Strona 47 z 161 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797147 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 461 do 470 z 1609

Temat: [8L] Klimatyzacja w 8L - problemy, porady, serwis

Zakaz pisania
    Data dołączenia
    Nov 2013
    Miasto
    Bielsk Podlaski
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Dziwne bo czytalem tutaj że niektórzy klikali przyciski od klimy i nawet na przycisku sie nie właczało, a ja zrobiłem taki teścik. Wyłączyłem Auto, i włączyłem ECON czyli nie ma klimy obroty spadły lekko, wyłączyłem ECON i obroty wieksze czyli chyba klima zadziałała, no a pogoda to jakies 1 stopień był.

Do tego dochodzi dziwne zjawisko jak dla mnie, przy 18stopniach jak mam ustawione dmucha mi ciepłym, przy 19 tak samo, Zejde niżej niz 18 czyli LO, właczają mi sie full wentylatory i wieje chłodem, czy to tak ma być? moim zdaniem 18 stopni to 18 powinno dawać a nie takim ciepłym dmuchać jak na przykład 22stopni.

Teraz w zime ile ustawiacie stopnie u siebie? ja np 20 i auto albo 21 i jest mi w sam raz moge w koszulce jezdzic ;p, może dziwnie sie odwołam ale w domu temp mam 24 i jest idealnie, spadnie na 23 i czuje dużą różnice że jest zimniej a w aucie nie. U mego brata w mercedesie w203 mamy zawsze na siebie 23stopnie i jest idealnie ponizej chlodniej a w moim audi dopiero na LO czuje zimny powiem. Bo tak sie zastanawiałęm że latem jesli ustawie 18 i mi bedzie ciepłym walić to lipa... bo sie ugotuje a powinno być przecież zimne w miare.

Kristoofer's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2013
    Miasto
    Skierniewice
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Po mojemu jeśli dobrze rozumiem temperaturę którą nastawiasz na ogrzewanku to nie temperatura powietrza wydostającego się z kratek, a temperatura jaka ma być w środku auta - jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi. U mnie zazwyczaj 21 do 22 i za ciepło to to nie jest mimo iż temperatura cieczy wskazuje równiutkie 90, dość długa łapie temperaturę, mam prawdopodobnie walnięty termostat, ale wymieniany jest rozrząd łącznie z pompą także i termostacik będzie wymieniony. Napiszę czy się poprawiło czy też nie.
    Nie znasz dnia ani godziny kiedy nakleję karnego kut**a Ci !

Nigdy, w żadnych okolicznościach nie bierz jednocześnie proszka nasennego i środka przeczyszczającego

Data dołączenia
    Aug 2013
    Miasto
    dolnośląskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Kristoofer Pokaż post
    U mnie zazwyczaj 21 do 22 i za ciepło to to nie jest mimo iż temperatura cieczy wskazuje równiutkie 90
    Jeśli mam ustawioną temperaturę tak jak Ty, po odpaleniu złapie mi 90*C po przejechaniu ok. 12-15 km przy temp. -5 do 5 na zewnątrz. Gdy wyłączę nadmuch lub ustawię na Lo, zmniejszając jego siłę, 90*C łapie już po ok. 7-8 km przy temp. zewnętrznej jak wyżej. Wydaje mi się, że jest ok.

Kristoofer's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2013
    Miasto
    Skierniewice
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Tylko weź pod uwagę to, że masz Diesel'a ja benzynę. Diesel troszkę dłużej się nagrzewa niż benzyna.
    Nie znasz dnia ani godziny kiedy nakleję karnego kut**a Ci !

Nigdy, w żadnych okolicznościach nie bierz jednocześnie proszka nasennego i środka przeczyszczającego

Zakaz pisania
    Data dołączenia
    Nov 2013
    Miasto
    Bielsk Podlaski
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

to mam sie martwic o cos? czy bez kitu samochod nagrzewa wnetrze najpierw do tej temp i robi to jak najszybciej podajac cieplejsze temp niz jest ustawiona na klimatroniku zeby zrobic taka temp w calym srodku.

Data dołączenia
    Nov 2013
    Miasto
    Piekary Śląskie
    Auto
    Audi A3 8L
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Mam pewien problem z moja klimatyzacją otóż gdy ustawie powiedzmy temperature na 21stopni i powiedzmy siłę dmuchania na 2 kreski to gdy jade automatycznie mi się zwiększa a funkcja AUTO jest wyłączona i działa inaczej bo gdy włącze auto to jeszcze mocniej dmucha. Może ktoś wie co jest przyczyną i czy idzie to jakoś naprawić bo czasami jest to denerwujące.

kosmo's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    siedlce
    Auto
    audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T ARY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez warN Pokaż post
    Może ktoś wie co jest przyczyną i
    raczej tak jest standardowo, ale z tego co widze u siebie to jak 2 razy skoryguje nadmuch to juz sie nie zwieksza nawiew

Data dołączenia
    Aug 2013
    Miasto
    dolnośląskie
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Czy czujnik regulatora dmuchawy (ten pomarańczowy) jest przykręcony tylko wkrętem? Za nic nie mogę go wyjąć po wykręceniu wkręta.

Data dołączenia
    Oct 2013
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Witam
    Mam problem z klmatyzacja, a mianowicie gdy wlaczam nadmuch na szybe nie uruchamia mi sie automatycznie klimatyzacja, co wiecej gdy wcisne przycisk klimatyzacji, w momencie kiedy jest wcisniety pojawia sie sniezynka, nastepnie po puszczeniu znika. Czy jest to spowodowane tym ze temperatura na zewnatrz jest niska i klima poprostu sie nie wlacza, czy zawsze powinna?
    Mial ktos podobny obiaw?
    Chcialem jeszcze dodac ze zdazalo mi sie to juz wczesniej, ale nieraz po przejechaniu kawalka mozliwe bylo juz wlaczenie klimy i sniezynka widniala caly czas na ekranie, teraz niestety juz sie nie da.
    Pozdrawiam

Data dołączenia
    Oct 2011
    Miasto
    Andrespol
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH

Domyślny

U mnie też tak jest. Klimy poniżej danej temperatury nie da się włączyć. Moje auto z 1997 jest.

Strona 47 z 161 PierwszyPierwszy ... 3745464748495797147 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania