Pokazane rezultaty 1 do 10 z 22

Temat: Spadek mocy A3 2.0TDI BMM

Threaded View

Data dołączenia
    May 2012
    Miasto
    Gdańsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BMM
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Spędziłem prawie 2 godziny przy mojej Niuni i obawiam się, że to coś poważnego Sprawdziłem cały układ dolotowy i podciśnienia i NIESTETY nie znalazłem żadnej nieszczelności, żadnego rozczepionego przewodu Rozpiąłem również przepływomierz aby sprawdzić czy na pewno komp poprawnie komunikuje się z VAG'iem i oczywiście od razu wyskoczył błąd. Także tym bardziej dziwił mnie brak jakichkolwiek błędów odnośnie poprawnej pracy silnika skoro nie jest poprawna.

Rozpiąłem więc układ dolotowy przed samym silnikiem i okazało się, że przedostaje się do niego niewielka ilość spalin najpewniej z któregoś cylindra (bo z kąd w dolocie spaliny?) co na pewno nie wróży błachej usterki i wskazuje na niebywały, wręcz nadzwyczajny zbieg okoliczności pojawienia się spadku mocy po wymianie filtrów i oleju...

Obawiam się, że albo jest coś z którymś zaworem dolotowym (oby) albo głowica

Jutro jadę na pomiar ciśnienia w cylindrach i się okaże czy moje przypuszczenia są słuszne czy nie... Oj mam zmartwienie...
    Ostatnio edytowany przez mrsopel - 21-05-12 o 21:09

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania