Strona 250 z 411 PierwszyPierwszy ... 150200240248249250251252260300350 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 2,491 do 2,500 z 4102

Temat: Jakie lampy /xenony/soczewki/przedlift/polift itd

Zbanowany Zbanowany
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Śląskie Jankowice
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV

Domyślny

tak na marginesie w ferworze walki, przy demontażu oryginalnych lamp ułamałem mocowanie silniczka i dorobiłem je z tarnamidu ( o wiele bardziej profesjonalnie wykonane i wyglądające

- - - Aktualizacja postu - - -

otóż mylisz się wręcz straszliwie, projektowy nie różnią się samą soczewka, lecz odbłyśnikiem (geometria, wszystkie wymiary, nie są wytłaczane z blachy, tyko to odlewy, inne odległości soczewek od odbłyśników, inne średnice, wypukłości, inna faktura (zapomniałem jakie one mają nazwy) inne konstrukcje przesłon itd. po prostu weź swoją soczewke potem soczewke A6C7 lub nawet koito z nowego lexusa, porównaj różnice i potem poproś o ugaszenie, gdy będziesz sie palił ze wstydu.
    Przepraszam za straszliwie zarozumiały ton, ale jestem w temacie, a zmasowany atak mnie zaje kur..a biś...cie nakręcił. Teraz już nie pisze ze złością , bo moderatorzy sie wypalili. Jednak moim zamiarem było napisanie dobrego tematu o naprawde dobrej modyfikacji oświetlenia, a skończyło sie jak skończyło. normalnie to ten temat można prowadzić tylko na forum A4klub

dodatkowo xenon od bixa róźni się tym, że musi obsłużyć tylko i wyłącznie światła mijania a bix oba, co wiąże się z całkowicie inną konstrukcją odbłyśnika. Nie polega to tak jak niektórzy myślą tylko na opuszczaniu przesłony, bo wywalenie przesłony ze zwyklego xenonu daje całkowicie jnny efekt niżeli włączanie świateł dragowych w bixie. Ja używając sarkazmów, teraz już całkowicie na luzie, ja nie zatrzymałem sie na światłach od rowerów. wiem też jak zwiększyć ilość światła w soczewkach depo i to ogromnie. wystawilem tutaj nawet na sprzedaż przerobione soczewki z nowych lamp depo ( świecą o niebo lepiej niż normalne soczewki depo, które można szczerze powiedzieć wcale nie świecą. jednak nie miałem 50 postów i otrzymałem ostrzeżenie, że wystawienie następnej rzeczy będze się wiązać z całkowitą możliwością wystawiania czegokolwiek.

No i niestety zakaz pisania

Grabek's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Wyszków
    Auto
    OOOO
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ
    Podziękował
    6 razy

Domyślny

to może zdradzisz na czym polega ta przeróbka, zapewne każdy chciałby ulepszyć sobie lampy depo, moze i helle da radę tak zrobić?
    Części na sprzedaż do: Audi TT 8N BAM A3 8P Sportback R32 S-line Audi A3 8L 1,8T 3d Audi A3 8L 1,8T 5d Audi S3 8L 1,8T

3. Podziękowania dla Grabek za pomoc w problemie

chudy92 (09-03-13)

Zbanowany Zbanowany
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Śląskie Jankowice
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASV

Domyślny

Witaj Ziko_,

Zostałeś ostrzeżony na Audi A3 i Audi S3 - Klub miłośników samochodów.

Powód:
    -------
    Zakaz pisania

19. Decyzje administratorów oraz moderatorów nie podlegają komentowaniu na forum - można to robić poprzez PW
    -------

Oryginalna wiadomość:
    http://www.a3-club.net/forum/showthread.php?p=1096347
    oczywiście grabku narysowałeś linie światło cienia, jeżeli chodzi i wiązkę światła to po Twoim poście widze, że nie masz bladego pojęcia o oświetleniu, bo nie tylko tym sie różnią lampy, tak po krótce i na szybko mają inne odcięcie z lewej i z prawej, diametralnie inną ilość światła pomimo tych samych żarników, i wiele innych, a dodatkowo na przykład dobre projektory koito to biją na głowe moje soczewki ( nowe lexusy, porsche) mimo tego samego żarnika ( oj doedukuj sie )
    więc strumień światła d2s z innym strumieniem światła d2s nie ma zbyt wiele wspólnegp jakbyś czytał to co pisze zamiast koncentrować sie na atakowaniu mojej osoby, to byś doczytał, że nie. Nawet padło to w pierwotnym moim temacie ddzie jako pierwszy odpisałeś przed usunięciem tematu. Ale jak sie masz dowiedzieć, bo przecież domel wywalił go zaraz potem do kosza
    Ostrzeżenie ma na celu przypomnienie Ci o zasadach, które obowiązują wszystkich użytkowników forum i wymaga się przestrzegania ich.

