Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 51 do 60 z 180

Temat: Akcje serwisowe

adwert's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    malopolska
    Auto
    AUDI Quattro
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez pjanet Pokaż post
    Tak tylko glosno mysle o tej akcji. Jak dla mnie duzo w niej niejasnosci.
    powinienies sie cieszyc ze masz juz pw z poprawionej serii, a nie martwic sie kiedy padna i czy tez trzeba regulowac po wymianie czy tez nie

Data dołączenia
    Sep 2010
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    VW Golf 1.8 GTI '89 i Colt '07
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

pjanet mam wrażenie, że wprowadzasz nie potrzebne zamieszanie. To, że inne było postępowanie 2 lata temu, 1 rok temu i w tym roku to chyba normalne. Siemens dysponuje lepszym rozpoznaniem problemu i wraz z grupą VAG ustala takie a nie inne warunki akcji. Jak już pisał Miro te same numeru części nie oznaczają dokładnie tych samych części po stronie dostawcy czyli Siemensa. To, że pracownicy końcowi nie mają pełnego obrazu akcji to nic specjalnego. Wymiana to nie widzimisie ASO tylko konkretna lista numerów VIN, lub ich zakresu, które podlegają różnego rodzaju działaniom.
    Ty z kolei na przestrzeni 3h godzin piszesz coś takiego:
    - czesc auta podlega a czesc nie podlega akcji ( majac wadliwe pompowtryski - Ja mam na 100% a akcji nie podlegam )
    Cytuj Oryginalnie napisane przez Miro Pokaż post
    z ciekawosci czystej, skad o tym wiesz, bo nie kumam ?
    Tak tylko glosno mysle o tej akcji. Jak dla mnie duzo w niej niejasnosci.
    Proponuje trochę mniej gdybania, a więcej rozmowy o faktach. Nie wiem czy te wtryskiwacze mają dodatkowe oznaczenia, widoczne bez większych problemów, ale jeśli tak to osoby, które podlegają wymianie mogłby je spisać, to może by była szansa na porównanie. Chociaż nawet jeśli takie oznaczenia są, to 100% pewności nie będzie, bo możliwe, że Siemens i grupa VAG w jeszcze inny sposób tworzą parę wadliwe wtryski <-> egzemplarz auta.

lukasz87's Avatar
    Data dołączenia
    Sep 2009
    Miasto
    Polska
    Auto
    AUDI A3 SportBack Quattro BMN+
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Czytam myślę, dumam i czytam jeszcze raz i dumam i nawet dzwonię.

A jak by ktoś miał auto z Niemczech sprawdził VIN u Nas i tu nie podlega akcji to może by warto sprawdzić to samo w Niemczech ??

Czy za bardzo kombinuje na siłę ?
    Sprzedam :
    -Gałkę zmiany biegów S-line
    - Komplet felg 17" S-line 8P
    - Nowe przewody hamulcowe A3/S3 8P Goodridge

pjanet's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    POLSKA
    Auto
    A3 TDI QUATTRO 8P
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez JJacek Pokaż post
    Proponuje trochę mniej gdybania, a więcej rozmowy o faktach. Nie wiem czy te wtryskiwacze mają dodatkowe oznaczenia, widoczne bez większych problemów, ale jeśli tak to osoby, które podlegają wymianie mogłby je spisać, to może by była szansa na porównanie. Chociaż nawet jeśli takie oznaczenia są, to 100% pewności nie będzie, bo możliwe, że Siemens i grupa VAG w jeszcze inny sposób tworzą parę wadliwe wtryski <-> egzemplarz auta.
    Niema co kruszyc kopii. Bede za tydzien w Holandii to sprawdze auto w jakism ASO AUDI. Zobaczymy co wtedy wyjdzie.

