|
Witam
Mój problem polega na tym że po włączeniu klimy na panelu pojawia się "śnieżynka" ale nie załączają się wentylatory i nie pracuje sprężarka, a w auci zamiast zimnego powietrza jest ciepłe. Pseudo fachowcy wymienili osuszacz (faktycznie miałem wyciek) czujnik ciśnienia (podobno był spalony), sprawdzali jakiś sterownik pod akumulatorem, cewka i sprężarka podobno są sprawne a klimatyzacja dalej nie chłodzi. Fachowcy rozłożyli ręce mówiąc że to coś z elektryką i że może być zepsuty czujnik temp zewn (a jak oddawałem auto był sprawny). Pojechałem więc do elektryka, okazało się że podmienili mi czujnik temp zewn, elektryk wyjął czujnik ( nie wiem jak podpiął do żarówki) i sprężarka zaskoczyła wentylatory również, niestety tylko na chwile i po chwili znowu było czuć ciepłe powietrze. Wymienił czujnik i dalej nic.
Ktoś jest wstanie mi pomóc?
PS gdzieś czytałem że to może być spalony sterownik w panelu climatronica? ktoś wie jak się go w ogóle demontuje
Podłączyłem viakena i pokazuje błąd. Czujnik temperatury zewnętrznej g17. Czy to może być przyczyną? Ty pko ze na fisie pokazuje mi dobra temp zewnętrzną.
Czujni mam zamontowany bo 2 kable wisiały;/ Klima niby chłodzi do momentu aż silnik nie osiągnie około 80 stopni ( ale wentylator od klimy nadal cisza) Działa na 100% bo jak silnik stoi odpalony to załączają się 2 na raz. Wyskoczył mi błąd Potencjometr w v71-g113 . Po usunięciu tego błędu niby się już nie pokazuje ale nie rozgrzewałem go ponownie. Czy jest możliwe, że wszystkiemu winny może być czujnik od temp wody? Ten w wężu od chłodnicy. Klima sprawdzona na krótko odpala. działa do osiągnięcia pewnej temp. Ale ten wiatrak coś nie rusza.
Jak wiatrak nie chodzi to czynnik się nie skrapla i nie bedzie chłodzić.Czujnik temp. wody raczej nie ma nic do tego
A co może być przyczyną tego? Chłodnice i osuszacz mam nowy właśnie zamontowany bo stara chłodnica przeciekala
- - - Aktualizacja postu - - -
A co może być przyczyną tego? Chłodnice i osuszacz mam nowy właśnie zamontowany bo stara chłodnica przeciekala
panowie mam takie pytanie bo szukam od dluzszego czasu klimatronika z grzanymi stolkami do mojej a3 polift konsola 1din, i nie moglem znalesc ale oglosilem sie na pewnej grupie na fb że chce kupić to odpisał mi koleś ze ma do sprzedania klimatronik od a4 1din z grzanymi stolkami i mówi ze bedzie pasować to prawda? bedzie wszystko działać? z podłączeniem chyba też plug&play?? oto fotka i numery
http://naforum.zapodaj.net/50d53111d3a0.jpg.html
w miniaturke kliknąć albo w link.
Ale polift a3 chyba jest inny, chodzi o ramkę, chyba że da się przełożyć.
Niewiadomo jak z kostkami.
Sprawdź numery fabryczne
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)