Cytuj Oryginalnie napisane przez >sebek< Pokaż post
Nowe aku juz na miejscu, Laleczka pali po zimie od strzala

musze kupic oponke na przod, co myslicie o tej: http://allegro.pl/opona-michelin-120...045285762.html

rocznik 2009. trochę stara. w sumie końcówka 2009 ale pytanie w jakich warunkach była trzymana. mamy 2013 to ponad 3 lata:/

a i rozumiem, że latasz cbr? to pilot roady są do turystycznego pykania. dużo w trasie po prostych. to ok. ale jak chcesz poszaleć to weź pilot power 2 ct.
ja teraz poluję na diablo supercorsa.

- - - Aktualizacja postu - - -

Cytuj Oryginalnie napisane przez >sebek< Pokaż post
kiedy zaczynasz sie czuc zbyt pewnie to znaczy ze trzeba albo zmienic moto na cos przed czym nadal bedziesz czul respekt albo przestac jezdzic...to jedna z pierwszych porad jakie uslyszalem od bardziej doswiadczonych Kolegow motocyklistow kiedy zaczynalem jezdzic

trochę bzdura na max. bo wychodzi na to, że przez dobrych parę lat nie będziesz miał opanowanego motocykla bo wskakujesz na mocniejsze sprzęty. Chyba bardziej im chodziło o ten moment gdy w pierwszym swoim sezonie zaczynasz się czuć pewnie. i to Cię szybko zgubi. Podchodź z odpowiednim szacunkiem do maszyny, MYŚL i ominie Cię ten efekt.
Ja sam po przejściu z 600 na litra miałem gorsze początki. Nagle okazało się, że popierdzielam wolniej niż na 600. Musiałem się "wjeździć" trochę. Po paru miechach już wiedziałem co i jak i znowu naginałem. Ale podchodziłem do motocykla z szacunkiem bo 170 kucy to nie mało i łatwo Cię wyrzuca z siodła. Parę razy jajka zrobiły się mokre ale wyszedłem bez problemowo z tych sytuacji. oczywiście wszystko przez moją głupotę.