Strona 35 z 84 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 341 do 350 z 838

Temat: SWAP hamulce 280 > 288 > 312 oraz tylne 232 > 256

Mr.X's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2009
    Miasto
    zasiedmiogórogród
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T APY
    Podziękował
    9 razy

Domyślny

Jakieś pierdoły na tej stronie Ross Tech są
    Jak wchodzę w silniki w 8L to raczej motory z nowszych wersji się wyświetlają
    http://wiki.ross-tech.com/wiki/index...A3/S3_%288L%29
    może ktoś zerknąć i potwierdzić

Tominator's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2015
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Trochę szybsza Cordoba
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

No niestety nie daja wszystkich modeli podanych na tacy, ale spoko zaraz ich chlopaki zjada ze nie udostepniaja za free
    Z tego co pamietam bylo tylko do a4 tam wstawione

klamamoto's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2011
    Miasto
    A3-CLUB.NET frakcja Bielsko
    Auto
    OOOO 264HP CS
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

nie doczekałem się odpowiedzi od kolegi rafaellotychy(nawet na PW) na proste pytanie ale nie liczyłem na nią zbytnio(no po cichu tak odrobinę)
    szkoda niemniej jednak złamał On rażąco regulamin forum co skutkowało stosowną "nagrodą"

kontynuując

Cytuj Oryginalnie napisane przez OLIVIER08 Pokaż post
    ...Pan Terminator trochę mnie obraził...
    cały ten wątek został sprawdzony i nigdzie takowego obrażenia sie nie doszukano a to czy na PW piszecie sobie na tzw:"matki" to już Wasza indywidualna sprawa i zostaje to między Wami więc wyciąganie tego typu argumentów jest totalnie bezcelowe i w żadnym stopniu nie pokazuje aby forumowicz Tominator
    traktował kogokolwiek z góry lub
    ...ma do czynienia z głupkiem który nie ma zielonego pojecia...
    nie wciskajcie Sobie tego typu tekstów bo niczemu dobremu to nie służy i całkowicie mija się z celem nie mówiąc o wnoszeniu czegokolwiek sensownego do tego wątku!

mam nadzieję iż zapewnienia o zorganizowaniu "grupowych zakupów" dojdą do skutku(osobiście się tym zajmę) i nie padnie pytanie do kolegi który zaproponuje wspomniane same adaptery(czy przewody)

...rozumiem iż na to co oferujesz posiadasz atest z dokumentacją materiałową jeśli chodzi o adapter łączący zwrotnicę z zaciskiem...Kupując od Ciebie otrzymam to o czym wcześniej napisałem łącznie z faktura zakupu...
    jeśli takowego/j nie będzie to co
    Cytuj Oryginalnie napisane przez mariusz11111 Pokaż post
    ...wystarczy skontaktowac sie z odpowiednim urzędem na dany rejon skarbówka czy co tam i zapytać, mamy być uczciwi do bólu więc sam jutro zadzwonnie...
    bo jeśli tak ma być to proszę Was nie fatygujcie się i poświęćcie ten czas na inne sprawy!

a do Pana Handlarza Mirasa Tominatora jeszcze raz napisze chodziło mi tu głównie o adaptery
    mnie interesuje kupno samych adapterów nic więcej i sam sobie reszte skompletuje i niech to hamuje jak chce...
    dlaczego 30-03-15 pytając
    ...jest możliwość kupienia samego adaptera?
    i uzyskując odpowiedź
    Cytuj Oryginalnie napisane przez Tominator Pokaż post
    Nie sprzedaje samych adapterow, zestaw jest kompletny i tylko tak jest przekazywany kupujacemu, bo wtedy wiem ze wszystko dziala, a ja za dzialanie tego zestawu odpowiadam.
    ta informacja/odpowiedź została zaakceptowana bez jakichkolwiek wywodów i nie została wywołana ta(obecna) dyskusja?bo nie było do tego podstaw(jak i w ostatnich postach)

Cytuj Oryginalnie napisane przez czaro95 Pokaż post
    ...Te twoja słówka super, hiper profi, odpowiednie przygotowanie itd. to sobie w buty wsadź...
    to nie forum "5,10,15" czy "ziarno" i jeśli coś ma swoją fachową nazwę to trzeba ją stosować w innym przypadku przyjdzie nam pisać aby ktoś "chwycił ten tego dzyndzel z tymi takimi zrobionymi z tego co się w tych miejscach gdzie ludzie pracują kolorowymi plasticzkami" zamiast napisać zmień bezpiecznik
    nie negujmy wiedzy czy jej braku u innych bo chcąc pokazać jacy jesteśmy mądrzy może się okazać iż jesteśmy głupsi niż nam samym się wydaje

niestety koledzy
    OLIVIER08 oraz Tominator również złamali regulamin a co za tym idzie obydwaj otrzymują odpowiednie ostrzeżenia

reasumując na zwieńczenie tego całego "sporu" zacytuję "klasyka"

Cytuj Oryginalnie napisane przez pomocnik Pokaż post
    ...Nie Wasza sprawa czy ma działalność, czy wystawia rachunki. Nie chcecie kupić, nie kupujcie. Można opisywać na forum alternatywy, inne sposoby czy to montażu, czy nawet doboru części, ale nie można przy tym bezpodstawnie dyskredytować innej osoby. Tyle w temacie.
    tyczy się to każdego z nas!
    na tym kończymy to całe OT(dalsze zbędne posty będą odpowiednio traktowane)
    Ostatnio edytowany przez klamamoto - 06-01-16 o 03:23

4. The Following 2 Users Say Thank You to klamamoto For This Useful Post:

elwichura (06-01-16),heko (06-01-16)

Tominator's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2015
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Trochę szybsza Cordoba
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

Podsumowujac przestrzegam przed zakladaniem ponizszych zaciskow na przod, poniewaz bedzie to owocowalo duzo nizsza skutecznoscia hamulcow. Wszystkie tego typu pseudo tuningi i zakladanie takich zaciskow do przodu na tarcze 312x25 to downgrade i pogorszenie hamowania auta. Bedziecie mieli wtedy gorszy hebel jak seryjny tylko trochę lepiej wygladajacy. Zaciski ponizsze nadaja sie tylko na tyl.

OLIVIER08's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Sląsk
    Auto
    Audi A3 8V Sedan Quattro USA
    Model
    A3 8V
    Silnik
    2.0 TFSI - CNTC (220 KM)
    Podziękował
    17 razy

Domyślny

Aby nie wchodzić z Tobą kolego kolejną polemikę to domyślam się jeśli sprzedajesz na forach swoje BIG BRAKE koledzy z VW ,SEATA polskiego i tkz zagranicznego oraz na Racing forum proponują rozwiązanie takie iż pod te zaciski wrzuca się klocki z Porsche Boxtera jest o 13 mm wyższy przez co mamy większą powierzchnie tarcia jeśli chodzi o klocek tarcza....`Przykładowe foto masz poniżej

Tominator's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2015
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Trochę szybsza Cordoba
    Model
    Inny
    Silnik
    1.9TDI ASZ

Domyślny

W tym przypadku to tylko pogorszy efekt hamowania ktory jest i tak ulamkiem tego co seria. Takie porady niestety stosuja osoby nie bedace w temacie. Coż, mogę tylko spuścić na to zasłone milczenia to nie jest targ, ale który raz można to pisać...
    Ostatnio edytowany przez sarin - 08-01-16 o 19:09

Data dołączenia
    Oct 2014
    Miasto
    Limanowa
    Auto
    Audi
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ

Domyślny

Zgodnie z prośbą założony temat z zakupem grupowym adapterów pod zaciski cayenne/q7/touareg:
    http://www.a3-club.net/forum/showthr...29#post1445029

lumberjack's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2012
    Miasto
    Polska
    Auto
    A5 3.0tdiq
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    67 razy

Domyślny

Dobra Ziomeczki słuchajcie, macie już kogoś kto robi adaptery za rozsądny hajs czy nie? Ja od miesiąca szukam i sprawa wygląda tak, że znalazłem jednego foumowicza który chce za to 900zł, sami wiecie kogo XDDD 3 renomowane firmy od zacisków, które na co dzień robią 'dla bogaczy' i chcą 700zł za oś i jeden średniej klasy warsztat który zaproponował mi 500zł za adaptery na jedną oś do tego wyczytałem w necie, że na warsztatach PWr robią co tylko się zamarzy za 200-300zł góra i tam się udam jak nic nie znajdę...

Więc poleci ktoś coś?

ps Co uważacie o takim pomyśle jaki mi przyszedł do głowy... np. Mariusz ściąga swoje heble z Porsche i swój adapter, wymiaruje go i daje na forum rysunek techniczny - oczywiście nie za darmo, a np. za dobra flaszkę Dawid od S3 ściąga swoje heble z MLa wymiaruje adapter i wrzuca na forum rysunek techniczny...... To jest k**** takie trudne?
    Czepiacie się, że ktoś kto chce wyżyć z robienia adapterów, a sami od siebie to nic nie dacie Oczywiście traktujcie moją wypowiedź na wesoło ale czyż to nie jest genialne rozwiązanie???

10. The Following 2 Users Say Thank You to lumberjack For This Useful Post:

dj888 (14-01-16),elwichura (14-01-16)

Auto Szałas

buzz-astral's Avatar

Data dołączenia
    May 2008
    Miasto
    Mikołów
    Auto
    Skoda
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    87 razy

Domyślny

gadałeś z Joachimem z Pro-Tune?
    DZiwię się, że nie operujesz konkretnie kto Ci zaproponował taka cena. Co to, tajemnica handlowa?
    A Mariusz, Ty masz heble z porsze? coś się zmieniło?

OLIVIER08's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2012
    Miasto
    Sląsk
    Auto
    Audi A3 8V Sedan Quattro USA
    Model
    A3 8V
    Silnik
    2.0 TFSI - CNTC (220 KM)
    Podziękował
    17 razy

Domyślny

Mariusz1111 jeśli chodzi o niego ma z Alfy 166 6 tłoki

Strona 35 z 84 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania