Da się jakoś odpiąć czujnik temp. dla klimy? Albo najlepiej przekonfigurować mechanizm?
Printable View
Da się jakoś odpiąć czujnik temp. dla klimy? Albo najlepiej przekonfigurować mechanizm?
klima bazuje na czujniku temperatury zewnętrznej, który jest w dokładce zderzaka. Czyli teoretycznie możesz coś z tym zrobić, np. wyciągnąć go z dokładki i owinąć czymś ciepłym :D nie wiem, kombinuj :)
Dzięki za info, ale tyle wiem ;)
Potrzebuje rozłączyć jakoś styk (o ile to jest w ten sposób połączone) od sterownika klimy, żeby nie dostawał info o temperaturze i mógł chodzić cały czas. Albo - jeśli klima jest sterowana przez komputer - to szukam sposobu na po prostu przeprogramowanie tego ;) Na razie mi to bardzo powoli idzie, bo żmudne strasznie jest to szukanie po różnych forach ;)
czujnika temperatury zewnetrznej moze nie byc w ogole a klimatyzacja w zimie i tak sie nie wlaczy, bo pomiar robi nie tylko z czujnika w zderzaku ale rowniez np z czujnika naslonecznienia maski, z czujnika w desce rozdzielczej (kratka kolo radia ) itd
zycze powodzenia w zawijaniu czujnikow, a jeszcze wiekszego w przeprogramowaniu sterownika klimatyzacji
na forach na pewno znajdziesz. o ile jeszcze bedzioesz mial mozliwosc zeskanowania i przeprogramowania, normalny chiptuning klimatronika, lol
Panowie dziś klima przebiła samą siebie. Miałem nastawiony na max nawiew i temp. na szybę i co zauważyłem?? Snieżynkna na panelu sie zaświeciła, mogłem ją włączac i wyłaczac do woli. Aż do momentu gdy samochód zostawiłem w garażu i ostygł. I sam już nie wiem co jest..
A czytałeś w ogole ten temat?
Jezeli czujnik klimy odczyta temp zew ponizej 5 st (+- kilka % bledu pomiarowego) to nie wlaczysz klimy.A jak auto nagrzeje sie i ciepełko z silnika ogrzeje ten czujnik ktory jest w zderzaku to klime da sie uruchomic do czasu az bedzie znow ponizej +5st na czujniku.
Ważne jest jaka temp odczytuje czujnik a nie jaka jest na polu xd
Sprawdzałeś w panelu klimatyzacji poprzez funkcje diagnostyczne jaka odczytuje temp? o ile sie nie myle dla 72-kanałowego i 76cio jest to kanał odczytu nr 59 (temp zderzaka)
Mam drobny problem. Prawdopodobnie ktoś za mocno dokręcał śrubę mocującą przewody do zaworu rozprężnego i zerwał gwint . Czy da się coś z tym zrobić, np gwintować? Czy też jest to część nie do naprawy i wymienia się na nową?
Wymiana klap od klimy po stronie kierowcy to faktycznie jakis karkolomny wyczyn wymagajacy rozbierania calej deski albo calego tunelu?
Czy moze da sie to zrobic w jakis mniej desktrukcyjny sposob?