Strona 10 z 105 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 91 do 100 z 1043

Temat: Klimatyzacja w 8P - problemy, porady, serwis

kuebk's Avatar
    Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    Berlin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI CR CBBB (170KM)
    Podziękował
    32 razy

Domyślny

Kolezanko nie chce Cie urazic ale troche poplynelas, skoro masz bledy silnikow nastawczych to na pewno cos z nimi jest nie tak i watpie aby klima dzialala tak jak chcial tego producent.

kaska777's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    Tczew
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0 AXW
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kuebk Pokaż post
    Kolezanko nie chce Cie urazic ale troche poplynelas, skoro masz bledy silnikow nastawczych to na pewno cos z nimi jest nie tak i watpie aby klima dzialala tak jak chcial tego producent.
    Nie twierdzę, że ona działa jak chciał producent. Nie to było problemem. Chodziło o uruchomienie klimy i wyłączenie trybu ECON. Pisałam Ci o tym na priva. Potwierdziła się Twoja opinia, że błędy w sterowaniu klap bocznych nie powodują włączenia trybu ECON.

tomas's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2007
    Miasto
    Bydgoszcz
    Auto
    Subaru
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez kaska777 Pokaż post
    Gdy klimatyzacja Wam działa ale pokazują się błędy napędów nastawczych klap to nie radzę ich usuwać bo klima wyłączy się na amen i będzie pracował tylko tryb ECON
    potwierdzam takie zjawisko. Dwa razy w ASO podobna akcja w 2008 i 2010. Auto wjezdza na serwis z działającą klimą a wyjeźdza z niedziałającą (Econ pali sie non stop).
    Orientuję się po kilku godzinach że nie działa, wracam i robi się niezła jazda. Oni maja mnie za debila, który wciska im winę. Trudno cokolwiek udowodnić. Ostatecznie odpuszczam, ja sam, ich kilku, kopię się z koniem.

Naprawiam auto w innym serwisie podpinając tylko do kompa, bez żadnej wymiany części(niestety nie wyjaśniono mi co pomogło)

W zeszłym tyg ponownie miałem ten sam problem, tym razem b.dobry elektryk od spraw Car Audio wstawiał mi nowe radio. Też pokasował błędy przy okazji.
    Oczywiście znowu klima przestała działać. Podjechałem na drugi dzień, podpiął kompa, 5 minut i naprawił. Jak dobrze zrozumiałem być może po usunięciu wcześniej błędów klapy stają w takiej pozycji że klima przestaje działać. Wprawiając je ponownie w ruch być może ustawiaja sie w innej pozycji i klima ponowie działa. Może to przypadek jakiś , moze coś innego pomogło, w każdym razie można usunąć ustęrkę bez wymiany części.

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

to nie jest zadna naprawa tylko adaptacja, nastawy podstawowe, kalibracja klap i silniczkow

podobnie jak np z lampami xenonowymi czy nawet z glupimi szybami pod odpieciu akumulatora

a kabel vcds za 150zl moim zdaniem powienien miec kazdy i takie rzeczy robic samemu
    Nie pomagam na PW, nie muszę
    Od tego jest forum i tematy na nim

morgan's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    PL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Miro Pokaż post
    to nie jest zadna naprawa tylko adaptacja, nastawy podstawowe, kalibracja klap i silniczkow
    Dokładnie. Stąd moje pytanie do koleżanki było czy takie rewelacje sprzedali jej w ASO Aczkolwiek i tak uważam to za trochę zbieg okoliczności, że po skasowaniu błędu silniczek czy tam klapy umarły.

Data dołączenia
    Aug 2013
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    a3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.6 BGU

Domyślny

Witam,
    mam pytanie. Obecnie posiadam w swojej A3 (2004rok model attraction) klimę ręczną (guziczek przy ręczym). Chciałbym "dołożyć" climatronic. Co w tym celu należy wykonać?Czy wystarczy sam panel i podłączenie (kable są puszczone?)? Czy każdy panel będzie pasował (nawet ten z podgrzewaniem foteli-oczywiście wiem, że klawisze te byłyby nieaktywne )?

Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Lublin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    45 razy

Domyślny

Założenie climatronica z tego co wiem to nie jest takie proste. Musisz wymienić wszystkie klapy, dmuchawę i jeszcze parę innych rzeczy. Mogę się mylić ale sam panel nie wystarczy..

Data dołączenia
    Aug 2013
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    a3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.6 BGU

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez mich1814 Pokaż post
    Założenie climatronica z tego co wiem to nie jest takie proste. Musisz wymienić wszystkie klapy, dmuchawę i jeszcze parę innych rzeczy. Mogę się mylić ale sam panel nie wystarczy..

Jeśli ktoś potwierdzi to podziękuję i zostanę przy "ręcznym".... pieniążki przeznaczę na bixenon i nowy zderzak z grillem....

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

inne wiazki elektryczne, czujniki, m.in naslonecznienia, maskownica, nagrzewnica z klapami, czujniki temp nawiewu po stronie pasazera,
    sterownik z regulacja

w climaticu klapami nie steruja silniki krokowe tylko zwykle ciegna ( w przedlifcie )

przy dostepie czesci uzywnacyh z 8p, golfa, leona, czesci do przerobki do ogarniecia pewnie za kilkaset zlotych
    ale sama przerobka bardzo pracochlonna, trzeba rozebrac pol auta

troche zdjec z montazu :

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...unto&start=420

krotko, jesli sam nie zrobisz, to mechanik jesli by sie tego podjal, wezmie za to duze pieniadze, duzo roboty

moim zdaniem nie ma sensu, co innego jesli ktos nie ma klimy w ogóle
    Nie pomagam na PW, nie muszę
    Od tego jest forum i tematy na nim

kaska777's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    Tczew
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0 AXW
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez morgan Pokaż post
    Dokładnie. Stąd moje pytanie do koleżanki było czy takie rewelacje sprzedali jej w ASO Aczkolwiek i tak uważam to za trochę zbieg okoliczności, że po skasowaniu błędu silniczek czy tam klapy umarły.
    Morgan z całym szacunkiem ale przewaliłam całe forum oraz privy do weteranów i jakoś nikt się konkretnie nie wypowiedział w temacie. Opisałam swój przykład bo inni też mieli ten sam problem. Teraz Wasze sugestie to dla mnie off na forum bo klima już działa. Nie miałeś takiego problemu nie wypowiadaj się na forum. Domysły bez doświadczenia nie wnoszą nic do tematu. Jednak gdy zmagałeś się z podobnym problemem to opisz swój przykład bo chyba od tego jest forum a nie by się mądrzyć bez konkretów? Co nie?

Strona 10 z 105 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania