Skrzynia automat ma to samo kodowanie co manual wiec nie trzeba.
Printable View
Skrzynia automat ma to samo kodowanie co manual wiec nie trzeba.
Witam ponownie problem dotyczący licznika. Razem z kolegą gregor10 zabraliśmy się za odczytanie pinu z licznika 8L0920930, ja commanderem 1.4 nie dałem rady wg odczytać więc spotkaliśmy się i za pomocą vag tacho kolega gregor10 odczytał pin. Tylko problem jest następujący, vag nie przyjmuje tego pinu. I nadal nie moge zmienić licznika. Czy ktoś zna jakieś rozwiązanie ?
Nie tylko ja probowałem pomóc koledze lukaszwadolowski2206, była też próba odczytu pinu przez ECUProject i również bez powodzenia.
I oficjalnie chciałbym koledze gregor10 podziękować za jego starania, naprawdę polecam!
Pin odczytywaliscie z buffera vagtacho bo to jaegery pewno. Jestescie pewni ze to odpowiedni pin??
jestescie pewni, ze to dobra wersja immo ?
(screen z vaga obu zegarow bedzie jednoznaczny)
do tego, przed odczytem pinu vag tacho sprobuj wyrzucic z rejestru windy wszysto co znajdzie pod haslem tacho i podobnymi.
poniewaz pin jest zle wklepany, trzeba czekac tyle minut, ile pokazuje blok 24/1 przed wpisaniem nowego pinu.
Nie wiem ile w tym prawdy ale chyba jest coś takiego jak zwłoka czasowa. U mnie PIN tez nie chciał wejść ale słyszałem, że trzeba zostawic auto na zapłonie na kilkanaście/kilkadziesiąt minut i spróbować ponownie wklepać PIN. Nie mam pojecia ile w tym prawdy ale po 30 min udało się u mnie zalogować.
niestety nic z tych rzeczy które wyspisalicie. immo się zgadza. ponadto oba zegary maja te same numery :) blokady czasowej nie bylo.
Miałem podobny problem tylko, że z zegarami VDO. Też miałem zaczytany PIN, który nie wchodził. Wszyscy mówi, że zły PIN itd. Okazało się, że wsad był uwalony. Wgrałem wsad z innego licznika i wszystko zagrało.
owieczka - to zapytaj co powiedziałem lukaszwadolowski2206 :)
ps. rownież mysle ze licznik byl grzebany i mozliwe ze ma uwalony wsad , trzeba szukać kolejnego.
A podrzuci ktoś wsad własnie tego licznika spróbować warto :) 8L920930 Diesel
wgrywanie wsadu to tego liczniu skończy się jak 99% przypadków na tym forum. tj uwaleniem licznika.
Witam posiadam problem związany z licznikiem ponieważ nie pokazuje prędkości wskazówka stoi w miejscu , a kilometry nabija . Wczesniej mialem problemy z obrotomierzem zawyzal obroty a predkosciomierz normalnie dzialal teraz sie zmienilo . Czy ktos posiadal taki problem ?
całe forum posiadało tego typu kłopoty setki razy.
Odpowiedz brzmi - szukaj sprawnego licznika Sprawdz jakie masz immo2 lub 3 , szukaj zegara VDO , zakoduj klucze , immo i ciesz sie jazdą a3 bez awarii.
Dokladnie , również polecam zakup VDO. bezawaryjne zegary w porownaniu do Jaegerów.Cytuj:
Próbowałem na jednym Jeagerze zgrać wsad vag tacho i niestety nie udało się zgrać. Wgrywać nie próbowałem, ale podejrzewam, że będzie podobnie. Proponuje zakupić VDO, w razie kłopotów łatwiejszy do ogarnięcia "domowymi metodami"
A czy wariujacy wskaznik paliwa tez moze wskazywac na koniecznosc wymiany zegarow? Czy to moze byc kwestia np. czujnika w baku? Przy tym licznik kilometrow tez szwankuje.
U mnie zaczęło się od szalejącego wskaźnika paliwa, potem temp. a następnie całkiem padł. Szukaj nowego licznika
http://www.a3-club.net/forum/showthr...46#post1025346
dzwon do mieta to powie co i jak
Dokladnie dzwon do MIETO3 bo troszke nie spotykane aby padl Ci licznik VDO w taki sam sposob jak Jaeger. Co nie oznacza ze nie mozliwe.
A skad wiecie, ze ja mam VDO?
Dodam jeszcze, ze gdy licznik wskazuje predkosc 0, to przebieg rosnie. Podobnie, gdy wskaznik pokazuje pusty bak, to swieci sie rezerwa i zasieg na fisie wynosi 0km. Dzis przez pewien czas zasieg zmienil sie na 10km (przy 'pustym' baku), dolanie paliwa tego nie zmienilo.
Rozumiem, ze uzytkownik Mieto zajmuje sie regeneracja zegarow?
Wiemy poniewaz w S3 nie bylo jaegerow.
U mnie jest taki problem i proszę o pomoc: dodam ze minimalnie drży wskazówka obrotomierza
http://www.youtube.com/watch?v=9kEBn...ature=youtu.be
po korekcie tak sie zrobilo czy samo z siebie ? ktory rok tej 8P ??
MIeto, czy jestes w stanie naprawic ten licznik, jezeli tak to jaki koszt by byl tak + -?
mozemy sprobowac
a jak sie nie uda to przepisac immo do drugiego licznika
o koszta ciezko tu mowic
Jeżeli wskazówka pokazuje nieprawidłowo w sposób ciągły to zawieszenie pływaka, nie rusza z miejsca po przekręceniu zapłonu to uszkodzony czujnik poziomu paliwa przy pływaku, pokazuje różne wartości za każdym razem lub nie rusza się mimo sprawnego pływaka i czujnika w pływaku to uszkodzony silniczek wskazówki w liczniku.
na 100 usterk zwiazanych ze zlym pokazywaniem paliwa ( jezeli w aucie jest licznik JAEGERA Magneti Marelli ) tylko jeden moze sie zdarzyc ze zly jest plywak
moje zdanie nie grzebac w plywakach, bo potem jak sie naprawi zegary a plywak bedzie nie tak zamontowany to ciezko stwierdzic czy sie naprawily czy nie ...
to tak z mojego doswiadczenia
Z kolei z przypadkach, które ja się spotkałem to każdy uszkodzony wskaźnik poziomu paliwa to zupełnie różne wartości za każdym odpaleniem, jak się przycięła wskazówka tak stanęła, jeżeli w ogóle ruszyła z miejsca. Pływak ciężko zamontować inaczej niż powinien być a nawet jeżeli zamontuje się go w jakiś sposób inaczej to przy pełnym baku wskazówka sprawna zawsze pójdzie łagodnie do końca po odpaleniu więc będzie dokładnie widać czy była to wina licznika.
Bo PODOBNO w kazdej S3 sa VDO.
Koledzy, możliwe, ze pytanie głupie ale zadam je: czy mogę jeżdzić z wyjętym licznikiem? Chciałem go wysłać do naprawy.
Witam, mam uszkodzony licznik, nie dziala wyswietlacz, predkosciomierz i wskaznik paliwa. na allegro szukalem licznika pasujacego do mojego, ale kazdy jest z innym kodem seryjnym, nie znalazlem zadnego, ktory by sie zgadzal z moim... moj kod to 8l0920930d - czy to znaczy ze tylko i wylacznie z identycznym kodem bedzie dzialal u mnie licznik, czy sa jakies wieksze mozliwosci ? bardzo prosze o pomoc bo nie znam sie na tym a chcialbym w koncu wymienic ten licznik :)
Jesli sie myle to mnie poprawcie,ale wg. mnie numer licznika moze sie roznic. Jesli masz pelen FIS to taki musisz szukac i koniecznie od silnika 1.9tdi. Wtedy odczytujesz wsad i wgrywasz do nowego licznika.
Liczniki mozna wkladac naprzemiennie tzn masz 8L0 920 xxx to taki wkladasz. Moze byc fis do fisa 1/2 na fisa fis 1/2 fisa
Wszystko zalezy czy chcesz miec komputer (fis) czy tez nie. Oczywiscie wiaze sie to z dokladaniem kabelkow ale mozna ( jest temat o tym)
Reszta wiaze sie z kodowaniem immo gdzie o tym rowniez pisalismy.
Zgranie wsadu tylko wtedy jak nie masz zamiaru bawic sie z immo
Witam Panowie.
Mam podobny dylemat co kolega. Oddałem licznik do naprawy i elektryk nie zdołał mi go zrobić, mam spore podejrzenia że nie oddał mi mojego licznika. Gdybym chciał zamówić z allegro, to jak ma teraz zdobyć nr do mojego licznika. Czy one są nie ważne, po prostu kupuje 1/2 fisa i będzie pasować?
Wloz licznik spowrotem do auta i jak kontrolka immo zgasnie to bedzie to Twoj licznik jesli nie to wtedy podmienil. Mozesz wlozyc kazdy jak juz bylo napisane poliftowy 920 do polifta
witam mam taki problem z moja a3 jak napisałem w temacie wariuje wskazówka od prędkościomierza podczas jazdy na postoju nawet jak auto nie jest odpalone tyko na włączonym zapłonie vag nie pokazał żadnych błędów czyli pewnie licznik jest walnięty moje pytanie brzmi czy da sie to samemu naprawić może ktoś to robił z was wcześniej
Samemu nie dasz rady tego zrobic
a ogulnie naprawiaja takie uszkodzenia czy tylko wymiana licznika wchodzi w gre jesli tak to jakiego szukac czy musi byc identyczny jak ten zamontowany bo ja mam ten naprostszy bez zadnego komputera mozna zmienc na fis
http://www.a3-club.net/forum/showthr...-na-FIS/page48
najtaniej od angola od disla
tarcze można przełożyć
Ogarnia ktoś naprawe licznika ? Prawdopodobnie padł procesor, przy okazji chciałbym zmienić z 1/2 na pełnego fisa.
Na naprawalicznikow.pl zażyczyli 350zł za wymiane procesora, może znajdę taniej :)
I jeszcze jedno pytanko mam licznik z manetkami od a6c5 nada się do czegoś ?
I najważniejsze. Trzymając licznik w domu nie rozkoduje imo ? ?
Nie rozkodujesz.
Bij do Mieto3 on ma liczniki na stanie z fisem rowniez bawi sie naprawa.
tez mam licznik do zrobienia ale szukam kogoś w pobliżu Tarnowa może ktoś ma namiary. bo uziemienie auta na parę dni nie wchodzi w rachubę. gadałem z mieto ale wysylanie go na drugi koniec polski to masakra.
Ja wysylam liczniki do niego z Angli i nic sie nie dzieje.