|
Witam, nie chce zakładać nowego tematu wiec podepnę się pod ten. z 2 tyg temu a3 1.9 asz straciła moc tzn. ruszała normalnie ale na wyższych obrotach tak jakby turbo się nie załączało . Na drugi dzień wszystko już było ok. Dziś znów mi się to przydażyło... Tylko dziś z 50 km zrobiłem i boje się ze jutro poprawy nie będzie . Od czego mogę zacząć poszukiwania problemu ? Może być problem z turbo czy może na wszystkich świecach nie chodzi ? Miał może ktoś podobny problem...Pozdrawiam
Witam ponownie, z przyczyn technicznych i trochę lenistwa pojechałem pod kompa do mechanika, ogólnie to miałem nadzieje ze dynamiczne logi tez mi zrobi ale jednak nie. Odczytał kod 17964 (układ kontroli ciśnienia doładowania) który pewnie sam na swoim vagu bym odczytał, skasował i turbina załączyła. No ale zapewne ten problem miał przyczynę i dynamiczne logi musiałbym zrobić ? Jeśli tak to te wszystkie co są na poprzedniej stronie ? Czy może sam ten błąd wskazuje usterkę ? A i dodam ze zrobił test szczelności węzy i nie gubią nigdzie ciśnienia. A sam diagnosta jak sie spytałem co moze byc przyczyną czy może zawór n75 to nie wiedział nawet co to jest..
dzięki za pomoc, już myślałem ze na turbinkę będę musiał solić, w weekend poświecę więcej czasu i oblekam może ten zawór też rozkręcę. pozdrawiam
Kurde dziś turbina znow przestała działać, tylko nie wiem czemu na vagu nie pokazuje mi tego błedu co wczoraj u kolesia z diagnostyki bylem , mozliwe ze zwykły vag-com(kabel kkl obd2) tego nie wykrywa ? i ma może ktoś foto z wersja silnika i pokazałby mi mi na niej ktory jest ten zawór podcisnienia ?
Siemka ,koledzy co sadzicie jaka moze być tego przyczyna :Audi A3 1.9 TDI 90km .Auto maxymalnie rozpedza sie do 140 km/h i dalej nie idzie ,podczas ruszania z miejsca pedał gazu do konca i rowniez brak konkretnego przyspieszenia ...fakt rozpedza sie ,ale dosc długo to trwa .Poprostu jest mułowaty ...![]()
Musisz się podłączyć do kompa i zaczytać błędy ew zrobić logi. Bez tego ani rusz...
Jeżeli nie masz kabla to zagadaj z ludźmi z Twojej okolicy na pewno pomogą
http://www.a3-club.net/forum/forumdi...p?52-Podlaskie
Jak pisze owieczka najłatwiej podłączyć się pod vaga i zczytać czy są jakieś błędy lub zrobić logi i zdjagnozować gdzie może leżeć problem, z twojego opisu wynika jakby był problem z przepływką lub jest nieszczelność ale bez diagnozy nikt nie powie ci co dolega na 100%
Doposażanie - Elektryka - Diagnostyka Grupy VAG
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)