|
Witam ponownie
W takim razie zestaw Staga mamy opanowany,ale mam po dzisiejszej rozmowie z gazownikiem jeszcze troche rozterek...
KKL Katowice ul.Hallera 20c (może ktoś zna bo opinii nigdzie o nich nie ma).
Taki zestaw Staga z wlewem pod klapką to koszt ok.2700-2900zł (w zależności od warsztatu)
Właściciel warsztatu (montuje różne instalacje więc mu nie zależy jaka wybiore) zaproponował mi jeszcze dwie inne.
Gość ma Audi A6 1.8T i założona instalke BRC.
Zaproponował mi BRC sequent 24.11 z reduktorem 140KW oraz pomarańczowymi wtryskami za 2700zł (wlew pod klapką gratis) lub
LOVATO Easy Fast z reduktorem 190KM oraz wtryskami KP za 2500zł (również wlew pod klapką -gratis)
Podobno obydwie instalacje bez problemu pociągną teraz jak i po podniesieniu mocy na 180KM
Powiedział że nie będzie konieczności zmiany czegokolwiek w żadnej z tych instalacji (poza regulacjami i ustawieniami)
Dodam że dzwoniłem do innego warsztatu CZAKRAM BRC i tam powiedziano mi 3100zł a jak wspomniałem o podniesieniu mocy
to że trzeba liczyć 600-700zł więcej...!!! więc zrezygnowałem ,a tu 2700zł i wszystko ok? Dodam że oba warsztaty są na liście BRC!!!
O Lovato nic nie wiem,kiedys niby nie bardzo a tych nowych nie znam,natomiast BRC ma skrajne opinie.
Ja miałem BRC ale w gaźniku 5 lat i zero problemów ale to inna epoka.
Troche mi to namieszało...wyszło na to że BRC wyjdzie mnie ok 200zł taniej niż STAG na Hanach..??!!
Co o tym myśleć? Ogólnie gość chwali BRC,ma w swojej A6 pozatym montuje je 10 lat i nie narzeka,ale powiedział że wybór należy do mnie,więc..?
Pozdrawiam![]()
powiem tak. wczoraj odebrałem auto po montażu gazu. RE-WE-LA-CJA nie ma spadku mocy (odczuwalnego w żaden sposób) żadnej różnicy miedzy gazem a benzyna (po za tym ze za 30 zł wchodzi prawie 11l gazu a nie 5 l benzyny) także dzięki jeszcze raz panowie za pomoc w doborze - DamianMisiek nie ma co kombinować każdy gazownik powie co innego (u jednego usłyszeliśmy ze wtryski hana to badziew i on by bal się gdziekolwiek to instalować) a zestaw polecany przez WSZYSTKICH tu na forum zdaje egzamin w 100%
Mam tylko jedno pytanko... Czy temp 30 st jest wystarczajaca na przelaczenie?
Ostatnio edytowany przez kfasny - 27-09-12 o 07:17
MOje auto przy 30' się dławi albo szarpie
U mnie nie ma żadnych szarpniec, a jaka jest zalecana temperatura? Wg instrukcji gdzies w internecie min. 27 stopni...
Jak mam reduktor Zavoli zeta S to jaki mam mieć ustawiony czujnik?
Ustawiony jest zavoli zeta
Kfasny to jesli mozesz to napisz dokladnie co Ci wsadzili i ile to Cie kosztowalo.
Wtedy bede mial porownanie ile mi za ten zestaw powiedza.
dokładnie nie powiem ale części kupowaliśmy w hurtowni w lublinie na spółdzielczości pracy. za wtryski hana niebieskie, stag4+ i rc 01 250km zapłaciliśmy około 1300 zł dalej nie będę w stanie Ci dokladnie rozpisac ale za same czesci wyszlo okolo 2000 + robota
Tak się rozpisałem,a nikt mi nic nie powiedział o BRC i LOVATO
Najbardziej zastanawiam się nad BRC (poza Stagiem) którego cena jest równa lub nawet lekko niższa od Staga.
Ma ktoś lub słyszał coś na temat BRC Sequent 24.11 w tym konkretnie silniku?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)