Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 101 do 110 z 161

Temat: Brak reakcji na otwarcie drzwi

Data dołączenia
    Sep 2017
    Miasto
    Polska
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI CBAB
    Podziękował
    17 razy

Domyślny

@Riczards

Zamek popsikany WD40, poruszałem kablami pomiędzy drzwiamia a słupkiem, wykasowałem błedy w grupie 42, zrobiłem test drzwi (test przeszedł pozytywnie) - drzwi zaczęły działać (zamek).

Trzy dni później byłem na myjni automatycznej i po tym zamek znowu przestał działać (podobnie jak u ciebie - po myciu).

Popsikanłem WD40, nie pomogło, wykasowałem błędy, nie pomogło - błąd cały czas wracał, poruszałem kablami, nie pomogło, postukałem w drzwi koło zamka nie pomogło, zrobiłem test drzwi - zacieło się oprogramowanie przy teście zamykania drzwi i wyskoczył błąd komunikacji, zrobiłem raz jeszcze test i za drugim razem przeszedł pomyślnie - teraz zamek znowu działa (od wczoraj).

Ciekaw jestem jak długo będzie działać, może do następnego mycia samochodu ☺

TAPATALK

Riczards's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2017
    Miasto
    Wrocław
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI PD BMM (140KM)
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Właśnie mam problem bo nie mam jak się podpiąć pod kompa i sprawdzić czy jakieś błędy mi wypluwa a za tym idzie ich usuniecie ale może piękne wd40 i lekko po zamku
    Dodam że wczoraj wieczorem 3 razy ż rzędu normalnie mi otwierało drzwi z pilota a za 4 znowu luźna klamka

Data dołączenia
    Sep 2017
    Miasto
    Polska
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI CBAB
    Podziękował
    17 razy

Domyślny

Niestety, dziś u mnie znowu loteria. Raz działa raz nie.
    Dziś akurat pada deszcz.... zobaczymy jak będzie działało przez kolejne dni.

TAPATALK

Data dołączenia
    Jan 2018
    Miasto
    Polska
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    1.6 BSE

Domyślny

Podepnę się pod temat... Audi A3 8P wersja 3-drzwiowa, 2007r.
    Co powiecie na taką przypadłość z centralnym zamkiem? Nie znalazłem na forum podobnych problemów. Więc tak:
    1. Otwieranie auta z pilota: nie otwierają się drzwi pasażera. Jedyna możliwość to poprzez klamkę od wewnątrz. Jak już od wewnątrz otworzę to później normalnie przez klamkę zewnętrzną można otworzyć... Otwieranie działa do momentu ponownego zamknięcia drzwi.
    2. Identyczne objawy j/w przy otwieraniu drzwi przez kluczyk.
    3. Zamykanie działa prawidłowo na wszystkich drzwiach, zarówno z pilota jak i z kluczyka...

Jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić?

Golem1's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2010
    Miasto
    Pruszków
    Auto
    Audi a3
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    15 razy

Domyślny

Zobacz czy nie masz selektywnego otwierania drzwi zakodowanego tzn. jak naciśniesz jeden raz pilot otwierają się drzwi kierowcy i wlew paliwa a jak dwa razy to już wszystko.
    Doposażanie - Elektryka - Diagnostyka Grupy VAG

Tukan12's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2017
    Miasto
    Birmingham
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BKD
    Podziękował
    raz

Domyślny

U mnie udalo sie rozwiazac problem (do przeczytanie kilka postow wczesniej), okazalo sie ze wszystkie kable sprawne itp, przyczyna byl sam zamek rozebrany na czesci pierwsze wyczyszczony i przesmarowany zaczal dzialac, nie trybila jedna zapadka - zamykala ale juz nie chciala sie otworzyc (za zamykanie i otwieranie odoowiadaja w sumie 3 mikrostyki). Powinien dzialac jak na filmiku, a u mnie jeden z nich pozostawał w pozycji zamknietej dlatego nie dalo sie otworzyc drzwi z zewnatrz po otwarciu pilotem, jako ze ja od nikogo nie otrzymalem pomocy mam nadzieje ze komus pomoze moj post.

Data dołączenia
    Sep 2017
    Miasto
    Polska
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI CBAB
    Podziękował
    17 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Riczards Pokaż post
    Podpinam się pod temat, mam ten sam problem co powyżej. Dwa dni temu rano otworzyłem auto i było wszystko ok ale wracając z pracy chcąc otworzyć samochód z pilota drzwi kierowcy nie otworzyły się (klamka chodzi luźno bez żadnego oporu), pozostałe drzwi jak i bagażnik są normalnie otwarte(klamka kierowcy od wewnątrz działa normalnie i otwiera drzwi kierowcy). Klamka zewnętrzna działa tak jak powinna aż do momentu ponownego zamknięcia auta czy to przez pilota czy przez kluczyk w zamku. Wszystkie szyby mogę otworzyć i zamknąć z pilota, na fisie również wszystko jest dobrze i pokazuje poprawne komunikaty.
    Dodam że wymieniłem baterie w kluczyku i przy pierwszym otwarciu auta drzwi kierowcy normalnie się otworzyły, ale po zamknięciu i ponownym otwarciu było to samo co wcześniej. Nie wiem czy ma to jakiś związek ale dzień przed tym myłem auto które w nocy stoi na dworze a nie w garażu, może gdzieś mi woda podeszła i raz mi łapie z pilota raz nie, albo przymarzło choć wątpię bo we Wrocławiu nie ma teraz mrozów

VCDSa nie posiadam wiec nie mam jak sprawdzić czy jakieś błędy mi pokazuje
    Auto posiadam 2 miesiące i nigdy nie miałem żadnego problemu z centralnym i z pilotem
    Uporałeś się z tym problem ?
    U mnie zamek w okresie letnim działa bez zarzutu.
    Ale od paru dni jak temperatura na zewnątrz spadła do 12 stopni, to przestaje działać klamka zewnętrzna tym razem po stronie pasażera.

Chyba będę musiał przeczyścić zamek, aby to zrobić to trzeba rozebrać cały boczek drzwi?

Data dołączenia
    Sep 2017
    Miasto
    Polska
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI CBAB
    Podziękował
    17 razy

Domyślny

Które zamki będą pasowały do mojego samochodu ?

Mam 5 drzwi, rocznik 2009, ale model budy 2010.
    Potrzebuje zamki do przodu.

http://pl.realoem.me/Audi/RDW/A3/200...R/8/837/837030

PS. Podobno od Skody też pasują i są tańsze.

Data dołączenia
    Sep 2018
    Miasto
    Łódź
    Auto
    Audi A3 Sportback
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0TDI BKD

Domyślny Problem

Witam, podpinam się do tematu. U mnie problemem są lewe tylne drzwi. Gdy otwieram auto z pilota to lewe tylne drzwi się nie otwierają, klamka od zewnątrz jest luźna, mogę je otworzyć tylko klamką od wewnątrz, a gdy już to zrobię i zamknę drzwi bez zamykania auta pilotem to klamka działa normalnie i mogę drzwi otwierać bez problemu. Gdy tylko zamknę drzwi z pilota i chce je ponownie otworzyć to znowu nic. Dodam, że odblokowanie drzwi przyciskiem z kabiny nic nie daje. Co może być przyczyną? Jak to naprawić? Czy da się samemu czy trzeba elektromechanika?
    Z góry dziękuje za pomoc.

Krumak's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2016
    Miasto
    małopolska
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI CR CBBB (170KM)
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez marvolo Pokaż post
    Witam, podpinam się do tematu. U mnie problemem są lewe tylne drzwi. Gdy otwieram auto z pilota to lewe tylne drzwi się nie otwierają, klamka od zewnątrz jest luźna, mogę je otworzyć tylko klamką od wewnątrz, a gdy już to zrobię i zamknę drzwi bez zamykania auta pilotem to klamka działa normalnie i mogę drzwi otwierać bez problemu. Gdy tylko zamknę drzwi z pilota i chce je ponownie otworzyć to znowu nic. Dodam, że odblokowanie drzwi przyciskiem z kabiny nic nie daje. Co może być przyczyną? Jak to naprawić? Czy da się samemu czy trzeba elektromechanika?
    Z góry dziękuje za pomoc.
    Zamek do wymiany. Jak masz choć trochę manualnych umiejętności i podstawowe narzędzia to ogarniesz to sam.

Wysłane z mojego Galaxy S9+ przy użyciu Tapatalka

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania