powinien zastąpić, pociągnij nowy przewód od przełacznika z tego pinu 4 do Bordnetza E10 bo inaczej spalisz sobie pokrętło robiąc zwarcie. Stary pin zawiń w izolację. Tak najprościej.
powinien zastąpić, pociągnij nowy przewód od przełacznika z tego pinu 4 do Bordnetza E10 bo inaczej spalisz sobie pokrętło robiąc zwarcie. Stary pin zawiń w izolację. Tak najprościej.
noremorse (17-12-12)
|
Lusterko:
pin 1 - +12V (seryjnie bezpiecznik SC4 5A)
pin 2 - masa
pin 3 - bordnetz wtyczka B pin 1
pin 4 - sterownik/silnik drzwi lewych i prawych wtyczka 20pin pin 1
pin 5 - sterownik/silnik drzwi lewych i prawych wtyczka 20pin pin 10
Czujnik deszczu/zmierzchu
pin 1 - +12V (seryjnie SC16 10A)
pin 2 - masa
pin 3 - bordnetz wtyczka F pin 3
buliyo (06-01-13)
Z racji, że będę z tym działał.. Jeszcze jedno pytanko.
Czy wystarczy pociągnąć tylko 2 nowe przewody do pinów 3 i 3 w lusterku i czujniku skoro tylko bord się zmienił? Tak na logikę zasilanie przed wymianą borda musiało być już w lusterku czy czujce - chyba, że dużo mocniej zmieniła się ta instalacja.. Chciałbym jak najmniej zmieniać w stosunku do oryginału.
Btw. Nie ma tragedii w związku z tym, że RM04 ma SC4 10A, a nie 5A i trochę inne funkcje?
Mogłem pomóc? Kliknij Thanks!
Gdyby do lusterka dochodzilo te +12V to by ono dzialalo. Nie kombinuje podlacz od nowa. Instalacje sa inne.
buliyo (06-01-13)
Witam.
Ja zas chcialem wrocic do tematu LEDow. Co prawda mam TT, ale bordnetz ten sam co w A3. Obecnie mam wersje 8P0-907-279-H: 24 Byte (Highend). Na wielu stronach jest napisane, ze do LEDow potrzeba bordow z koncowka K, N lub P. U nas na forum TT kilka osob juz ma zakodowane LEDy na H i dzialaja normalnie ze sciemnianiem. Jaki jest wiec sens kupowania w/w wersji, skoro kodujemy to na 21 bajcie, H ma 24 bajty i dziala to normlanie? Moze to jest mit powtorzony 1000 razy i stal sie "prawda"?
8P0 907 279 H to bord od TT, gdzie ledy byly duzo wczesniej niz w 8p. Wiec nic dziwnego, ze mozna zakodowac ledy. Dodam, ze H zostal zastapiony przez K.
Im wiecej bajtow to po prtostu wiecej opcji mozliwych do zakodowania. W kazdym kodowanie swiatel jest na 21 i nie widze zwiazku.
Jaki jest sens kupowac K, N, P? Ano taki, ze nikt wczesniej nie widzial, ze ten od tt obsluzy ledy, no i najwazniejsze - tych z h to w zyciu nie widzialem na allegro.
Witam wszystkich od jakiegoś czasu mam zamontowanego borda N wczoraj zauważyłem że mam zużyte wycieraczki przedniej szyby postanowiłem je wymienić co się z tym wiąże włączyć wycieraczkę w tryb serwisowy czyli po staremu wyłączyć zapłon manetka w dół i nic nie działa i po nowemu w liczniku set wiper front zaznaczyłem ptaszek i też nie działa. Dodam że zmieniłem borda z A na N ma ktoś jakieś pomysł czemu ta wycieraczka nie działa ??
U mnie po wymianie na K działa tylko z menu.
Btw. wycieraczki wymienisz bez trybu serwisowego. Nigdy go nie uzywalem do tego celu.
nie chce ,aby zaraz zobila sie licytacja co komu dziala na jakim bordzie, ale ja napisze tylko ze na K dziala mi tryb serwisowy (zmienilem z A na K)
Who I am? I am a the Champion.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)