Ok, dzięki za info.
A możesz mi jeszcze powiedzieć jaki maks i minimum przebieg dla oryginalnego G12++ ?
Printable View
właśnie się dokształciłem dzięki google, nie chciałem Cię wprowadzić w błąd, Jedynce co znalazłem to że płyn zmieniać co 2 lata, nic nie mogę odszukać dotyczącego przebiegu.
mialem to samo w moim 8p, u mnie byla to kwestia objetosci plynu w zaleznosci od temp, powietrza, wlej setke plynu i juz nie bedzie komunikatu
P?yn mo?na sprawdzi? w jakim jest stanie takim testerem:
http://moto.allegro.pl/item839870167...odniczego.html
Dolałem trochę płynu jeszcze, nawet więcej niż setkę i niestety nadal ten problem.
Temperatury niby po -17, ale nic nie zamarza, chyba, że gdzieś w układzie. Po 2-3 minutach od odpalenia silnika komunikat COOLANT znika. Może więc jednak coś z czujnikeim ?
Mam to samo o kiedy sie chłodno zrobiło. Jakis czas temu przeczyściłem druciki szczoteczką do zębów obchodząc sie tym dość delikatnie i przez jakies 2-3 tygodnie był spokój. Teraz znowu to samo i zastosuje chyba patent przedmówców czyli widelec albo nożyczki i zaczne skrobac po tych drucikach. Już mi to pikanie na nerwy działa.
Pozdr
dokladnie tak jak kolega wyzej pisze, pikanie to wina drucików w zbiorniczku wyruwnawczym, przeczyscic i tyle. Co do plynu to stary zielony sie wymiania co 2 lata, g 12 niby na zywotnosc auta ale zalecaja co 5.
To czy płyn dobry czy nie nie ma żadnej różnicy dla czujników :)
Nawet jak byście wodę z kałuży nalali do odp poziomu to by pokazały że jest ok :p:p:p
Tu chodzi o niską temp ciecz się kurczy a dokładnie woda w płynie,stan się delikatnie obniża i czujniki zaraz to łapią, po prostu dolać odrobinkę i tyle ;)
A jeżeli druciki są zakryte i pokazuje nadal za mało, to jest coś nie tak raczej z czujnikiem :(
Ja mam u siebie to samo ale dolanie pomogło :D