trudno mi posiadaczowi 8L to ocenic
Printable View
Witam ?Koledzy postanowiłem na forum napisać ,bo nie wiem jaka jest przyczyna "Słabego chłodzenia klimatyzacji ".Tydzien temu byłem na uzupełnieniu czynnika dopełniono mi według książki tyle ile powinno być ,klimatyzacja odgrzybiona ,filtr pyłkowy wymieniony na nowy,sprawdzenie szczelnosci było robione rok temu .Włączam "ECON" temperatura na 18C i delikatnie lepiej czuć zimne powietrze niz przy wyłaczonej .Ogólem jest mała róznica chłodzenia miedzy włączoną klimatyzacją a nie włączona ...W pierwsze dni słoneczne to praktycznie nic mi nie pomogła ,chodziło z 20 minut i dalej było w kabinie "normalnie" Poradźcie czy moze mieliście takie coś u siebie ,albo co moze byc przyczyna ... ?
Ps .Dodam ,iz sprężarka normalnie się włacza błędów na VAG-u brak.
Jeśli brakuje czynnika w układzie chłodzenia to świeci się Econ którego nie mozna wyłączyć. Dzieje się tak ponieważ zostaje wyłączona sprężarka która mogłaby ulec zatarciu w wyniku braku czynnika( pełni on również funkcję smarowania). Mnie wydaje się że w 8p sprężarka chodzi non stop w trybie auto a w trybie econ zostaje wylaczona.
Mobile
igurex jestem pewnien ze spęzarka chodzi cały czas, nawet jak nie ma czynnika i jest tryb econ.
juz kilka osob znam z 8P którzy stwierdzili na jesieni ze im klima nie potrzeba i nie napełniaja a potem latem problem bo nie chłodzi a klima nabita, i spręzarka do wymiany :)
- - - Aktualizacja postu - - -
jedź niech ci sprawdza ilośc czynnika i pewnie trzeba bedzie uzupełnić
Słuchajcie mam taki problem... Klima mi nie chłodzi (ale działa, tylko dmucha ciepłym powietrzem - a raczej powietrzem o temperaturze otoczenia) - zorientowałam się odruchowo otwierając okno w ciepły dzień, przy włączonej klimie ;P W chłodniejsze dni może się nawet trochę wydawać, że nieznacznie chłodzi, ale w cieplejsze ewidentnie dmucha ciepłym. No i teraz pytanie, czy ktoś miał podobną sytuację w 8L i co mogło się zadziać? Być może to już gdzieś tu było, ale trudno przeszukiwać 131 stron rozmów o klimie w poszukiwaniu odpowiedzi na konkretny problem ;-)
Znalazłam na grouponie taką ofertę (może ktoś będzie też zainteresowany) i zastanawiam się, czy ten najwyższy pakiet za 99zł rozwiąże mój problem. Czy ktoś już coś takiego robił?
hekate pytanie: czy włącza ci sie spręzarka? tzn czy pojawia sie śniezynka na klimatroniku oraz jak na postoju ją ewentualnie włączysz to czujesz jak auto na chwile spadnie z obrotów i czuć ze auto dostało coś cieżej