metti (15-02-16)
|
niestety na K u mnie nie działa ameryka, domykanie sprawdziłem na wszelkie możliwe sposoby, mam prawidłowo zakodowane i niestety nie działa, na F działało
dzięki, zauważyłem że są ściemnione w porównaniu do normalnie palących się mijania czy halogenów ale naprawdę minimalnie, wg mnie tylko jakieś 10%, niestety palą się też postojówki a na F się nie paląNo niestety ściemnic DRl -i nie ma mozliwości bo przy prawidłowym podłączeniu one już świecą słabiej.czy to że sterownik jest z anglika może mieć jakieś znaczenie?
- - - Aktualizacja postu - - -
niestety na K u mnie nie ma opcji samego przodu, na F jest. Ja też nie mam typowych DRL tylko mijania lub p.mgłowe zakodowane jako DRL dlatego używam takiej terminologii
po drugie - przecież w bordzie K nie ma kodowania w którym można ściemnić mijania /vel DRL/, wskaż mi proszę który to bajt i bit?!
jest jeszcze dodatkowe kodowanie w bajcie 1 bit 5-6 ale gdy zakoduję "20 separate ..." to dzienne w ogóle się nie palą
- OK już domykanie działa, trzeba było zrobić adaptację sterowników przyciskami szyb, podczas wymiany borda odłączony był aku dlatego taki efekt
- ameryka płn. też działa, omyłkowo nie zauważyłem że mam scandynawię, mój głupi błądteraz świeci sam przód p.mgilene lub mijania w zależności od ustawień
- w bajcie 20 ściemnia się p.mgłowe jako DRL
sorry za niepotrzebne zamieszanie
przy okazji w ramach ciekawostki screeny dodatkowych opcji w FIS /nie zauważyłem w temacie więc może kogoś zaciekawi/:
![]()
Ostatnio edytowany przez metti - 15-02-16 o 15:17
było A3 Sportback 1.9 TDI BLS 7GN MY2007
I wszystko jasne![]()
też myślałem że tak będzie ale nie, ściemniają się tylko p.mgłowe jako DRLa po przekręceniu włącznika na typowo p.mgłowe rozjaśniają się do normalnych 92%, doświetlanie też działa normalnie
faktycznie, dziwne to ale tak to działa
Witam,
Panowie postanowiłem napisać ponieważ szukajka nie pomogła rozwiazać mojego problemu.
Audi A3 8P model 2004. Bornetz-SG 1.0 H29 0501 8P0 907 279.
Postanowiłem zakodować funkcje swiateł mijania aby zapalały się po przekręceniu stacyjki. Zaznaczam wszystko jak trzeba w kodowaniu VCDS. daję "DO IT", potwierdza ze kodowanie pomyślne a światła jak nie działały tak nie działają. Robiłem różne kombinację z amerykańskim i skandynawskim i lipa. Przełącznik ustawiony w pozycji 0 przekręcam stacyjkę a światła się nie zapalają. Spotkał się któś z czymś takim? Jakaś podpowiedź?
Dzięki
Witam panowie kilku dni temu zacząłem zabawę z VCDS-em udało mi się uruchomić doświetlanie zakrętów oraz C/H L/H lecz mam mały problem po zaznaczeniu w Byte 0 bit 5 w menu fis pojawia się możliwość ustawienia czasu podświetlania dla C/H L/H ale wtedy gdy przełącznik świateł jest ustawiony w pozycji DRL zamiast samych LED-ów do jazdy dziennej świecą się także światła mijania co sie mija z celem wiec proszę o poradę co zaznaczyć a co odznaczyć. Dodam że samochód kupiłem z niemiec z lekko uszkodzonym przodem dlatego postanowiłem założyć Bi-xenon z ledami montował to jakiś znajomy specjalista od blacharza podobno wszystko jest na oryginalnych częściach. Mój bornetz 8P0-907-279-N Wrzucam link do zrzutów kodowania
http://www.fotosik.pl/u/jarkas85/album/2311572
Ostatnio edytowany przez jarkas - 26-03-16 o 18:55
czy ktoś po zmienia borda z F na K miał problem z bocznymi kierunkowskazami? Tzn. nie ma ich
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)