Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 41 do 50 z 58

Temat: FIS i integracja z radiem...

Data dołączenia
    Jul 2016
    Miasto
    krakow
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    raz

Domyślny

Zmienię wartość na kanale 62, zobaczę co pokaże.

- - - Aktualizacja postu - - -

I dalej jest lipa z tym nie wiem czym jest to spowodowane ale jak zmieniłem na kanale 62 z 1 na 0 to nadal jest to samo.
    Nagrałem film na którym jest pokazane podłączenie do kostki szarej i do kostki C w radiu. Sorki za jakość nagrania le to było robione na szybkiego.
    Ostatnio edytowany przez 699 - 27-04-17 o 06:19

renegat207's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Lipiny LBN
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

A jakie masz kodowanie radia? W liczniku jeśli radio nie chodzi po CAN w kanale 62 musi być 0 żeby było info na FIS sprawdzałem to ostatnio.
    Tak nie sprawdzisz w pełni połaczenia bo piny mogą być luźne po wpięciu kostki. Piny mini iso masz oryginalne? Musiałbyś mieć pin męski i wpinać do wypiętej kostki i wtedy sprawdzić przejście.
    Odnośnie kodowania radia to jeśli ma być info na FIS to ostatnia cyfra kodowania powinna wynosić 4.

Data dołączenia
    Jul 2016
    Miasto
    krakow
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    raz

Domyślny

kodowanie radia to 00203
    Odnośnie kodowania radia to jeśli ma być info na FIS to ostatnia cyfra kodowania powinna wynosić 4.
    czyli mam rozumieć że muszę zmienić z 00203 na 00204?

renegat207's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Lipiny LBN
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Tak. W niektórych źródłach podają jeszcze,że może być 5 jeśli jest wzmacniacz anteny.

Data dołączenia
    Jul 2016
    Miasto
    krakow
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    raz

Domyślny

Ok dam znać wieczorem czy się udało to zrobić.

Problemu dalej nie mogę rozwiązać zmieniałem kodowanie na 00204 czy też na 00140,00144,22100 dalej nic się nie dzieje z fisem a tak pomyślałem czy może ma to znaczenie przy starym liczniku miałem wyświetlana antenie przy zegarze cyfrowym na liczniku, po zmianie na pełny fis nie wyświetla się ta antenka przy zegarku jak i na filmie wyżej także mam kanał 19 zablokowany. Może macie jakieś jeszcze pomysły co może być nie tak, że się fis nie wyswietla.

marcin890's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2013
    Miasto
    Łowicz
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    raz

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez 699 Pokaż post
    Problemu dalej nie mogę rozwiązać zmieniałem kodowanie na 00204 czy też na 00140,00144,22100 dalej nic się nie dzieje z fisem a tak pomyślałem czy może ma to znaczenie przy starym liczniku miałem wyświetlana antenie przy zegarze cyfrowym na liczniku, po zmianie na pełny fis nie wyświetla się ta antenka przy zegarku jak i na filmie wyżej także mam kanał 19 zablokowany. Może macie jakieś jeszcze pomysły co może być nie tak, że się fis nie wyswietla.
    Ja na Twoim miejscu sprawdził bym dokładnie połączenie przewodów. Również zmieniałem licznik bez Fis Jaeger na Fis VDO (Jaeger był z anteną radiową, VDO jest bez). Wcześniej nie miałem poprowadzonych przewodów z Canem do kostki od radia. Podłączyłem radio Audi Concert I wykorzystując piny DATA, CLK i ENABLE. Kodowania nie zmieniałem. Info na Fis działa.

Data dołączenia
    Jul 2016
    Miasto
    krakow
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    raz

Domyślny

Sprawdzałem piny są podpięte prawidłowo. raczej się stykają na 99% , podmienie tylko do testów zamiast tej szarek 32 pinowej wtyczki mam taką samą jeszcze jedną zieloną i podepnę tylko tam te 3 piny do radia i sprawdzę czy coś to da, Jeśli nie to jest dziwna sprawa. A czy soft licznika ma wpływ na to?

renegat207's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Lipiny LBN
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

No dziwna sprawa bo powinno działać. Soft licznika może mieć wpływ ale raczej nie w tym przypadku bo auto odpala a zmieniając kodowanie np. w kanale 62, zmieniasz część softu. Sprawdź jeszcze raz prawidłowość połączenia przewodów bo może pomyliłeś oznaczenie na kostce z tyłu.
    Zielonej kostki nie podłączysz jest zupełnie inna.

marcin890's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2013
    Miasto
    Łowicz
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    raz

Domyślny

Mam sytuacje bardzo podobną do kolegi. Widze że ma licznik od anglika. Również taki posiadam tylko "przerobiłem" go już na Europę. Jak będę w domu to mogę z ciekawości speawdzić jakie mam kodowanie ustawione.

Wysłane z budki telefonicznej

Data dołączenia
    Jul 2016
    Miasto
    krakow
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    raz

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez marcin890 Pokaż post
    Mam sytuacje bardzo podobną do kolegi. Widze że ma licznik od anglika. Również taki posiadam tylko "przerobiłem" go już na Europę. Jak będę w domu to mogę z ciekawości speawdzić jakie mam kodowanie ustawione.

Wysłane z budki telefonicznej
    Byłbym wdzięczny jeśli by te twoje kodowanie podeszlo, a soft to ty skąd brałeś ?

Cytuj Oryginalnie napisane przez renegat207 Pokaż post
    No dziwna sprawa bo powinno działać. Soft licznika może mieć wpływ ale raczej nie w tym przypadku bo auto odpala a zmieniając kodowanie np. w kanale 62, zmieniasz część softu. Sprawdź jeszcze raz prawidłowość połączenia przewodów bo może pomyliłeś oznaczenie na kostce z tyłu.
    Zielonej kostki nie podłączysz jest zupełnie inna.
    Raczej nie pomyliłem bo miernikiem sprawdzałem czy jest ciągłość sygnału z 11pinu w liczniku do np. 10 pin w radiu
    Jakbym miał soft do licznika Europy to bym to wgral ale ciężko jest dostac.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania