Filtr kabinowy wymienialem we wrzesniu, wymieniac znowu? Sprawdze te granulaty.
Printable View
Filtr kabinowy wymienialem we wrzesniu, wymieniac znowu? Sprawdze te granulaty.
Słynne z ogłoszeń: "klima sprawna, wystarczy dobić czynnik". Zapominają tylko dodać gwiazdkę * co 2 tygodnie
Nieszczelna klima. Nabij klime czynnikiem z barwnikiem, pojeździj i szukaj nieszczelności.
Jak we wrześniu tego roku to nie wymieniaj, to nie przyczyna. Spróbuj granulaty albo pamiętaj, aby jeździć zawsze z klimą. Klima mimo, że nie jest Ci potrzebna bo jest zimno to wbrew pozorom osusza auto właśnie z wilgoci. Kiedyś pojeździłem 2 tyg włąsnie z wyłączoną klimą i szyby strasznie parują.
Ja z takim problemem: po włączeniu klimy (obojętnie czy zwykły nawiew czy ac) coś zaczyna buczeć z przodu ale niejednostajnie, dźwięk buczenia się zmienia. Po wyłączeniu od razu ustaje. Dodam że nie buczy cały czas, czasem zabuczy czasem nie (głównie słyszalne na małym nawiewie - 1-2 kreski). Ktoś się spotkał z czymś podobnym? Odgrzybiona, filtr wymieniony, czynnik napełniony.
No wlasnie problem jest taki ze jezdze juz czwarty albo piaty tydzien z wlaczona caly czas klima i jakos mam wrazenie ze paruje coraz bardziej a nie coraz mniej - chociaz to tez pewnie spowodowane jest spadkiem temperatury.
BTW: Moglbys podlinkowac do przykladowych osuszaczy?
o coś takiego:
http://allegro.pl/osuszacz-do-samoch...001940959.html
zwykły pochłaniacz wilgoci/osuszacz w markecie kosztuje 5-7 zł i działa bdb
ostatnio miałem okazję przetestować
Witam.
Podpinam się pod temat. Audi A3 8p 2004 rok.
Wentylator mi świerszczy :) już mnie to denerwuje.
Jak dostać się do wentylatora? chciałbym go popsikać WD-40
Może ktoś pomóc? :) Dziękuje.
tu masz gotowca
https://www.a3-club.net/forum/showth...limatyzacji-V2
Mam problem bo wymianie panelu Climatronica na taki z grzanymi fotelami (niestety wersja od Anglika) gdy zgrzeje się silnik z nawiewu dmucha goracym powietrzem dopiero po ustaleniu na LO zaczyna wiać chłodnym. Na starym panelu wszystko było ok. Spotkał się ktoś z takim problemem?
Witam , Nie wiem co się u mnie stało , po świętach odpaliłem auto i po stronie kierowcy nawiew działa tak jakby był ustawiony na HI niezależnie od ustawienia temperatury na klimatroniku , po stronie pasażera działa wszystko jak powinno włącznie z klimą , odpinanie akumulatora nic nie daje :/