Filtr kabinowy wymienialem we wrzesniu, wymieniac znowu? Sprawdze te granulaty.
Filtr kabinowy wymienialem we wrzesniu, wymieniac znowu? Sprawdze te granulaty.
|
Słynne z ogłoszeń: "klima sprawna, wystarczy dobić czynnik". Zapominają tylko dodać gwiazdkę * co 2 tygodnie
Nieszczelna klima. Nabij klime czynnikiem z barwnikiem, pojeździj i szukaj nieszczelności.
Jak we wrześniu tego roku to nie wymieniaj, to nie przyczyna. Spróbuj granulaty albo pamiętaj, aby jeździć zawsze z klimą. Klima mimo, że nie jest Ci potrzebna bo jest zimno to wbrew pozorom osusza auto właśnie z wilgoci. Kiedyś pojeździłem 2 tyg włąsnie z wyłączoną klimą i szyby strasznie parują.
Ja z takim problemem: po włączeniu klimy (obojętnie czy zwykły nawiew czy ac) coś zaczyna buczeć z przodu ale niejednostajnie, dźwięk buczenia się zmienia. Po wyłączeniu od razu ustaje. Dodam że nie buczy cały czas, czasem zabuczy czasem nie (głównie słyszalne na małym nawiewie - 1-2 kreski). Ktoś się spotkał z czymś podobnym? Odgrzybiona, filtr wymieniony, czynnik napełniony.
No wlasnie problem jest taki ze jezdze juz czwarty albo piaty tydzien z wlaczona caly czas klima i jakos mam wrazenie ze paruje coraz bardziej a nie coraz mniej - chociaz to tez pewnie spowodowane jest spadkiem temperatury.
BTW: Moglbys podlinkowac do przykladowych osuszaczy?
o coś takiego:
http://allegro.pl/osuszacz-do-samoch...001940959.html
zwykły pochłaniacz wilgoci/osuszacz w markecie kosztuje 5-7 zł i działa bdb
ostatnio miałem okazję przetestować
Witam.
Podpinam się pod temat. Audi A3 8p 2004 rok.
Wentylator mi świerszczyjuż mnie to denerwuje.
Jak dostać się do wentylatora? chciałbym go popsikać WD-40
Może ktoś pomóc?Dziękuje.
tu masz gotowca
https://www.a3-club.net/forum/showth...limatyzacji-V2
Mam problem bo wymianie panelu Climatronica na taki z grzanymi fotelami (niestety wersja od Anglika) gdy zgrzeje się silnik z nawiewu dmucha goracym powietrzem dopiero po ustaleniu na LO zaczyna wiać chłodnym. Na starym panelu wszystko było ok. Spotkał się ktoś z takim problemem?
Witam , Nie wiem co się u mnie stało , po świętach odpaliłem auto i po stronie kierowcy nawiew działa tak jakby był ustawiony na HI niezależnie od ustawienia temperatury na klimatroniku , po stronie pasażera działa wszystko jak powinno włącznie z klimą , odpinanie akumulatora nic nie daje :/
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)