Pokazane rezultaty 1 do 10 z 1603

Temat: Zegary bez FIS na FIS

Threaded View

arczi86's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    LLB
    Auto
    AUDI
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ALH
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Podziękowania dla szparag oraz monlag1 jeszcze nie rozbierałem ale jak czas pozwoli zabieram sie montaż pełnego FISa

Cytuj Oryginalnie napisane przez xoslox Pokaż post
    arczi86, a Ty chcesz to użyć do sygnalizacji otwarcia drzwi ? ? ?
    Tak, miałem problem taki jak kolega mari_lub
    Cytuj Oryginalnie napisane przez mari_lub Pokaż post
    Witam
    W swoim A3 8L założyłem sobie zegary z pełnym fisem -wcześniej miałem 1/2 jaeger na którym miałem sygnalizacje otwarcia drzwi i klapy.
    Teraz wyświetla mi tylko otwarcie drzwi kierowcy i bagażnika-czy jest jakaś techniczna możliwość zrobienia aby na wyświetlaczu pokazywało mi otwarcie każdych poszczególnych drzwi?Moje A3 jest 5-cio drzwiowe a zegary które zamontowałem posiadają po środku szarą wtyczkę(CAN)do której min.mam podłączone manetki do kompa i czujniki płynu sprysk. lamp itd.
    Proszę o ewentualną pomoc i z góry dzięki za rady.
    Dodam w sumie nic nowego ale 1/2 fis sygnał drzwi kierowcy idzie do licznika niebieska kostka pin 21 oraz sygnał ze wszystkich drzwi łaczy sie w jeden kabel do zielonej kostki pin 1 - all doors w wersji 5d

Więcej informacji w tym temacie
    http://www.a3-club.net/forum/showthr...rosz%EA-o-rade

Cytuj Oryginalnie napisane przez monlag1 Pokaż post
    PIN 8 podlaczasz do kabla brązowo/czarnego pod tapicerka prawych przednich drzwi-(innej opcji podobno nie ma).
    Ale ten brązowo czarny kabel gdzies musi isc wolałbym rozebrać deske od pasazera i tam sie podpiac niz rozbierac drzwi XD

Cytuj Oryginalnie napisane przez monlag1 Pokaż post
    No wlasnie ten kabel z drzwi nie wychodzi....Tez chcialem jak Ty zrobic i nic z tego ,otwieralem drzwi i pokazywal ze otwarte ,ale jak zamykalem to fis dalej pokazywal ze drzwi sa otawrte,no ale probuj ,moze Ci sie uda
    Pozdr
    Dziękować wszystko już jasne

Ciekawi post kolegi markow90, trzeba będzie sprawdzić
    Cytuj Oryginalnie napisane przez markow90 Pokaż post
    Ja w polifcie znalazłem czarną kostkę przy drzwiach kierowcy. tam schodzą się kable do 3 drzwi (moja wersja 5D). jest to kostka w której 1 kabel leci do modułu w bagażniku, 3 kable od drzwi i przechodzi w jeden do licznika(1/2fis). kostke miałem zaizolowaną w wiązce od bagażnika do przegrody na wysokości kostek od drzwi kierowcy. może komuś to ułatwi przeróbkę ja niestety pozbyłem się prawie wszystkich plastików wraz z subem
    Ostatnio edytowany przez arczi86 - 06-04-15 o 09:31 Powód: Łączenie postów

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania