Jakie są możliwości ustawienia oświetlenia wewnętrznego?
Dość często ostatnio zdarza się, że czytam sobie po zmroku książki w samochodzie. Trochę przeszkadza mi automat wyłączający lampki w podsufitce (wszystkie żarówki 2xC5W, 4xBA9S). Co gorsza po ponownym włączeniu kolejne wyłączenie następuje już niedopuszczalnie szybko (nie można nawet przeczytać całej strony).
Chciałbym mieć nad tym większą kontrolę. Właściwie nie przeszkadzałoby mi jakby wyłącznik działał analogowo, jak w Polonezie:) Mógłbym oczywiście ,,na chama'' podłączyć zasilanie z akumulatora, ale wierzę, że jest elegantsze wyjście.
Czy można to jakoś przekodować?
Czy za to oświetlenie odpowiada osławiony sterownik Bordnetz?
Czy wszystkie lampki wewnątrz są połączone równolegle albo kodowane wspólnie?
Ciężko mi coś znaleźć na ten temat, bo większość ludzi szuka informacji o kodowaniu świateł zewnętrznych, xenonów itp.
Liczę na to, że ktoś mnie pokieruje, gdzie dalej szukać. Z góry dziękuję za pomoc.
--
Wszystko dotyczy samochodu z opisu mojego konta: AUDI A3 8P BLF.
Nie działa kodowanie VCDS bordnetz
Witam, panowie podczas kodowania moich przeciwmgielnych jako drl wrzuciłem kod jakiegoś innego auta gdzie miał przyciemnione te DRL. Niestety po wrzuceniu tego ciągu kodów nie mogę już nic edytować i pojawiają mi się błędy wycieraczek świateł przednich(nie posiadam takowych) jak i spalone żarówki tylnie(przez aktywowanie 2 świateł cofania i 2 świateł przeciwgielnych). Wiem, że jest to moja wina... i chciałbym mieć możliwość znowu edycji ale niestety padło. Poniżej filmik ilustrujący o co chodzi :) z góry dzięki
https://www.youtube.com/watch?v=b2Xi3FoQMqM