Pokazane rezultaty 1 do 10 z 966

Temat: [8L] Pytanie o termostat i ...

Threaded View

Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    Płock !
    Auto
    Audi z Q
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    25 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez misieq_rk Pokaż post
    Witam, mam wrazenie ze moj samochod nie dogrzewa sie dostatecznie. Dzisiaj rano bylo -10 stopni mrozu, przejechalem w jedna strone z 10 km i temp. termostatu pokazywala ledwo co 60 stopni (czuc bylo lekkie cieplo). W drodze powrotnej zrobilem troszke wiecej kilometrow i wskaznik przekroczyl niec ponad 60. WIem ze to nie benzyniak i ropniaki maja to do siebie ze potrzebuja wiecej czasu zeby sie rozgrzac. Ale po pokonaniu wiekszej odlegnosci np. 16 km czujnik nie powinien pokazywac 70-80 stopni ?! nie wiem w sumie czy jest to powod do niepokoju skoro sie nie przegrzewa ale czy tak powinno byc zima ?? Dodam ze w lecie nie bylo takiego problemu, tymbardziej jak sie ,,deplo" to temp. miala 90 stopni.
    Witaj, co prawda diesel potrzebuje dłuższego rozgrzewania się no ale bez przesady. Sprawdź sobie jeszcze po tej 15km przejażdżce jak temperatura przedstawia się na klimatroniku kanał 49 i ew 51. Ewentualnie możesz jeszcze zadziałać doraźnie i spróbować zasłonić chłodnicę jakąś tekturą i sprawdzić czy się coś poprawi

Cytuj Oryginalnie napisane przez pentak Pokaż post
    A czy to że mam urwane przewody od czujnika temp. zewnętrznej (te co idą koło lewego halogenu) może mieć jakiś wpływ?
    te przewody nie powinny mieć żadnego wpływu na to - są tylko od temperatury zewnętrznej
    u Ciebie kolego bardziej bym obstawiał czujnik zamiast termostatu skoro wariują Ci obroty po odpaleniu (sprawdz na klimatroniku kanał 49 lub podłącz pod VAGa i zobacz jakie temperatury tam są przesłane)

2. Podziękowania dla panus1 za pomoc w problemie

pentak (16-12-12)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Zasady postowania