Strona 130 z 147 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,291 do 1,300 z 1464

Temat: Klimatyzacja, czyszczenie, serwis, problemy

plemnik989's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2011
    Miasto
    Włocławek
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AGR

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kosmo Pokaż post
    a skąd wiesz ze spręzarka sie nie załacza? czy sprzegło spręzarki jest ok?
    sprawdziles bezpieczniki od klimy?czy nie ma przebicia gdzieś na przewodzie do sprężarki lub zmniejszenia napiecia?
    Jak by sie zalaczyla to powinny sie zmienic obroty silnika i dmuchac zimnym powietrzem... bezbieczniki ok na aku i w srodku chyba ze jest jakis inny....

Data dołączenia
    Mar 2013
    Miasto
    Krotoszyn
    Auto
    Seat Leon
    Model
    Inny
    Silnik
    1.6TDI CAYC

Domyślny

witam

mam problem tego typu ze gdy wlacze klime na jak najzimniejszy nadmuch chlodne powietrze leci tylko z dwoch kratek od strony pasazera, przy drzwiach i z jednej srodkowej, z dwoch pozostalych leci cieple, przy zwyklym nadmuchu jest tak samo, co moze byc przyczyna?

igurex's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2011
    Miasto
    Łódź
    Auto
    A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BLS
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Klimatyzacja jest dwu strefowa, rozumiem ze temperatura jest taka samo ustawiona dla pasażera jak i dla kierowcy?

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Data dołączenia
    Mar 2013
    Miasto
    Krotoszyn
    Auto
    Seat Leon
    Model
    Inny
    Silnik
    1.6TDI CAYC

Domyślny

tak, jest ustawiona taka sama, od strony kierowcy leci caly czas cieple a od strony pasazera dziala dobrze

mateusz233's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2009
    Miasto
    Proszowice
    Auto
    A4 B6 Avant 1.9TDI+
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    59 razy

Domyślny

Witam
    Od kilku lat mam mały problem z klimatyzacją. Przez rok ubywa niecałe 100 gram czynnika co wydaje mi się normą. Problem w tym, że gdy brakuje te 100 gram to klima już nie chodzi. Rok temu nabijałem i całe lato chodziła. Aktualnie chodzi kilkanaście minut i przestaje. Z tego co słyszałem to gdy jest mało czynnika klima powinna chłodzić ale słabiej, a u mnie przy niewielkim ubytku już nie chodzi. Niedługo będę nabijał klime i zastanawiam się czy nie potrzeba wcześniej wymienić jakiegoś elementu. Czy możliwe że wadliwy jest zawór rozprężny?

marek_s3's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2010
    Miasto
    Waldenburg
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AJQ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

mati, a jak schodzisz z temperaturą, też nie działa ? ja zauważyłem u siebie że trzeba by słabnącym działaniu schodzić z temp na kimatronicu

DRN's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2012
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BLS
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Hejka,

Z góry uprzedzam, że przeglądnąłem ostatnie 30 stron tematu i odpowiedzi konkretnie na ten temat nie znalazłem. Mam od dłuższego czasu taki problemik, że załącza mi się (sporadycznie, najczęściej rano, gdy jest chłodniej) przycisk ECON (jest podświetlony) i świeci się razem z AUTO + nie da się go wyłączyć. Jednak wystarczy zgasić silnik i odpalić od nowa i przycisk jest wygaszony a klima działa normalnie. Czynnik mam uzupełniony. Wiecie co to może być? Czujnik czasem głupieje czy coś? Dzieje się to naprawdę rzadko i już od dłuższego czasu, ale jednak bywa irytujące bo czasem muszę restartować silnik np. na światłach bo mnie to draństwo denerwuje

A druga sprawa poza tematem. Przeczytałem gdzieś tam wcześniej, że ECON to właśnie zwykła dmuchawa z wentylacji jak w każdym aucie bez klimy. Od czego w takim razie są te przyciski na panelu (cały czas myślałem, że to właśnie one uruchamiają standardowy nawiew). W skrócie - jak chcę otworzyć okna i wyłączyć klimę to uruchamiam ECON czy to po prawej?

igurex's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2011
    Miasto
    Łódź
    Auto
    A3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.9TDI BLS
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Przyciski te służą do regulacji kierunku nawiewu strzałka w dół to nawiew na nogi góra na szybe a kratka uruchamia nawiew z kratek Np zimą w trybie auto nawiew nie leci przez środkowe kratki jak wcisniesz ten środkowy przycisk to poleci przez nie nawiew. Econ służy do trybu klimatyzacji bez użycia schłodzonego powietrza czyli wyłącza sprężarke . Co do twojego problemu to chyba bez Vaga sie nie obejdzie

Możliwe że sprężarka się zacina.
    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
    Ostatnio edytowany przez igurex - 16-04-13 o 14:03

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez igurex Pokaż post
    wyłącza sprężarke .
    w 8L tak, a w 8P spreżarka działa cały czas

noize's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2013
    Miasto
    TROJMIASTO
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BMM
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

kosmo czyli zuzycie paliwa sie nie zmniejsza w 8p jak sie wlaczy econ skoro sprezarka chodzi caly czas ?

Strona 130 z 147 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)

Zasady postowania