Witam. Dzisiaj po wymianie sprężarki na inną używaną klim zaczęła hulać. Ale dochodzą takie oto odgłosy jak włączę klime. I tylko wtedy kiedy jest włączona i tylko przy obr okolo 2 tys. Czy to padniete sprzęgło sprężarki? Filmik:

- - - Aktualizacja postu - - -

Cytuj Oryginalnie napisane przez mateuszste91 Pokaż post
Hej,
W sumie w necie coś już jest napisane o przypadku który mnie trapi ale nigdzie nie ma diagnozy na 100%. Może tutaj znajdzie się ktoś to się na tym solidnie zna albo to przerabiał. Mianowicie chodzi mi o sprężarkę/kompresorek klimy. Jak klima jest wyłączona to jest cisza i spokój ale jak włączę 'śniezynkę' to z okolicy sprężarki wydobywa się takie huczenie. I teraz nie wiem czy do wymiany cały kompresor i nabicie klimy od nowa co tanie nie jest ;/ czy wystarczy wymienić elektromagnes koło pasowe i tarcze sprzęgła? Taki zestaw jest tutaj: http://allegro.pl/sprzeglo-kompresor...305184704.html.
Proszę o wyrozumiałość i pomoc.
Cytuj Oryginalnie napisane przez M_kasza Pokaż post
też miałem taką sytuację, że po włączeniu klimy terkotała strasznie. Skończyło się na wymianie sprężarki (200zl używka na allegro)+150 nabicie+100 robocizna. po 2 miesiącach posypało się już samo sprzęgło( odpadła tarcza sprzęgła) i kolejna wizyta u mechanika. ze starej wyciągnął sprzęgło i wałek który starło kompletnie, nabił ją(wcześniej wyciągając z układu to co było) i zapłaciłem 100 zl.
Więc podejrzenie pada na sprzęgło sprężarki. Mam poprzednią zdemontowaną sprężarkę, może by spróbować przerzucić z niej to sprzęgło na tą co jest w aucie? Bawił się ktoś kiedyś w używane sprzęgło czy nowe montujecie?