Data dołączenia
    Sep 2010
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    VW Golf 1.8 GTI '89 i Colt '07
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Ok czekam na info, bo to będzie jakiś konkret.

wojt's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2009
    Miasto
    Śląsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    44 razy

Domyślny

Dzwoniłem teraz do Magro w Rybniku w sprawie A4 2007. 2.0TDI BRD i nie ma na to auto akcji fabrycznej. Od razu padło pytanie gdzie auto było kupione (a było w Holandii). Otrzymałem informację, że akcja w znacznej większości dotyczy tylko aut krajowych.

pjanet's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    POLSKA
    Auto
    A3 TDI QUATTRO 8P
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez wojt Pokaż post
    Otrzymałem informację, że akcja w znacznej większości dotyczy tylko aut krajowych.
    Czesc osob twierdzi (na forum tez byly posty) ze posiadaja auta zakupione w Niemczech a akcji podlegaly.
    Niema nigdzie informacji na temat kogo akcja obejmuje. Wszystko przekazywane jest z tzw 'ust do ust'.
    Ostatnio edytowany przez pjanet - 31-10-12 o 13:31

Dominik_m's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    Śląsk
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    35 razy

Domyślny

Napiszę dla potomnych - zauważyłem, że auto po wymianie wtrysków pali mniej, i to o ok 0.9/1L na 100km - trase do pracy pokonuje na tempomacie, dlatego wyniki są miarodajne
    Dotychczas trasa 25km pokonywana do pracy zużywała wg FIS ok 5,6L/100km a powrót 6,2L/100 - dzieje się tak dlatego, że moje miejsce pracy od miejsca zamieszkania jest niżej w stosunku do poziomu morza . Po wymianie wtrysków zadowala się pragnieniem 4,7L/100 a powrót 5,1L/100 - wynik powtarzalny od 10 przejazdów.
    Dziś zresetowałem licznik długo-dystansowy (20kkm) wskazywał 6,4L/100km. Zobaczymy co pokaże za rok
    Wiem, że trzeba sprawdzić jak wpływa na to temperatura, opony itd, dlatego napiszę o sprawdzonych wynikach za jakiś czas.
    2.0 TDI -> 201KM / 416Nm

pjanet's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    POLSKA
    Auto
    A3 TDI QUATTRO 8P
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    13 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez lukasz87 Pokaż post
    A jak by ktoś miał auto z Niemczech sprawdził VIN u Nas i tu nie podlega akcji to może by warto sprawdzić to samo w Niemczech ??
    Chyba warto sprawdzic ale pewnosci 100% niema.

Ja odbieram jutro auto z ASO w Holandii z wymienionymi pompkami.
    Co do samej akcji jest troche zamieszania na forum. Z tego co czytalem to ludzie pisza ze maja auta z Niemiec a na akcje w Polsce sie zalapaly.
    Ja mam auto z Holandii a na akcje w Polsce sie nie zalapalem. Wg mnie osoby ktore sie zalapaly mogly miec przepisane auta na rynek Polski ( istnieje taka mozliwosc ale jest to dobra wola ASO i zalezy jak bardzo ASO zalezy aby taka procedure uruchomic ).
    W kazdym razie polecam sprawdzenie auta tam gdzie bylo ona oryginalnie ( pierwotnie ) zakupione.

adwert's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2008
    Miasto
    malopolska
    Auto
    AUDI Quattro
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BMN
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

wczoraj podstawiłem samochód do ASO, sprawdzili pompowtryski i zadzwonili, że są do wymiany więc jesli mi auto nie jest potrzebne to zabieraja się do pracy. pytąłem co z wiązką, ale akcja tego nie pokrywa, wiec w razie "w" kazalem wymienic (408zl po rabacie), sprawdzili mi przy okazji nieodpłatnie układ paliwowy bo wydawało mi się, że ciężko pali (chwała im za to), ale nic nie znaleźli. ksiazki serwisowej nie posiadam (podobno skradziona poprzedniemu włascicielowi), ale nie robili jakos z tego problemów. dzis odebrałem samochod, napewno jest ciszej, a czy cos wiecej to sie okaze. najwazniejsze, że dali gwaranje na 2 lata

Strona 6 z 18 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania