Pokazane rezultaty 1 do 10 z 161

Temat: Brak reakcji na otwarcie drzwi

Threaded View

Riczards's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2017
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Caporeira Pokaż post
    Witam, mam problem z drzwiami kierowcy - nie otwierają się jeśli otworzę samochód z pilota (nie działa zewnętrzna klamka).

Na FIS wyświetla się informacja jeśli drzwi są otwarte. Działa otwieranie drzwi jak otwieram wewnętrzną klamką. Również jest ok jak samochód otwieram wkładając kluczyć do zamka drzwi kierowcy.

Czy zamek jest do wymiany czy można coś jeszcze przed tym sprawdzić ?
    Na komputerze nie ma błędu.

TAPATALK
    Podpinam się pod temat, mam ten sam problem co powyżej. Dwa dni temu rano otworzyłem auto i było wszystko ok ale wracając z pracy chcąc otworzyć samochód z pilota drzwi kierowcy nie otworzyły się (klamka chodzi luźno bez żadnego oporu), pozostałe drzwi jak i bagażnik są normalnie otwarte(klamka kierowcy od wewnątrz działa normalnie i otwiera drzwi kierowcy). Klamka zewnętrzna działa tak jak powinna aż do momentu ponownego zamknięcia auta czy to przez pilota czy przez kluczyk w zamku. Wszystkie szyby mogę otworzyć i zamknąć z pilota, na fisie również wszystko jest dobrze i pokazuje poprawne komunikaty.
    Dodam że wymieniłem baterie w kluczyku i przy pierwszym otwarciu auta drzwi kierowcy normalnie się otworzyły, ale po zamknięciu i ponownym otwarciu było to samo co wcześniej. Nie wiem czy ma to jakiś związek ale dzień przed tym myłem auto które w nocy stoi na dworze a nie w garażu, może gdzieś mi woda podeszła i raz mi łapie z pilota raz nie, albo przymarzło choć wątpię bo we Wrocławiu nie ma teraz mrozów

VCDSa nie posiadam wiec nie mam jak sprawdzić czy jakieś błędy mi pokazuje
    Auto posiadam 2 miesiące i nigdy nie miałem żadnego problemu z centralnym i z pilotem
    Ostatnio edytowany przez Riczards - 12-01-18 o 16:35

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania