|
Rozebrałem wczoraj pół auta i wyjąłem wczoraj tą rurkę od klimy.Pojechałem do znajomka i pospawał mi to, sprawdziliśmy ciśnieniowo na 8 barach i trzymało.Nie wiem jakie ciśnienie jest w tej cieniutkiej rurce podczas pracy.W poniedziałek jadę nabić klimę bo za chwilę cisnę Cieniasem na Rakietową![]()
Dziś sprawdziłem wentylatory i ku mojemu zdziwieniu po załączeniu klimy uruchamiają się tylko niestety ten od chłodnicy też a nie powinien gdy silnik nie przekroczy temp. 90st. Po podłączeniu vag4,9 i wejściu w klimatyzację, z którą prawidłowo jest się ciężko połączyć ale po kilkunastu próbach udało się są następujące błędy, które powracają po wykasowania:
1540 Nie znany kod błędu
nie autoryzowane - BŁĄD SPORADYCZNY
663 Prędkościomierz
771 Czujnik poziomu paliwa-G
brak sygnału
brak sygnału
brak sygnału
brak sygnału
brak sygnału
brak sygnału
uszkodzenie mechaniczne
65034 Nie znany kod błędu
brak sygnału
brak sygnału
brak sygnału
brak sygnału
brak sygnału
brak sygnału
uszkodzenie mechaniczne
brak sygnału
brak sygnału
brak sygnału
brak sygnału
brak sygnału
brak sygnału
uszkodzenie mechaniczne
W ogóle gdy wchodzę w klimę vag często się wiesza a kiedyś tego nie było. Proszę o sugestie dlaczego oba wiatraki się kręcą.
Wydaje mi się, że powinien kręcić tylko ten z lewej strony stojąc przodem do auta. I pamiętam, że kiedyś tak było. Ten z prawej strony załączał się tylko gdy silnik przekroczył temp. 90st. Proszę o zanegowanie lub potwierdzenie mojej wersji przez innych użytkowników. Czy ten vagcom-a jest darmowym programem do ściągnięcia ?Kosmo dzięki za odpowiedź.
No ja mogę tylko tyle powiedzieć że również u mnie po włączeniu klimatyzacji kręcą się dwa wentylatory więc tak powinno być raczej. Natomiast mam drugie pytanie czy klimatyzacja może słabiej chłodzić przez awarie zaworu rozprężnego? i jak sprawdzić ten zawór możę ktoś ma jakieś pomysły?![]()
Davidovw (29-04-13)
witam
Mam problem wczoraj jadąc po naszych polskich drogach wpadłem w dołek nie był on duży ale po tym zapaliło mi się econ na klimatroniku sprawdzałem na stacji czynnik jest po przejechaniu kliku km zaobserwowałem że na dołakach nieraz gaśnie econ po czym zapal się możecie dać jakieś zdjęcia kostek od czujników itp. lub jak ktoś ma pomysł jak to rozwiązać
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)