Pozdrawiamy,
    Audi A3 i Audi S3 - Klub miłośników samochodów

starałem sie nie komentować, starałem sie założyć temat, co okazało sie po raz kolejny niewykonalne. jak przestane pisać, to znaczy , że wyleciałem z forum

odpowiadałem na Priv ale moderatorom to nie wystarczało

Jak ja mam pisać o drobnej przeróbce soczewek depo jak temat z grubą przeróbką lamp poleciał do kosza. wystawie soczewki na allecośtam i nie musze sobie niszczyć zdrowia( teraz to taka niby uraza do podkreślenia sytuacji mojej dzisiejszej batalii) teraz już całkiem materialnie, sprzedam soczewki to opisze o co w tym chodzi, chciałbym odzyskać choć drobną część wkładu potem udostępnić wiedze dla wszystkich na forum, oile wcześniej nie wylece za obraze modów.

Zbanowany Zbanowany
    Data dołączenia
    Mar 2013
    Miasto
    Polska
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    inny

Domyślny

no i sie stało, od domel79 otrzymałem dożywotniego bana na tym forum, żegnam forumowiczki i forumowiczów i mam nadzieję, że siła argumentów kiedyś będzie ponad argument siły. domel79 - żenada i wyraz słabości z twojej strony- ***** z ciebie straszna

marszal12321's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2010
    Miasto
    Wodzisław Śląski
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

To może zmienię temat, żeby ustudzić atmosferę, mam nadzieję, że mi się przez to nie dostanie. Kazdy HID jaki testowałem siał mi po CB, dlatego też pomyslałem czy gdybym zastosował przetwornice Hella D2S np z S3 i taki adapaterek http://moto.allegro.pl/przewod-d2s-d...084592692.html . Da radę dobrze świecić na chińskich zarnikach taki zestaw? Bo rozumiem ze na ori przetwornicach nie zdarzyło się nikomu, żeby siały? Ewentualnie jeszcze myslałem na Denso z Toyoty ale na razie stawiam na Helle. I liczę, że taka opcja była by mnie awaryjna od zwyklych przetwornic HID.

WIELKA BRYTANIA DanioUk's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2010
    Miasto
    Skelmersdale-Rybnik
    Auto
    Audi S8 A6 80 cabrio
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

Ja mam chinski hidy i do tego bylo cb podlaczone i nic sie nie dzialo.

Moze to jest tylko zalezne od producenta.
    1.6 AKL 101KM
    1.8T APY 209KM ???

marszal12321's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2010
    Miasto
    Wodzisław Śląski
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    10 razy

Domyślny

A mnie głowa zaczynała pękać jak załączyłem światła. A możesz dać jakieś poglądowe foto jak przetwornice wyglądają wtedy bym sobie takiego zestawiku poszukał? Choć i tak mnie kusi sprobować z ori przetwornicami

Data dołączenia
    Nov 2012
    Miasto
    suwalki
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    inny

Domyślny

Witam kolegów.Pytanie odnośnie świateł dziennych.Możecie polecić jakiś konkretny model który pasował by w otwory w przed liftowy zderzak?Chodzi mi o to żeby dobrze się wkomponowało w te otwory aby nie wystawały

Data dołączenia
    Sep 2012
    Miasto
    Gdynia
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    35 razy

Domyślny

Kumpel mówił, że jeśli zrobię lampy na czarno (poliftowe) to będzie slabo świecić w dzień jak i w nocy. To prawda? Lepiej podobno dać zwykły środek tzn chromowany czy jak kto woli srebrny. Oczywiście będą do tych lamp hidy.

chudy92's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2010
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8V
    Silnik
    2.0 TFSI - CNTC (220 KM)
    Podziękował
    516 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Bigi Pokaż post
    Kumpel mówił, że jeśli zrobię lampy na czarno (poliftowe) to będzie slabo świecić w dzień jak i w nocy. To prawda? Lepiej podobno dać zwykły środek tzn chromowany czy jak kto woli srebrny. Oczywiście będą do tych lamp hidy.
    Tutaj masz odpowiedź na swoje pytanie: http://www.a3-club.net/forum/showthr...=1#post1098461
    A3 8L Hatchback 3D 1997r [1.6 AEH - 101/145] A3 8L Hatchback 3D 2001r [1.8t AUM - 229/322] A4 B6 Avant 2002r [1.9tdi AVF - 164/374] A3 8V Limousine 2015r [2.0tfsi CNTC - 343/487]

Strona 250 z 411 PierwszyPierwszy ... 150200240248249250251252260300350 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania