ma i to ogromne. Przeważnie chodzi tu o ilość wyść z pompki i również o jej opcje takie jak domykanie itp itd
Printable View
ma i to ogromne. Przeważnie chodzi tu o ilość wyść z pompki i również o jej opcje takie jak domykanie itp itd
to znaczy ze ta litera musi być taka sama?
dzięki
no nie do końca bo niektóre z innymi literami mają dwa wyjścia ja miałem K akurat. Ja będziesz przekładał cały mechanizm to myśle że każda powinna podejść. Bo niektórzy przekładają tylko sam wirnik u mnie jakoś się nie dało więc przełożyłem cały mechanizm.
litera odróznia rowniez rodzaj sterownika, np. A (jesli dobrze pamietam) nie miała sterownika pliota, inne nie maja domykania szyb itd. Najbezpieczniejsze jest przełożenie samego wirnika, bedziesz miała pewność, że całościowo układ zadziała jak wcześniej.
Ja zmieniałem wirnika z A do K (co opisałem tutaj juz wcześniej)
ja próbowałem zmienić wirnik ale ten "nowy" był jakiśgrubszy i dochodziło lewe powietrze i nici z tej operacji. Musiałem przełożyć cały silniczek i chodzi jak złe :)
No i stało się - wirnik powiedział "pa pa"
http://img178.imagevenue.com/loc98/t...6_122_98lo.JPG
Poniżej zamieszczam filmik , na którym przyciskam zamknięcie drzwi , a poźniej otwarcie...
Czy pomoże sam przeszczep silniczka z wirnikiem, bo kierunkowskazy chodzą , szyby , oświetlenie wnętrza też ... proszę o odpowiedź , ewentualnie link do pompki nadającej się do przeszczepu
http://www.wrzuta.pl/film/fp12Lrep5X/pompka
poszukaj pompki w granicy cenowej oko?o 100 pln?w.
My?le ?e ta b?dzie oki jak nie to poprawcie mnie :
http://allegro.pl/item439862705_audi...9_254_884.html
Dzi?ki za link , a co s?dzicie o tej ???
Sprzedawca mieszka ko?o mnie i cena dobra ...
http://moto.allegro.pl/item456780581..._audi_a_6.html
powinna być ok ale zapytaj się samego sprzedającego, ja się spytałem i koleś powiedział że często kupują u niego posiadacze a3 właśnie i że po przeróbce pasuje.
Ok , kupiłem pompkę z mojego linka :)
@lukasz.pl opisując naprawę pompki korzystał dokładnie z tego modelu , więc nie miałem już żadnych wątpliwości :)
dzięki :)
Edit:
Przeszczep zrobiony - wszystko gra :)
witak panowie ... mam maly problem z centralnym ... a moze z czym innym ...
jak recznie zamykam drzwi to zmayka wszysktko a jak nacisne na kluczyku to nie dzieje sie nic ... co moze byc powodem ...
no wlasnie ze nie dzialalo ... odkad kupilem auto to nie dzialalo ...a bateryjka to nie sadze bo wymienilem na nowa ale rowniez nie dzialalo:) takze nie wiem co jest grane
Trzeba albo zakodować pompkę centralnego jeszcze raz.
czyli wszystko jasne :) dzieki MiG25
albo sprawdzić ,najpierw ,czy napewno ma radio (w sensie czy pompka ma radio) :)
W pracy pisałem i nie dokończyłem myśli :)
jestem 100lat za murzynami MIG :) a jak wyglada to radio ?? :) hehe
ok to zabieram sie za szukanie tej literki :) hehe
No albo jeśli masz VAGa , to http://a3-club.net/forum/showthread....unk#post238404
no i dupa :) jest literka "E"
a co do vaga to nie mam ....
czyli co Panowie ... czeka mnie kodowanie ?? :)
mam pytanko czy są ważne te literki na końcu bo ja mam K a na tej co chce kupić jest G bedzie pasować chyba co????????????
no pieknie :) hehe :) ciekawe ile sobie zaspiewaja :) hehe dzieki chlopaki :)
jak sie dowiedzialem cala pompka bedzie pasować :D
witam:) dzis po kilku dniach zamykania mojej a3 kluczykiem wymontowalem ta cala pompke.slyszalem ze dziala silniczek wiec śrubokrecik w reke i dzialam:) rozkrecilem ten caly silnik i po zdieciu obudowy szok:( caly wirnik popękał ale coż jak to powiadaja co kropelka sklei....pokleilem narazie sie trzyma ale napedzajacy trybik obciol sie taki mini frezik na osce od silnika wiec tez na krpoelke i powiem ze odnioslem sukces bo dziala:):) ciekawe na jak dlugo?
klejenie jest dobre wszystko sie trzyma i jest ok tylko jest problem z tymi lopatkami w wirniku.po prostu sie wysluzyly, wytarły i to one sa winne musze je z czegos dorobic dopóki nie kupie innego
wymieniłem pompkę z koncowką A na G wszystko gea mam domykanie szyb jak zamykam kluczykiem,kupiłem nowy orginalny kluczyk scyzoryk z trzema przyciskami tylko nie moge go zakodować?? pomocy
witam wszystkich może mi ktoś pomoże ja się na tym nie znam ciekawi mnie to czy bedzie mi pasoac pompka z symbolem P na koncu jesli do tej pory miałam L za pomoc dziekuje
Agnieszka
Będzie. Tylko się upewnie w L też są dwa wejścia na węże i 3 kostki?? W najgorszym wypadku jak nie będzie to można przełożyć silniczek zabawa na 5 minut i gotowe ja tak zrobiłem. ( Taka moja rada jeszcze, te pompki są drogie z reguły. Ja bym kupił jakąś najtańszą i np. przełożył wirnik razem z silniczkiem bo przypuszczam że to się popsuło jak większości ludkom tu.)
pzdr
wszystkie ceny są podobne ale oki śmiga
Witam, mam prośbę :) potrzebuję pompki z oznaczeniem 8L0 862 257 D, bo niestety "wnętrzności mojej się posypały". Na allegro jak narazie nic nie mogę znaleźć :(. Jeżeli będzie ktoś miał taką to bardzo proszę o kontakt tel. 600 344 051 lub mail: baku85@vp.pl
pozdrawiam
Mój problem jest następujący: wyciągnąłem pompkę centralnego zamka z mojej eski i się okazało że jej numer to 8d0 862 257 czyli zgodnie z etką bez obsługi zdalnej... co dziwne zanim pompka padła zdalnie z pilota wszystko działało... jak mam rozumieć tą sprawę i jaką pompkę kupić ??
PS: powód wyciągnięcia standardowy czyli lopatka w kawałkach... naprawa będzie prawdodpoobnie kupnem pompki używanej i przeszczepem... ale swoją drogą ma ktoś pomysł dlaczego jest normalna pompka bez bajerów które pomimo tego działają ??
Witam.
Potrzebuje pomocy:)
Dokładnie chodzi mi o to, że elektryk mi wylutował silnik z pompki.. Kupiłem nowy silnik ale "za groma" nie wiem gdzie go przylutowac. Ktoś może mi to pokazać na jakimś schemacie? 2 kabelki:) hehe
zrob zdjecie tej plytki a ci pokarze gdzie powinno byc
Tu są zdjęcia i widać też płytkę: http://a3-club.net/forum/showthread.php?p=173982
dziekuje slicznie:)
Witam Serdecznie!
To mój pierwszy post (oprócz przywitania oczywiście :) ) więc proszę o wyrozumiałość. :)
Podepnę się pod temat. Wszystko jest tu dla mnie zrozumiałe ale nie znalazłem takiej kwestii i stąd moje małe pytania:
Czy po odłączeniu pompki od przewodów elektrycznych nic mie się w aucie nie poprzestawia/rozkoduje itp., itd. ?
Z tego co zauważyłem to mam pompkę o nr. 8L0 862 257 D.
Wiadomo mi (przeszukałem inne tematy na forum), jest to model do obsługi tylko pilota radiowego (nie mam w aucie seryjnego alarmu Audi tylko IMMO) i tu moje kolejne pytanie: Czy mogę bez problemu zastąpić moja pompkę na model z literką G (ta sama częstotliwość 433,92 MHz) ? Czy wtedy będę musiał cos kombinować ze "zgraniem" pompki z pilotami?
Mam nadzieje, że opisałem mój problem w miare dokładnie i zrozumiale?! :)
Proszę o pomoc...
martinezzk
P.S. jeszcze dodam ,że kluczykiem mogę sterować zamykanie szyb i szyberdachu.
Witam Serdecznie!
To mój pierwszy post (oprócz przywitania oczywiście ) więc proszę o wyrozumiałość.
Przeczytałem ten temat http://a3-club.net/forum/showthread....437#post377437 . Wszystko jest tu dla mnie zrozumiałe ale nie znalazłem takiej kwestii i stąd moje małe pytania:
Czy po odłączeniu pompki od przewodów elektrycznych nic mi się w aucie nie poprzestawia/rozkoduje itp., itd. ?
Z tego co zauważyłem to mam pompkę o nr. 8L0 862 257 D.
Wiadomo mi (przeszukałem inne tematy na forum), jest to model do obsługi tylko pilota radiowego (nie mam w aucie seryjnego alarmu Audi tylko IMMO) i tu moje kolejne pytanie: Czy mogę bez problemu zastąpić moja pompkę na model z literką G (ta sama częstotliwość 433,92 MHz) ? Czy wtedy będę musiał coś kombinować ze "zgraniem" pompki z pilotami?
Mam nadzieje, że opisałem mój problem w miarę dokładnie i zrozumiale?!
Proszę o pomoc...
martinezzk
P.S. jeszcze dodam ,że kluczykiem mogę sterować zamykanie szyb i szyberdachu.
kluczyki zawsze trzeba zakodować w pompce, ja nawet jak zmieniłem na taką samą to musiałem to zrobić.
zeby na nowej pompce dzialaly te same funkcje trzeba zapodac jej identyczne kodowanie jak na starej, immo nie ma tu nic do rzeczy, auto dalej bedzie odpalac, a piloty do zdalnego sterowania bedzie trzeba doprogramowac badz to recznie badz przez VAGa
kolego wymien sam silniczek pompki z wirnikiem a plutke pozostaw ta sama i bedzie elegancko
Czesc wszystkim, na wstepie chcialem podziekowc za wasza pomoc dotyczaca naprawy pompki...glosu wczesniej nie zabieralem, ale z waszej ekspertyzy korzystalem..dzieki serdeczne!
Teraz mam takie szybkie pytanko...po wyciagnieciu pompki okazalo sie ze dwa kabelki juz byly niezle spruchniale wiec naprawilem kabelki i szyby, dach i oswietlenie zaczely z powrotem dzialac ale cetralny wciac nie chodzi....nie mam jak sprawdzic pompki, czy myslicie ze wirnik padl pomimo tego ze reszta elektryki dziala??
Dzieki wielkie z gory za pomoc