panowie powiedzcie mi czy takie lampy z allegro są coś warte?
http://allegro.pl/nowe-lampy-audi-a3...750306354.html
do poliftowych trzeba mieć xenony itd? czy zwykle zarowki wystarczą?
panowie powiedzcie mi czy takie lampy z allegro są coś warte?
http://allegro.pl/nowe-lampy-audi-a3...750306354.html
do poliftowych trzeba mieć xenony itd? czy zwykle zarowki wystarczą?
|
a ja mam TYCe właśnie z tej aukcji od typa z Radomia , zarówno tył jak i przód i świeca bardzo dobrze. Oczywiscie trzeba porządne żarówki wsadzić
Jakoś się to gryzieBo ja dopiero po wrzuceniu HIDow coś widzę, a myślę na Hella bym i bez tego dał radę. Więc jeśli chodzi o tył mogę polecić, jeśli przód to bym się zastanowił 2 razy.
PS jeśli chodzi o HID to 4300K i byś sobie jezdził bez problemu, a przy 6000K to się nie dziwię, że rzucałeś się w oczy jak gwiazda betlejemska w Wigilie![]()
a do lamp hella obowiązkowe ksenony? czy ta samo wystarczą zwykłe żarówki? opłaca się kupować jakieś zamienniki czy tylko ori?
Czytaj co napisałem![]()
zaraz jak zmieniłem na polifty, wsadziłem HIDy 6000k. Było super, ale mandat. Potem wsadziłem żarówki OSRAM COOL BLUE HYPER WHITE 5000k i one strasznie słabo dawały..
Teraz jeżdże na Philips extreme vision i świecą bardzo dobrzei CB radio lepiej zbiera
pyjter , Nie ważne czy lampy Hella czy TYC, one są ALBO na żarówki halogenowe (te zwykłe) , ALBO lampy ksenon z przetwornicami.
Do zwykłych lamp wsadzisz ksenon, popularnie zwany HID ale wtedy lampy tracą homologacje (za to mandat). Z kolei do ksenonu nie da się włożyć żarówki halogenowej
Ile tego mandatu? Bo myślę nad tym ale z umiarem 4300k. Jest to odwracalne. Zawsze mozna zagrac glupa, ze sie nie wiedzialo, i zalozyc ori. Na allegro nie pisza ze jest to niezgodne z prawem.
Do każdego reflektora to podchodzi? Kwestia tylko doboru rozmiaru?
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
mandat + zabranie dowodu rejestracyjnego + dodatkowy przeglad
tyle sie dostaje za pseudo ksenony
W takim razie ludzie na allegro nie powinni o tym informować?
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
piszesz to powaznie czy jaja sobie robisz? Moge sie mylic ale pewnie celowo zatajaja ten fakt poniewaz chca sprzedac towar , ale tylko tak mysle nie wiem dokladnie.
Mandat jak mandat , ale moga zabrac Ci dowod rejstracyjny i skierowac na ponowne badanie techniczne co kosztuje juz nie malo. ewentualny manda + badanie techniczne takie to sa koszty.
domel mnie ubiegl
Who I am? I am a the Champion.
There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)