając. jeśli poszło zwarcie to neistety po płytce, ja już do przeszedłem i musiałem wymienić pompke na inną.
    Działa spryskiwacz tylniej szyby. Wymycie pompki spirytusem nie pomogło no nic, jutro może się wybiorę na szrot i spróbuję jakąś inną podłączyć... a tak apropo, to zauważyłem , że jak podłączona jest pompka to świeci oświetlenie wewnątrz i działa otwieranie szyb i domykanie z pilota, zaś nie świeci się podświetlenie bagażnika i nie działa centralny. A jak jest odłączona pompka to nie działają w ogóle szyby ani oświetlenie. To wychodzi na to że płytka tak jakby działała? tylko jest nie w pełni sprawna? Naprawiał ktoś może kiedyś takie płytki? jest to w ogóle wykonalne? A może samą płytkę wystarczyłoby przełożyć od innej pompki?

etanol's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2009
    Miasto
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Miałem dokłądnie tak samo jak Ty, nawet chyba w tym temacie te objawy opisywałem. NIe wiem czy jest opłacalne wymieniac samą płytkę, bo przecież i tak skądś ja musisz wziąść, a więc zapewne kupisz drugą. Może być z niesprawnym silniczkiem i wirnikiem bo to łatwo wymienić i szybciej.

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Marcin BP a sprawdziles bezpieczniki??? Opisalem ktore w innym temacie.
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

Marcin_BP's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2011
    Miasto
    Lublin / BP
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    61 razy

Domyślny

Tak, bezpieczniki sprawdzałem, wszystkie dobre. Ok, no to ewentualnie będę szukał z zepsutym silniczkiem i wirnikiem, może znajdzie się coś taniej. Dzięki za pomoc.

Strona 64 z 152 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania