Strona 56 z 86 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 551 do 560 z 857

Temat: Ubezpieczenie auta

szyna49's Avatar
    Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    Bełchatów / Sulejów
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 BFQ
    Podziękował
    24 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez komono Pokaż post
    Ciekawe bo kogo bym nie spytał w moim wieku (21) i ciut starszych to wszyscy jak jeden mąż twierdzą ,że PZU jest strasznie drogie, chociaż w tym roku to Link4 przebił wszystkich
    ile??

Cytuj Oryginalnie napisane przez Chest Pokaż post
    jesteś w błędzie, pare dni temu przedłużałem ubezpieczenie OC, byłem w multiagencji najtaniej wyszło w PZU i MTU, około 600 złoty. Dlaczego? odpowiedź prosta, do około 30 lat wychodzi najtaniej w PZU
    ja również przytaknę iż PZU i WARTA najdroższe

Data dołączenia
    Jul 2012
    Miasto
    Jelenia Góra
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Ostatnio ubezpieczałam audi w Liberty Direct - samo OC wyszło około 600zł
    W tym mam :
    - wszystkie możliwe zniżki za bezszkodową jazdę ( jeżdżę 8 lat)
    - zniżkę na diesel
    - brak zwyżki za wiek (rok temu skończyłam 25 lat)

Podobno firmy ubezpieczeniowe nie lubią audi... Pani z polisy poinformowała mnie,że gdybym ubezpieczała skodę zapłaciłabym 200zł taniej. ))

czaro10's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2010
    Miasto
    Mazowsze
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8V
    Silnik
    inny
    Podziękował
    68 razy

Domyślny

Czy mozna miec samochod bez CO, z ktorego sie nie korzysta? Innymi slowy czy mozna miec auto w garazu?

Lubelskie moniapeluk's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    Chełm
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI CFFB
    Podziękował
    85 razy

Domyślny

tak, ale zabytkowe, na żółtych blachach

Data dołączenia
    Jul 2012
    Miasto
    Jelenia Góra
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez czaro10 Pokaż post
    Czy mozna miec samochod bez CO, z ktorego sie nie korzysta? Innymi slowy czy mozna miec auto w garazu?
    Mam podobny przypadek... w sumie nadaje się do telewizji.
    Dostałam w spadku auto z 2000 r. po tacie, który zmarł nagle i auto figurowało na niego... Chcąc by uczciwą, nie fałszowałam żadnych umów darowizn itp... podałam sprawę o postępowanie spadkowe, a że mam 3-kę zarobionego rodzeństwa w USA od 20 lat mieszkających, podejrzewałam,że nie będą rościć do niego praw...
    Heh, myliłam się i to bardzo!
    Stwierdzili,że mają majątek w PL i nie zechcieli się go zrzec na mnie.
    Sprawa trwała 3 lata...w tym czasie użytkowałam samochód, naprawiałam i ubezpieczałam na siebie (choć dowód rejestracyjny był na ojca). Ostatecznie auto zostało podzielone na 4 części jako współwłasność.

Moje rodzeństwo odmówiło mi wszelkich czynności umożliwiających przerejestrowanie/wyrejestrowanie pojazdu itp... nie mają zamiaru przylecieć nawet do PL - w zasadzie auto powinno mieć opłacane OC cały czas do momentu wyrejestrowania go/sprzedaży bądź zezłomowania...(a bez nich tego nie uczynię) ponieważ Fundusz Ubezpieczeniowy może nałożyć karę finansową.

Facet w ubezpieczalni doradził mi aby wypowiedzieć umowę z ostatnią firmą ubezpieczeniową i po prostu nie ubezpieczać... Fundusz podobno ściga dopiero wówczas gdy auto nieubezpieczone spowoduje jakąś szkodę...gdyż za dużo jest na rynku firm by odszukać,że żadna z nich nie ubezpiecza Ci pojazdu.

Auto stoi w garażu nieużytkowane i nic nie można z nim zrobić.

Ostatnio jednak słyszałam w tv,że firmy ubezpieczeniowe mają się zabrać za tą sprawę i odszukiwać takie przypadki :/ Żenada ...w Polsce nic nie da się załatwić uczciwie i po europejsku, niestety...ale w całej UE możesz sobie auto wyrejestrować kiedy tylko chcesz...u nas niestety nie! i jeszcze płać sobie za coś czego nie używasz...

michal5150's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2011
    Miasto
    Namysłów
    Auto
    A3, Garbi super bryka:)
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez moniapeluk Pokaż post
    tak, ale zabytkowe, na żółtych blachach
    Nie tylko zabytkowy na żółtych tablicach, ale każdy pojazd historyczny (może mieć zwykłe, białe blachy):
    Art 2 ust. 11
    pojazd historyczny:
    a) pojazd zabytkowy w rozumieniu przepisów ustawy - Prawo o ruchu drogowym,
    b) pojazd wpisany do księgi inwentarza muzealiów zgodnie z przepisami dotyczącymi ewidencjonowania dóbr kultury w muzeach,
    c) pojazd mający co najmniej 40 lat,
    d) pojazd mający co najmniej 25 lat i uznany przez uprawnionego rzeczoznawcę samochodowego za pojazd unikatowy lub mający szczególne znaczenie dla udokumentowania historii motoryzacji;
    Niestety, a3/s3 nie łapią się do żadnej z ww kategorii, dopiero w 2036

Data dołączenia
    Apr 2008
    Miasto
    Jeziorany
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 APG

Domyślny

Mam taki mały dylemat, chce ubezpieczyć auto dla brata, kilka szczegółów. Auto zarejestrowane na Ojca, bez kolizji, i wypłat z oc, liberty daje kwotę lekko ponad 300zł, ale jeżeli zaznaczę taka opcje na nie. "czy auto będzie użytkowane regularnie nie mniej niż raz w miesiącu przez osobę poniżej 25 roku życia" - co jeśli brat będzie miał kolizję?

Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    ~ Rzeszów
    Auto
    Nissan/Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.6 BLP

Domyślny

Panowie, a ja mam pytanie o AC waszych autek, wykupujecie ? Jak tak na jaką wartość ? Jakie opcje? Pytam bo dzisiaj próbowałem i po prostu jestem załamany. Max kwota na jaką mogę ubezpieczyć 18 tyś netto w PZU :/, najwyższe jakie udało mi się znaleźć - 27 brutto w Hestii. Kwota nawet nie ima się do rzeczywistej ceny samochodu na rynku.

Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    Gdańsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    1.6 BSE
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

mkalafior a o którym roku auta mówimy? Mi w link4 wycenili na 35 tys. rok 2007. I tak w razie kradzieży nawet dzień po ubezpieczeniu mogę pomarzyć o 35 tys. ale to już bandyctwo firm ubezpieczeniowych i osobny rozdział.

drunkmaster's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2012
    Miasto
    Kraków
    Auto
    VW
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    raz

Domyślny

Mam pytanie, mam OC do 16 czyli do czwartku, wyjeżdżam do Łodzi w tygodniu i wracam własnie w czwartek, starą polisę już wypowiedziałem i od 16 mam opłaconą nową z tym że nie zdążę jej odebrać do czwartku bo kupowana przez internet. W związku z tym czy mogę bez obaw wracać 16, czy ta stara polisa obowiązuje z 16 włącznie?

Strona 56 z 86 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania