Strona 131 z 147 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132133141 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,301 do 1,310 z 1464

Temat: Klimatyzacja, czyszczenie, serwis, problemy

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez noize Pokaż post
    czyli zuzycie paliwa sie nie zmniejsza w 8p jak sie wlaczy econ skoro sprezarka chodzi caly czas ?
    trudno mi posiadaczowi 8L to ocenic

Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Podlaskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    33 razy

Domyślny

Witam ?Koledzy postanowiłem na forum napisać ,bo nie wiem jaka jest przyczyna "Słabego chłodzenia klimatyzacji ".Tydzien temu byłem na uzupełnieniu czynnika dopełniono mi według książki tyle ile powinno być ,klimatyzacja odgrzybiona ,filtr pyłkowy wymieniony na nowy,sprawdzenie szczelnosci było robione rok temu .Włączam "ECON" temperatura na 18C i delikatnie lepiej czuć zimne powietrze niz przy wyłaczonej .Ogólem jest mała róznica chłodzenia miedzy włączoną klimatyzacją a nie włączona ...W pierwsze dni słoneczne to praktycznie nic mi nie pomogła ,chodziło z 20 minut i dalej było w kabinie "normalnie" Poradźcie czy moze mieliście takie coś u siebie ,albo co moze byc przyczyna ... ?

Ps .Dodam ,iz sprężarka normalnie się włacza błędów na VAG-u brak.
    Ostatnio edytowany przez Pavlos2 - 20-04-13 o 09:45

igurex's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2011
    Miasto
    Łódź
    Auto
    A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BLS
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kosmo Pokaż post
    w 8L tak, a w 8P spreżarka działa cały czas
    Jeśli brakuje czynnika w układzie chłodzenia to świeci się Econ którego nie mozna wyłączyć. Dzieje się tak ponieważ zostaje wyłączona sprężarka która mogłaby ulec zatarciu w wyniku braku czynnika( pełni on również funkcję smarowania). Mnie wydaje się że w 8p sprężarka chodzi non stop w trybie auto a w trybie econ zostaje wylaczona.

Mobile

igurex's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2011
    Miasto
    Łódź
    Auto
    A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BLS
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Pavlos2 Pokaż post
    Witam ?Koledzy postanowiłem na forum napisać ,bo nie wiem jaka jest przyczyna "Słabego chłodzenia klimatyzacji ".Tydzien temu byłem na uzupełnieniu czynnika dopełniono mi według książki tyle ile powinno być ,klimatyzacja odgrzybiona ,filtr pyłkowy wymieniony na nowy,sprawdzenie szczelnosci było robione rok temu .Włączam "ECON" temperatura na 18C i delikatnie lepiej czuć zimne powietrze niz przy wyłaczonej .Ogólem jest mała róznica chłodzenia miedzy włączoną klimatyzacją a nie włączona ...W pierwsze dni słoneczne to praktycznie nic mi nie pomogła ,chodziło z 20 minut i dalej było w kabinie "normalnie" Poradźcie czy moze mieliście takie coś u siebie ,albo co moze byc przyczyna ... ?

Ps .Dodam ,iz sprężarka normalnie się włacza błędów na VAG-u brak.
    Może poczekaj aż będzie naprawdę ciepło i wtedy sprawdź. Może jest ok tylko temp nie wymusza jeszcze takigo chłodzenia jak byś oczekiwał.

Mobile

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez igurex Pokaż post
    Mnie wydaje się że w 8p sprężarka chodzi non stop w trybie auto a w trybie econ zostaje wylaczona.
    igurex jestem pewnien ze spęzarka chodzi cały czas, nawet jak nie ma czynnika i jest tryb econ.
    juz kilka osob znam z 8P którzy stwierdzili na jesieni ze im klima nie potrzeba i nie napełniaja a potem latem problem bo nie chłodzi a klima nabita, i spręzarka do wymiany

- - - Aktualizacja postu - - -

W pierwsze dni słoneczne to praktycznie nic mi nie pomogła ,chodziło z 20 minut i dalej było w kabinie "normalnie"
    jedź niech ci sprawdza ilośc czynnika i pewnie trzeba bedzie uzupełnić

igurex's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2011
    Miasto
    Łódź
    Auto
    A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BLS
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kosmo Pokaż post
    igurex jestem pewnien ze spęzarka chodzi cały czas, nawet jak nie ma czynnika i jest tryb econ.
    juz kilka osob znam z 8P którzy stwierdzili na jesieni ze im klima nie potrzeba i nie napełniaja a potem latem problem bo nie chłodzi a klima nabita, i spręzarka do wymiany

jedź niech ci sprawdza ilośc czynnika i pewnie trzeba bedzie uzupełnić
    Skoro jesteś pewien to nie podejmuje dyskusji ale sprawdzę.

Mobile

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez igurex Pokaż post
    Skoro jesteś pewien to nie podejmuje dyskusji ale sprawdzę.
    konstruktorzy grupy wv stwierdzili ze nie powinno być wachnieć obciązeń silnika, jak np w 8L gdzie czuć jak sie ta spręzarka włacza

a w 8P nie masz takich wachnieć obrotów jak włączysz lub wyłączysz sprężarke,
    zgadza sie ?

Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    Płock !
    Auto
    Audi z Q
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    25 razy

Domyślny

Włączam "ECON" temperatura na 18C i delikatnie lepiej czuć zimne powietrze niz przy wyłaczonej .Ogólem jest mała róznica chłodzenia miedzy włączoną klimatyzacją a nie włączona ...
    Chwila moment..jak włączasz ECON to WYŁĄCZASZ klimatyzację, natomiast jak masz WYŁĄCZONY ECON to załącza się klimatyzacja

hekate's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2010
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASV
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Słuchajcie mam taki problem... Klima mi nie chłodzi (ale działa, tylko dmucha ciepłym powietrzem - a raczej powietrzem o temperaturze otoczenia) - zorientowałam się odruchowo otwierając okno w ciepły dzień, przy włączonej klimie ;P W chłodniejsze dni może się nawet trochę wydawać, że nieznacznie chłodzi, ale w cieplejsze ewidentnie dmucha ciepłym. No i teraz pytanie, czy ktoś miał podobną sytuację w 8L i co mogło się zadziać? Być może to już gdzieś tu było, ale trudno przeszukiwać 131 stron rozmów o klimie w poszukiwaniu odpowiedzi na konkretny problem
    Znalazłam na grouponie taką ofertę (może ktoś będzie też zainteresowany) i zastanawiam się, czy ten najwyższy pakiet za 99zł rozwiąże mój problem. Czy ktoś już coś takiego robił?

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

hekate pytanie: czy włącza ci sie spręzarka? tzn czy pojawia sie śniezynka na klimatroniku oraz jak na postoju ją ewentualnie włączysz to czujesz jak auto na chwile spadnie z obrotów i czuć ze auto dostało coś cieżej

Strona 131 z 147 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132133141 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)

Zasady postowania