Strona 115 z 147 PierwszyPierwszy ... 1565105113114115116117125 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,141 do 1,150 z 1464

Temat: Klimatyzacja, czyszczenie, serwis, problemy

will0w's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Bieruń
    Auto
    a3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kuebk Pokaż post
    VCDS w dlon i sprawdz co sie dzieje.
    Byl blad, po testowaniu klimatyzacji. Cos z temperatura prawej strony, ale nie wydaje mi sie, azeby to byl powod. Tym bardziej, ze zostal on skasowany.

kuebk's Avatar
    Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    Berlin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI CR CBBB (170KM)
    Podziękował
    32 razy

Domyślny

To ze zostal skasowany wcale nie znaczy ze nie jest przyczyna problemu i ze nie powrocil.
    Pozatym jedyne co mi przychodzi na mysl to adaptacja klimy ale bez kabla tego nie zrobisz.

will0w's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Bieruń
    Auto
    a3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kuebk Pokaż post
    To ze zostal skasowany wcale nie znaczy ze nie jest przyczyna problemu i ze nie powrocil.
    Pozatym jedyne co mi przychodzi na mysl to adaptacja klimy ale bez kabla tego nie zrobisz.
    To samo mial mechanik chyba na mysli mowiac o przeprogramowywaniu climatronica. Znajde gdzies jakis opis, poradnik czy cos, co by mi moglo w tym pomoc. Bo rozumiem, ze klapy puszczajace powietrze sie ruszaja, wnioskuje z tego, ze w trybie ekonomicznym jest nadmuch.

Data dołączenia
    Sep 2008
    Miasto
    Bialystok
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL

Domyślny

Witam. Szukałem wszędzie na forum jednak nie mogę znaleźć. Jeżeli jest takie pytanie to przepraszam Chodzi o to czy w naszych a3 przedlift jest odprowadzanie wody jakąś rurką pod samochód. Jeszcze w tamtym roku były widoczne plamy wody pod autem a teraz widać tylko krople na skraplaczu i wężykach. Jeżeli jest taka rurka odprowadzająca to czy ktoś może napisać gdzie się ona znajduje lub ewentualnie zrobić foto? Pytam ponieważ u mojego staruszka w Combo zaczęła ciec woda do środka po chodniczkach i po wyjęciu zawleczki z takiej rurki odprowadzającej wyciekło dosłownie 2 litry wody. I po tym zabiegu przestało ciec do środka jak też klima zaczęła chłodzić znacznie lepiej. Po prostu pytam tak pytam profilaktycznie

Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Słupsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

witam.mam problem i licze,ze ktos mial to samo.szukalem na forum i nic.nabilem kilka dni temu klime,wczesniej wymienilem czujnik cisnienia bo byla nieszczelnosc.myslalem ze klima wkoncu zacznie smigac no i sie zdziwilem.nie dziala mi ani wentylator-ten od klimy.sprawdzalem na krotko i jest ok.ale prad do niego nie dochodzi.sprezarka nie chodzi, fioletowy silniczek pod schowkiem tez nie chodzi,zielony juz tak.moze to byc wina sterownika ze nic nie chodzi?nie chce kupowac w ciemno po kolei kazdej czesci.moze mial ktos podobny problem ze wszystko siadlo??pozdrawiam

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez mosieq87 Pokaż post
    witam.mam problem i licze,ze ktos mial to samo.szukalem na forum i nic.nabilem kilka dni temu klime,wczesniej wymienilem czujnik cisnienia bo byla nieszczelnosc.myslalem ze klima wkoncu zacznie smigac no i sie zdziwilem.nie dziala mi ani wentylator-ten od klimy.sprawdzalem na krotko i jest ok.ale prad do niego nie dochodzi.sprezarka nie chodzi, fioletowy silniczek pod schowkiem tez nie chodzi,zielony juz tak.moze to byc wina sterownika ze nic nie chodzi?nie chce kupowac w ciemno po kolei kazdej czesci.moze mial ktos podobny problem ze wszystko siadlo??pozdrawiam
    a sprawdziłes bezpieczniki od klimatyzacji, jesli dobrze pamietam to:5,25,16 oraz w komorze silnika od wentylatorów, ale juz nie pamietam ktory to jest, zerknij do tematu o bezpiecznikach w dziale chyba warsztat

Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Słupsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

sprawdzilem je jako pierwsze.wszystko ok i gniazdka bezpiecznikow tez ok

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

mosieq87,
    ja raczej bym wykluczył sterownik bo jak napisales "fioletowy silniczek pod schowkiem tez nie chodzi," ( chyba ze sie zepsuł) a za niego nie odpowiada sterownik. więc sprawa moze być ciekawsza,
    a wogole ci sie wentylatory właczaja np na dłuzszym postoju?

sprawa moze być troche dłuzsza a ja juz nie mam czasu jak coś to wieczorem, albo ktoryś z kolegów z forum sie wypowie

Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Słupsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

duzy wentylator chodzi normalnie.maly od klimy jak podlaczylem na krotko to chodzi elegancko na dwoch biegach, a podlaczony normalnie juz nie chce sie krecic wogole.odpialem wtyczke od fioletowego silniczka i jest tam chyba 6 kabelkow.na dwoch albo na trzech bylo napiecie.wie ktos na jakich pinach ma byc napiecie i jakie??
    Ostatnio edytowany przez mosieq87 - 10-07-12 o 20:14

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez mosieq87 Pokaż post
    duzy wentylator chodzi normalnie.maly od klimy jak podlaczylem na krotko to chodzi elegancko na dwoch biegach, a podlaczony normalnie juz nie chce sie krecic wogole.odpialem wtyczke od fioletowego silniczka i jest tam chyba 6 kabelkow.na dwoch albo na trzech bylo napiecie.wie ktos na jakich pinach ma byc napiecie i jakie??
    Tylko ze wiatraki od chłodnicy powinny razem chodzić- nie ma opcji oddzielnie, chyba ze coś z kablami źle podłaczone albo przetarte.

z tego co pamietam, to do tego wiatraka co piszesz to idzie dwa grube przewody, jak byś mogł jakieś zdejcie wrzucić co odpiąleś, bo 6 przewodów to chyba tam nie ma we wtyczkach od nagrzewnicy, chyba ze o czymś nie wiem

Strona 115 z 147 PierwszyPierwszy ... 1565105113114115116117125 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania