Wszystkie te piloty to chinszczyzna.Najwazniejsze by byl na baterie (pastylki) jesli jest na paluszki to 90% ze to tandeta
Printable View
Wszystkie te piloty to chinszczyzna.Najwazniejsze by byl na baterie (pastylki) jesli jest na paluszki to 90% ze to tandeta
Oto odpowiedź jaką otrzymałem od stig.pl:
Witam!
Płytki naszych pilotów nie pasują do oryginalnych obudów. W pilotach Bloker 44
aplikowane są baterie CR2016.
To jest pastylka a to ze nie pasuje do ori obudow to wiadomo :D. Teoretycznie mozesz zaryzykowac.
Witam panowie zakladalem do swojej A3 ten sterownik i wszystko poszlo według planu :) tylko mam jedno pytan co z fukcja domykania /otwierania okna z pilota bo jeslii chodzi o otwieranie tego z kluczyka to jest ok a z pilota to juz nie tak fajnie i mam pytanie czy da rade to zrobic:confused: Pozdrawiam Mariusz:D
Wszystko co potrzeba jest na forum szukaj i czytaj.
Takich tematow jest minimum kilka.
jesli twój sterownik obsługuje moduł komfortu to widocznie zapomniałes sie wpiąc kablem do kostki. przejrzyj 10 ostatnich stron tego tematu a dowiesz sie jak to zrobic, na pewno znajdziesz odpowiedz bo ja niedawno to robiłem i jest tam napisane jak to zrobic.
Panowie zainstalowałem tego stiga (Bloker 44 dedykowany). Wszystko świetnie działa, piloty dobrze łapią, domykanie szyb, bezproblemowa instalacja. CO do tych obudów to Tomek miał rację, jakością odbiegają od oryginalnych, ale na stronie stiga można kupić nowa obudową bodajże za 35zł jakby komuś się strasznie styrał, więc tragedii nie ma. Ogólnie spodziewałem, się większych problemów z montażem tego, lecz na takowe nie napotkałem. Czujnik wstrząsu tez dobrze sobie radzi. Nawet mógłbym rzec, że polecam;)
Panowie, zadam może i głupie pytanie ale w sumie kto pyta nie błądzi :)
jak wygląda sprawa z oryginalnym pilotem ?
dorobić ori centralny sterowany z pilota ?
doczytałem się na forum że chodzi o wymianę pompki centralnego na na inną o podanych numerach...
ale wszyscy piszą o jakiś modułach z allegro itp ?
i teraz nie wiem czy jest to nie realne, nie opłacalne czy co ?
najpierw sprawdz jaką masz pompke centralnego zamka, moze twoja obsługuje pilota radiowego, jak nie to juz twój wybór co wybierzesz czy wymiana pompki (tylko ze wtedy jeszcze dochodzi kupno pilota + zaprogramowanie go razem z pomką, oraz kupno anteny) albo kupisz sterownik tak jak ja to zrobiłem lub kupisz tak jak Kamil5771 sterownik razem z alarmem.
a mniej więcej jak to wygląda kosztowo ??
bo kupienie sterownika wychodzi w granicach 100~200zł a w przypadku pompki, kluczyka, anteny i programowania ?
bo znając moje szczęście okaże się, że muszę wszystko kupić :/
Popatrz na allegro. Kupujesz pompke, pilot, transponder i dorabiasz grot.
Nikt Ci nie powie ile wyniesie wszystko (chyba ze +/-)zalezy od tego co za ile znajdziesz, zalatwisz.Koszta na pewno wieksze.
Swoja stara pompke zawsze mozesz sprzedac,( a moze obsluguje nawet radio i alarm) pytanie kiedy i za ile? :D
witam Panowie mała informacja co do sterownika Ktory zakładał kolega grucha1987 wiec jezeli chcecie miec domykanie i zamykanie okien z pilota to trzeba aktywować opcje komfort bo przynajmniej w moim sterowniku była nie aktywnana stronie 6 jest wrzucona instrukcja od kolegi grucha1987 a jeżeli ktoś podłaczył sobie kabelek brazowy (komfort 18sec/masa po zam.masa 200mA) to trzeba go odłaczyc i bedzie smigac :) a wie ktoś który kabelek jest od otwierania klapy bagaznika bede wdzieczny pozdrawiam Mariusz:D
Nie ma takiego u Ciebie w aucie jesli nie masz silownika w bagazniku a raczej na pewno nie masz ;)
panowie a ja mam problem odkąd jak kuypiłem s3 2000r nie działa zamykanie drzwi z pilota musze otwierac auto mechanicznie przez zamek wtedy wszystko odbija normalnie czyli centr zamek działa tylko z pilota nie działa dodam ze baterie sa dobre
dodam jeszcze tylko ze posiadam tylko jeden klucz a czytajac programowanie pilota to musza byc dwa klucze
no to lipa troche a mam jeszcze jedno pytanie w nowszych a3 sa takie siłowniki ? a jak to działa tzn jak zdiagnozowac ze jest albo ze niema takiego siłownika ;p
Pozdrawiam Mariusz:):)
mam nast?puj?cy problem. Sprz?t ten sam co grucha czyli sterownik z allegro wraz z pilotami do tego obudowa scyzoryka z blaszka na jedna baterie pod??czenie wg. instrukcji zawartych w tym w?tku i do sedna. Dzia?a mi z pilota otwieranie drzwi(kr?tkie naci?ni?cie przycisku otw?rz), otwieranie szyb(d?ugie naci?ni?cie przycisku otw?rz) a problem z zamykaniem nie dzia?a ani zamykanie szyb ani samych drzwi jednak w sterowniku s?ycha? klikni?cie stycznika wi?c niby dzia?a ale nie zamyka ani nie domyka szyb. Jaki problem? Kolejny problem z kierunkowskazami gdy? migaj? tylko te po lewej stronie. Prosz? o szybk? odpowied?. mam ten sterownik http://allegro.pl/sterownik-zamka-vw...825203735.html
a co zrobiłes ze działa Ci otwieranie szyb z pilota? ja kiedys tez próbowałem ale gdy podłączyłem kabel komfortu pod otwieranie to nie działalo mi zamykanie drzwi tak jak u Ciebie, napisz jakim kablem gdzie sie wpiąłeś. wepnij tylko sie kablem do otwierania w sterowniku do kabla od otwierania w kostce i kablem do zamykania w sterowniku do kabla od zamykania w kostce i kablem pomaranczowym (komfort) od sterownika do kabla od zamykania w kostce i nic wiecej, zadnych kabli juz do kostki nie podłaczaj. co do tego ze działa Ci tylko jedna strona kierunków to czy aby na pewno do dobrych kabli w kolumnie kierowniczej sie wpiałes? diody tez są w dobrym połozeniu? moze jedna diode odwrotnie podłączyłes i tylko jedna strona ci działa, ta co dobrze podpiałes, sprawdz to dokładnie. bo w tym temacie jest wszystko szczegółowo opisane i jesli zrobiłes tak jak tam napisane to wszystko musi dobrze działac.
od komfortu jest brązowy w tym sterowniku. Można zrobić żeby szyby domykały się automatycznie po kliknięciu tylko przycisku zamknij bądź tak że trzeba ten przycisk trzymać. Co do otwierania szyb to jest tylko jedna metoda tzn przytrzymać dłużej klawisz otwierania w pilocie. Ja połączyłem niebieski z szarym a zielony wraz z brązowym(kolory przewodów od sterownika)z przewodem brązowym z czerwonym paskiem a nie czerwonym z brązowym paskiem w kostce. Wcześniej zrobiłem tak jak radziłeś żeby zielony wraz z pomarańczowym połączyć z przewodem w kostce koloru czerwonego z brązowym paskiem ni w ogóle zamykanie mi nie działało, a teraz wszystko śmiga. Pomarańczowy jest od klapy
Witam. Również planuje założyć sobie tego typu sterownik. I mam pytanie na sam początek. Jak zdjąć ten plastik przy rączce od otwierania maski?:P Bez tego będzie ciężko cokolwiek zrobić:)
musisz odkręcić jeden wkręt na podstopnicy wyciągasz ją poprzez przesunięcie do góry bo ma takie wsuwki następnie odkręcasz 2 wkręty przy "klamce" służącej do otwierania maski tak aby cały uchwyt był luźno. Teraz sam plastik jest zamocowany na takie wciskane spinki (jest chyba tylko jedna blisko listwy progowej) najlepiej wyciągnąć to właśnie z tą listwą. Tylko z wyczuciem. Raczej nie powinieneś nic urwać ale wiadomo to plastik. Jeszcze jedna uwaga jak odkręcisz i przesuniesz podstopnice do góry nie wyciągaj na siłę gdyż jest nią wsunięta własnie ta boczna osłona najlepiej jak zaczniesz rozbierać od osłony z listwą progową
Dzięki już znalazłem te kości:) teraz kupić sterownik i próbować montować :P
Wszystko się udało:) U mnie zamontowanie wszystkiego zajęło cały dzień. Bardzo mi się ten temat przydał polecam go:) Wskazówki z mojej strony to zwróćcie uwagę na kość centralnego zamka u mnie akurat przewody otwierania i zamykania były odwrotnie jak w temacie i pamiętajcie przy składaniu sprawdzić czy dobrze podłączyliście wtyki od kierunków i od świateł bo ja musiałem rozbierać wszystko drugi raz :p. A i jeszcze jedno jeśli ktoś ma klakson alarmu w zestawie to pod maską koło zbiorniczka na płyn hamulcowy są dwie śruby tam jest dobre miejsce na jego przykręcenie:) Moim zdaniem sterowniki tego typu są dużo lepszym wyjściem niż płacenie kilkuset złotych za to "specjalistom", poza tym jest satysfakcja że samemu się to zrobiło:)
Witam. Kupiłem dopiero co używane Audi A3 i mam taki oto problem. Centralny zamek chodzi normalnie po przekręceniu kluczyka w drzwiach wszystko się zamyka. Mam nie standardowe w bryloczku ( oryginalne do stacyjki też
) klucze z otwieraniem bezprzewodowym drzwi automatycznie Inca-pro . Widać , że po wciśnięciu guzików dioda zapala się więc klucze działają dobrze. Niestety tutaj się kończy droga na jakimś urządzeniu sterującym , który zbiera ten sygnał i dostarcza centralce aby się otwierało wszystko lub zamykało . Panowie co może być przyczyną?? Co powinienem zrobić w tej chwili??
Musisz szukac sterownika gdzies kolo pompki centralnego lub kolo kolumny kierowniczej etc. i sprawdzic czy ma zasilanie czy slychac pstrykanie przekaznikow jak naduszasz pilot. Niewiem czy masz dwa te piloty czy jeden moze baterie sa za slabe zeby wyslac sygnal do sterownika a diode jeszcze ma sile zapalic w pilocie
Mam 2 piloty. W obu dioda zapala się bezproblemowo. Tzn. gościu który sprzedawał mi auto mówił , że jest problem ze sterowaniem. Niestety nie wiem jak dostać się do tej pompki . Czy wystarczy odkręcenie tapicerki drzwi i pojawi mi się to urządzenie ? Dokładnie jak piszesz , facet powiedział mi , że jest problem z tym urządzeniem ale nie wiem gdzie jest ulokowane , on zresztą też nie wiedział. Czyli mam odkręcić tapicerkę drzwi i sprawdzić bliżej tak ?
Pompke masz w baganiku z lewej strony za tapicerka przy tylnej lampie jakby ale tam moze go niebyc bo tak jak pisalem moze byc tez kolo kolumny kierownicy to najczesciej wybierane miejsca do montazu sterowania centralnym zamkiem. Na forum poczytaj jest to napisane gdzie jest pompka i gdzie bywaja montowane sterowniki oraz jak sie dostac edo nich.
Witam. Chcę sobie zrobić zamek na pilota. Jakoś nie przekonuję mnie te wszystkie chińskie sterowniki z allegro, więc zastanawiam się czy nie kupić używanej pompki i pilota a grot dorobić nowy. Jak wygląda z tym sprawa? Warto się z tym bawić? Mógłbym prosić o jakieś numery pompki ze sterownikiem pod pilota? Czy potrzeba jeszcze coś? Jakąś antenkę.
W tym temacie znajdziesz wszystkie odpowiedzi, wyjaśnione jest co i jak
http://www.a3-club.net/forum/showthr...tralnego+zamka
Mam pytanie dotyczące podłączenia centralki firmy Proxima
Jako, że instrukcja jest przeznaczona raczej dla ludzi, którzy znają się na elektronice, a nie prostym "podłącz kabel A do B". Chciałbym spytać, o prawidłowe podłączenie, aby było sterowanie masą.
instrukcja z strony producenta bo nie wiem jak wrzucić obraz
jak ustawić zworkę 0,8 czy 3 sek?
Dziękuje za rade
PS. Kupując liczyłem na jakiś przełącznik do przełączania sterowania masą, a nie po 3 komplety przewodów otwórz/zamknij.
Udało mi się znaleźć odpowiedz
"Biały i biało-czarny do masy
Żółty zamknij pojawia się masa
Żółto-czarny otwórz pojawia się masa
Zworka 0,8 sek wystarczy
Szary do żółtego poda masę na przewód żółty-zamknij. "
Witam! Mam pewien problem. Mój centralny zamek nie ma funkcji alarmu ani opcji zamykania z pilota. Kilka dni temu pompka przestała działać, nie wiem co się stało, za bardzo się w to nie wgłębiałem. Jakiś czas temu zakupiłem cały nowy centralny zamek z siłownikami, pilotami itd. Czy jest możliwość żeby wypiąć pompkę centralnego, i zamiast tego zainstalować cały nowy centralny zamek ale elektryczny? Pozdrawiam i z góry dzięki za odp.
ponawiam pytanie, może ktoś coś takiego robił? czy jest to w ogóle wykonalne?
Cześć. Jeśli chciałbym wrzucić org. otwieranie z pilota to wystarczy kupić samą pompkę z przystowaniem na pilot czy cś jeszczE?
Hey
Mam takie szybkie pytanko.
Po czym rozpoznać czy moja Audi ma centralny z pilota?
Mianowicie mam do niej tylko jeden zwykły kluczyk ten najprostszy z bateryjka i z tą tak jakby latarką.
centralny więc tylko z kluczyka w zamku.
I jeszcze jedno.
Jak to by miało wyglądać jeśli byla by taka możliwość?
Jakiś sprawny oryginalny z Allegro?
I co dalej?
Z biegiem czasu staje się to trochę uciążliwe.
Przepraszam jeśli powielam pytanie i pozdrawiam.
PS- mowa cały czas o oryginalnym centralnym.