Strona 118 z 147 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,171 do 1,180 z 1464

Temat: Klimatyzacja, czyszczenie, serwis, problemy

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

orlandoo,
    na twoim miejscu (jak mowisz ze po deszczach) to sprawdził bym przekaźnik wentylatorów ktory jest po akumulatorem (pod ta pokrywa) moze coś tam jest zaśniedzialem albo dostało sie wody i przewodzi gdzies prąd,
    jeszcze mozna sprawdzić czy wszedzie jest połaczenie od tego czujnik ciśnienia do sterownika wentylatoró oraz do klimatornika:
    - pin1 (czarno-biały) zmostkowany z czujnikiem temp płynu chłodzącego (pin1) a dalej do klimatornika do C2;
    - pin2 (brązowo-niebieski) idzie do klimatornika w A2
    - pin3 (żółto-czerwony) zmostkowany ze sterownikiem wentylatorów w pozycji A2 oraz idzie do klimatronika do C10
    - pin4 (czarno-niebieski) idzie do bezpiecznika nr5 oraz dalej do klimatronika do D9

jak coś jeszcze to pisz, moze uda sie pomóc jakoś

PS.
    sorry za tak długą wypowiedz ale sporo tego było, moze kazdy znajdzie coś dla siebie

Data dołączenia
    May 2012
    Miasto
    skas tam
    Auto
    jakies tam
    Model
    Inny
    Silnik
    1.4T CAXC
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Pawel_yu Pokaż post
    odgrzybic
    Witam !dzisiaj byłem na odgrzybianiu i jak reka odjął ,cały ten smród zginał .Dzieki za pomoc.

Pawel_yu's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2009
    Miasto
    Pruszków
    Auto
    SB
    Model
    A3 8V
    Silnik
    2.0 TDI - CRLB( 150 KM)
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Polecam sie

Data dołączenia
    Nov 2007
    Miasto
    NL
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Milanoo Pokaż post
    Panowie, po włączeniu klimy, wiatraki nie chodzą , obroty nie wzrastają, takze sprezarka tez sie nie załącza. na panelu climatronica jest sniezynka ale powietrze leci w takiej temp jak przy wylaczonej klimie. krótko i na temat, czy to objawy braku czynnika czy padnietej sprezarki? Jutro jade szukac jakiegos speca ale chcialbym wiedziec na co sie nastawić. ps vaga nie posiadam i nie znam nikogo kto ma pozdrawiam
    A wiec dla potomnych, dzisiaj bylem u goscia od klimy, przy objawach ktore podalem okazalo sie ze nie ma prawie wogole czynnika, po zaladowaniu sprezarka, wiatraki zaskoczyly a klima wieje az milo pozdrawiam i powodzenia z naprawa klimy w te upalne dni

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

czyli dobra kolejność podalem

Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Śrem
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASV

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Zremba Pokaż post
    A ja mam taki problem:
    Nawet jeśli mam "gwiazdkę" na wyświetlaczu, to z nawiewów leci powietrze z zewnątrz.
    Wentylatory chodzą, wszystkie bezpieczniki w porządku, klima jest nabita, żadnych wycieków nie miała.

Jak próbuje kojarzyć, to od zawsze przy uruchamianiu nawiewu z zera na jedną kreseczkę słyszałem odgłos jakby coś się obracało napędzane silniczkiem, po czym czuć było podmuch powietrza. (też tak macie?)
    Wczoraj wieczorem poczułem w samochodzie coś w stylu zapachu palonego plastiku w trakcie korzystania z klimatyzacji.
    Dziś rano klima już nie działała.

Czy ktoś ma jakiś pomysł co mogło ulec uszkodzeniu/spaleniu?
    Jest gdzieś jakaś kostka sterująca tymi "otwieraczami nawiewu"?
    Nie wiem także, czy na pewno wiązać zapach palonego plastiku z awarią klimy.
    Dziś VAGowałem auto - zero błędów.
    Sprawdzaliśmy napięcia i okazało się, że na sprężarkę nie dostaje się napięcie stałe, tylko pulsacyjne..
    Ktoś się z czyms takim spotkał?
    Sterownik padł?

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Zremba,
    czy sterownik padł- jeszcze nie da sie tego określiść,
    sprawdz bezpiecznik numer 16- jakie tam jest napiecie? czy takze pulsacyjne? czy stałe tzn jakie? potem odłacz spręzarke i sprawdz jakie masz napiecie na wtyczce idącej do spręzarki
    potem ewentualnie bedzie trzeba sprawdzić sterownik (moze coś z cewka), ale narazie podaj mi te dwa pomiary.
    oczywiście wszystko na włączonym silniku

Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Słupsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AKL
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

witam ponownie.dalej mam problem z klima.zero bledow na klimatronicu.nie zalaczaja mi sie wentylatory, sa na pewno sprawne-sprawdzane na krotko.wymienilem sterownik wentylatorow na inny i dalej bez zmian.odkrylem ze nie dochodzi napiecie do duzego wentylatora.jak auto sie nagrzeje to zalacza sie maly wentylator, ale kiedy wlacze klime to maly sie odstawia i nie chodzi zaden.co moze jeszcze odpowiadac za duzy wentylator ze nie dochodz do niego napiecie??moze jakis czujnik temperatury??sam juz nie wiem

wojt's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Śląsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    44 razy

Domyślny

Jest bezpiecznik wentylatora przy akumulatorze. Często na pierwszy rzut oka nie widać jego przerwania.

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

mosieq87 jak włączysz klime pewnie ci sie robi zwarcie,
    a co do duzego wentylatora: to jak włacza ci sie mały went a duzy nie to przewody albo wentylator padł ale to juz wykluczyles więc zostaja przewody,
    a wiec miernik do ręki i sprawdz
    1.czy od wtyczki od czujnika temperatury w chłodnicy (przewód czerwono-biały) do wentylatorów jest połaczenie oraz czy przypadkiem nie ma spiecia ten przewód z innym lub masa
    2. czy od sterownika wentylatorów duza wtyczka B1 (przewód czerwono-czarny) do wentylatorów jest połączenie oraz czy przypadkiem nie ma spiecia ten przewód z innym lub masa

to narazie na tyle reszta po sprawdzeniu tego

---------- Post dodany 13-08-12 o 19:27 ----------

Cytuj Oryginalnie napisane przez wojt Pokaż post
    Jest bezpiecznik wentylatora przy akumulatorze. Często na pierwszy rzut oka nie widać jego przerwania.
    ale by sie wtedy zaden wentyaltor nie właczył a mosieq87 pisze
    Cytuj Oryginalnie napisane przez mosieq87 Pokaż post
    jak auto sie nagrzeje to zalacza sie maly wentylator

Strona 118 z 147 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania