Strona 40 z 218 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 391 do 400 z 2179

Temat: Auto Detailing - Pytania, Odpowiedzi

bronx's Avatar
    Data dołączenia
    May 2007
    Miasto
    Lidzbark Warmiński
    Auto
    Ford Mondeo 2.5 ST Titanium X
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Wiolka Pokaż post
    Może być Colli, my używamy Reloada: http://www.pielegnowacauto.pl/cquartz-reload-400-ml.html[/url] i wg nas się dobrze spisuje na felgach. Można też użyć Finish Kare'a: [url]http://www.pielegnowacauto.pl/wosk-syntetyczny-finish-kare-1000p-hi-temp-paste-wax-444ml.html
    apropo wosku do felg... zastanawiam się na kupnem CG Wheel Guard (ewentualnie PB Wheel Selant)... ale skoro mam całą puszkę Coli to czy warto ?
    było Audi A3 1.9TDI - 130 KM // jest Ford Mondeo 2.5 ST Titanium X - 220 KM

Wiolka's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez bronx Pokaż post
    apropo wosku do felg... zastanawiam się na kupnem CG Wheel Guard (ewentualnie PB Wheel Selant)... ale skoro mam całą puszkę Coli to czy warto ?
    Hmm różnica jaka mi przychodzi do głowy jest taka, że Wheel Guard to sealant więc nie powinien tak przyciągać kurzu jak Colli. A czy warto? Myślę, że jeżeli jesteś zadowolony z Colliego to nie ma konieczności Postaramy się przetestować Wheel Guarda i podzielić się wrażeniami (może uda się jakiś test zmontować i się sytuacja wyklaruje).

Wiolka

Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
    Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl

Qid's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2011
    Miasto
    PL
    Auto
    Audi
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Witam,
    Nie za bardzo wiedziałem gdzie się podpiąć, więc postanowiłem napisać w tym temacie. Czy ktoś z forumowiczów, mógłby polecić (doradzić), jakiś sprawdzony środek, do czyszczenia (może być do prania) tapicerki fotela, po tłustych plamach (dokładnie po śmietanie). Fotel był prany maszyną, ale nadal po wyschnięciu, (zależy jak słońce pada na fotel), widać czarne plamy. Nie chcę za bardzo eksperymentować, ponieważ tapicerka jest jasnego koloru.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Wiolka's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Qid Pokaż post
    Nie za bardzo wiedziałem gdzie się podpiąć, więc postanowiłem napisać w tym temacie. Czy ktoś z forumowiczów, mógłby polecić (doradzić), jakiś sprawdzony środek, do czyszczenia (może być do prania) tapicerki fotela, po tłustych plamach (dokładnie po śmietanie). Fotel był prany maszyną, ale nadal po wyschnięciu, (zależy jak słońce pada na fotel), widać czarne plamy. Nie chcę za bardzo eksperymentować, ponieważ tapicerka jest jasnego koloru.
    tak jak M4ciek napisał pranie ekstrakcyjne to najlepsza metoda na usunięcie wszystkich plam. Być może użyli zbyt słabej chemii i dlatego plamy zostały.

Cytuj Oryginalnie napisane przez Adii_91 Pokaż post
    Co warto pobrać z Anglika ?

Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl

Data dołączenia
    Sep 2011
    Miasto
    Piaseczno
    Auto
    S3
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T BAM
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

A ja chciałem spytać o pomoc przy zakupie jakiejś w miarę ogarniętej polerki w cenie do 250zł max - oczywiście o ile mozna za taką cenę kupić?
    Polerka będzie uzywana kilka razy w roku...

Wiolka's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Hmm wiesz co nie chcę Ci polecić jakiejś tandety. Do 250 zł to jednak ciężko jest kupić coś porządnego. Możesz poszukać ewentualnie używanej maszyny polerskiej (ważny jest duży zakres obrotów i stabilizacja). Ewentualnie poszukać wypożyczalni takiego sprzętu jeżeli ma być używana sporadycznie to może jednak lepiej ją wypożyczyć?

Ewentualnie (tutaj podlinkuję do konkurencji ) http://temachem.sklep.pl/opis/231754...-polisher.html

boss777's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2011
    Miasto
    Słomniki
    Auto
    Inne niż A3
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    359 razy

Domyślny

2 miesiące temu pobrudziłem tylnią kanapę pianką montażową. Dosłownie teraz to już są małe plamki około 0,5 cm, ale mnie to drażni. Co polecacie ? bo już pełno środków stosowałem i nic... Tylko nie za 100zł bo w tej cenie to kupie całą kanapę

krzysiek97's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Łódzkie
    Auto
    Opel Astra II, VW Golf 7 1.4TSI BlueMotion, Audi A4 B8 1.8TFSI, Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    1.6 BSE
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Oryginalne środki do konserwacji AUDI w komplecie:
    -Wosk do polerowania
    -Żel do czyszczenia felg
    -Środek do czyszczenia tworzyw sztucznych
    -Środek do usuwania owadów
    Korzystał ktoś ? dobre to ?

pielegnowacauto.pl's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    BMW
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

bosss77 nie mieliśmy nigdy takiego przypadku. Popytam jeszcze po znajomych którzy piorą. Wydaje mi się jednak że może to być trwałe uszkodzenie :/ Ewentualnie udaj się do kogoś kto zajmuje się profesjonalnie praniem. Jeżeli chcesz to dam namiar na kogoś konkretnego w Krakowie żeby to zobaczył i ocenił co da się zrobić.

krzysiek97 wydaje mi się że dla Audi robi chemię Koch, 1z, ewentualnie Sonax bo są to najwięksi producenci chemii samochodowej w Niemczech. Ciekawe co jest w opakowaniu??? Jedne środki mogą być skuteczne, inne mniej. Trzeba sprawdzić...

M4ciek's Avatar
    Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Pabianice
    Auto
    Audi A3 (S3 / S-Line mod)
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BKC
    Podziękował
    80 razy

Domyślny

od tego prania należałoby zacząć, inne opcje to półśrodki przypominające błądzenie po omacku.

więc albo zrób to jak należy albo z tym żyj

inna sprawa że to może być trwałe uszkodzenie, ale dopóki nie ruszysz to się nie dowiesz
    "A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP

Strona 40 z 218 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090140 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)

Zasady postowania