|
pjanet mam wrażenie, że wprowadzasz nie potrzebne zamieszanie. To, że inne było postępowanie 2 lata temu, 1 rok temu i w tym roku to chyba normalne. Siemens dysponuje lepszym rozpoznaniem problemu i wraz z grupą VAG ustala takie a nie inne warunki akcji. Jak już pisał Miro te same numeru części nie oznaczają dokładnie tych samych części po stronie dostawcy czyli Siemensa. To, że pracownicy końcowi nie mają pełnego obrazu akcji to nic specjalnego. Wymiana to nie widzimisie ASO tylko konkretna lista numerów VIN, lub ich zakresu, które podlegają różnego rodzaju działaniom.
Ty z kolei na przestrzeni 3h godzin piszesz coś takiego:
Proponuje trochę mniej gdybania, a więcej rozmowy o faktach. Nie wiem czy te wtryskiwacze mają dodatkowe oznaczenia, widoczne bez większych problemów, ale jeśli tak to osoby, które podlegają wymianie mogłby je spisać, to może by była szansa na porównanie. Chociaż nawet jeśli takie oznaczenia są, to 100% pewności nie będzie, bo możliwe, że Siemens i grupa VAG w jeszcze inny sposób tworzą parę wadliwe wtryski <-> egzemplarz auta.
Czytam myślę, dumam i czytam jeszcze raz i dumam i nawet dzwonię.
A jak by ktoś miał auto z Niemczech sprawdził VIN u Nas i tu nie podlega akcji to może by warto sprawdzić to samo w Niemczech ??
Czy za bardzo kombinuje na siłę ?
Sprzedam :
-Gałkę zmiany biegów S-line
- Komplet felg 17" S-line 8P
- Nowe przewody hamulcowe A3/S3 8P Goodridge
Okczekam na info, bo to będzie jakiś konkret.
Dzwoniłem teraz do Magro w Rybniku w sprawie A4 2007. 2.0TDI BRD i nie ma na to auto akcji fabrycznej. Od razu padło pytanie gdzie auto było kupione (a było w Holandii). Otrzymałem informację, że akcja w znacznej większości dotyczy tylko aut krajowych.
Napiszę dla potomnych- zauważyłem, że auto po wymianie wtrysków pali mniej, i to o ok 0.9/1L na 100km - trase do pracy pokonuje na tempomacie, dlatego wyniki są miarodajne
Dotychczas trasa 25km pokonywana do pracy zużywała wg FIS ok 5,6L/100km a powrót 6,2L/100 - dzieje się tak dlatego, że moje miejsce pracy od miejsca zamieszkania jest niżej w stosunku do poziomu morza. Po wymianie wtrysków zadowala się pragnieniem 4,7L/100 a powrót 5,1L/100 - wynik powtarzalny od 10 przejazdów.
Dziś zresetowałem licznik długo-dystansowy (20kkm) wskazywał 6,4L/100km. Zobaczymy co pokaże za rok
Wiem, że trzeba sprawdzić jak wpływa na to temperatura, opony itd, dlatego napiszę o sprawdzonych wynikach za jakiś czas.
2.0 TDI -> 201KM / 416Nm
Chyba warto sprawdzic ale pewnosci 100% niema.
Ja odbieram jutro auto z ASO w Holandii z wymienionymi pompkami.
Co do samej akcji jest troche zamieszania na forum. Z tego co czytalem to ludzie pisza ze maja auta z Niemiec a na akcje w Polsce sie zalapaly.
Ja mam auto z Holandii a na akcje w Polsce sie nie zalapalem. Wg mnie osoby ktore sie zalapaly mogly miec przepisane auta na rynek Polski ( istnieje taka mozliwosc ale jest to dobra wola ASO i zalezy jak bardzo ASO zalezy aby taka procedure uruchomic ).
W kazdym razie polecam sprawdzenie auta tam gdzie bylo ona oryginalnie ( pierwotnie ) zakupione.
wczoraj podstawiłem samochód do ASO, sprawdzili pompowtryski i zadzwonili, że są do wymiany więc jesli mi auto nie jest potrzebne to zabieraja się do pracy. pytąłem co z wiązką, ale akcja tego nie pokrywa, wiec w razie "w" kazalem wymienic (408zl po rabacie), sprawdzili mi przy okazji nieodpłatnie układ paliwowy bo wydawało mi się, że ciężko pali (chwała im za to), ale nic nie znaleźli. ksiazki serwisowej nie posiadam (podobno skradziona poprzedniemu włascicielowi), ale nie robili jakos z tego problemów. dzis odebrałem samochod, napewno jest ciszej, a czy cos wiecej to sie okaze. najwazniejsze, że dali gwaranje na 2 lata![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)