Strona 25 z 117 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 241 do 250 z 1170

Temat: Mody silnika 2.0 TFSI

Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Bielsko-Biala
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8P
    Silnik
    2.0T AXX

Domyślny

Mupikowi samochod jezdzi nadzwyczaj dobrze. Biorac pod uwage czerone S3 ktore przyjezdza na noce jest duzo wolnijsze od s3jki lukasza po programie. Albo Mupik jest tak dobrym kierowca albo do czegos sie nie przyznal
    AXX - 445Ps

gr1zly's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2007
    Miasto
    Kraków
    Auto
    A6 Competition
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

mi sie wydaje ze mupik sie nie przyznaje do czegoś

a ten od czerwonej S3 z opowiadan wynika, ze jest jakims amatorem...
    Sprzedam:
    Sportowy Filtr powietrza Pipercross do 2.0TFSI

Data dołączenia
    Nov 2007
    Miasto
    Gdańsk
    Auto
    audi
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ

Domyślny

To ja sie juz nie moge doczekac jak odbiore swoja na poczatku sierpnia...Dzwiek jast naprawe genialny..
    Dodano:
    Czy CompSport mógłby sie wypowiedziec na temat sprzegla które zaproponował gr1zly ?
    Ostatnio edytowany przez Piątuś - 14-07-08 o 16:53 Powód: Automatyczne łączenie postów

Data dołączenia
    Apr 2008
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa
    Auto
    MK V R32
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Piątuś Pokaż post
    Właśnie wróciłem z malego porównania...Umówiłem sie z Pisi i szczerze mówiac jestem troche rozczarowany...z rolki byla róznica na korzysc Pisi ale nie byla ona szokująca.Najbardziej sie zdziwilem jak ze startu bylem z przodu az do 3 biegu dalej skonczyla sie droga...przypomne ze u mnie program Vtg 300KM 400NM a Pisi ma wydech i program z compsportu.
    Pozdr.
    Hehe niezle napisane. A teraz moja nieco inna wersja ...

Przyznam szczerze ze po przeczytaniu tego co napisaliscie zaczalem sie zastanawiac czy to aby ze mna jechaliscie ... Piszecie ze do 3 biegu byliscie z przodu. Tylko kiedy ???? Wtedy gdy startowaliscie wczesniej a ja was dochodzilem i nie moglem wyprzedzic bo jechaliscie srodkiem czy wtedy gdy nie szlo ustawic wyscigu bo ciagle ktos nadjezdzal z naprzeciwka ???? Troche szkoda ze to wszystko nie zostalo to nagrane

Piatus chciales jechac z kreski to pojechalismy. Jak uwazacie ze Wasza eSka jezdzi szybciej to no problem. Przejade sie specjalnie do Gdanska w weekend i sprawdzimy to raz jeszcze Tym razem juz nie na dystansie 200 -300 metrow i po dziurach. Dla mnie no problemos

Jak zapraponowalem Wam trojmiejska obwodnice to najpierw pomimo tego ze ja jechalem z 4 biegu a wy z 3 biegu to i tak Wam odjezdzalem a potem jak polecielelismy rowno z 4 biegu to juz bylo pozamiatane. Tak ze 3 dlugosci zanim ktos nam nie zajechal i nie bylo sensu dalej powodowac niebezpieczenstwa.

Prawda jest tak ze do 3 biegu auta moga isc podobnie. Potem (i tu bylo by milo jak byscie sie przyznali) po prostu Wam odjezdzam. O elastycznosci juz nawet nie mowie bo moj 4 bieg jest mocniejszy od Waszej 3 a im dalej tym gorzej i pls bez bajek ze do 3 biegu byliscie z przodu bo szkoda czasu.

To tyle kwestia sprostowania

Ps. I tak jeszcze na marginesie ciekawe. Piszecie ze roznica nie byla szokujaca. Ciekawe ile dla was to jest szokujaco ?? Nie wiem ile spodziewaliscie sie dostac dlugosci przy roznicy na moja korzysc 28 KM i 30 NM ? No chyba nie pare dlugosci i to tak jak ktos z Was powiedzial ze od razu pare na starcie. Ludzie to jest Haldex a nie Evo a roznica w mocy miedzy autami jest jak wyzej wiec nie wiem czy bylo szokujaco ale na pewno moja Eska jest szybsza od Waszej !

Ps.2 Swoja droga jeszcze wczoraj slyszalem ze wydech jest dla Was za glosny. Czyzby teraz byl ok ? Ja z roboty Compsportu jest bardzo zadowolony bo auto nie dosc ze fajnie brzmi to i objezdza 300 konne eSki Jesli Wam sie to nie widzi to zrobcie reszte (wydech i dolot) w VTG.

Milo Was bylo wczoraj poznac i z checia Wam pokazalem auto oraz rzeczy jakie chlopaki wyczarowali z mojego auta w Bielsku. Takze goroaca prosba pls o sprawiedliwe oddanie wczorajszego i nie pisanie takich rzeczy !

No offence i pozdro
    Ostatnio edytowany przez PiSi - 14-07-08 o 19:09
    MK V R32 DSG Powered by CompSport

gr1zly's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2007
    Miasto
    Kraków
    Auto
    A6 Competition
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Pisi fajnie ze sie wypowiedziales...
    Tez mi sie wydawalo ze odetkane S3 z zalozenia musi byc szybsze od tej tylko po programie...

Jak bede sie wybieral do wawy albo gdanska chetnie obadam jak chodzi eska po odetkaniu
    Ostatnio edytowany przez gr1zly - 15-07-08 o 07:33
    Sprzedam:

Data dołączenia
    Nov 2007
    Miasto
    Gdańsk
    Auto
    audi
    Model
    S3 8P
    Silnik
    2.0T BHZ

Domyślny

Nie mowie ze twoja jest wolniejsza, w przeciwnym razie nie wybieralbym sie za 2 tyg do Bielska...Od 3 biegu jest sporo szybsza i 4 razy fajniej chodzi(nikt z nas nie powiedzial ze za głosno tylko ze glosno co nie znaczy ze nam sie to nie podoba)
    Jeszcze raz dzieki za mozliwosc sprawdzenia...Mysle za za tydzien to niema sensu sie sprawdzac 2 raz...Z ciekawosci mozemy sie sprawdzic jak juz bede mial zrobiony wydech.

Pozdrawiam

Data dołączenia
    Apr 2008
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa
    Auto
    MK V R32
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Piątuś Pokaż post
    Nie mowie ze twoja jest wolniejsza, w przeciwnym razie nie wybieralbym sie za 2 tyg do Bielska...Od 3 biegu jest sporo szybsza i 4 razy fajniej chodzi(nikt z nas nie powiedzial ze za głosno tylko ze glosno co nie znaczy ze nam sie to nie podoba)
    Jeszcze raz dzieki za mozliwosc sprawdzenia...Mysle za za tydzien to niema sensu sie sprawdzac 2 raz...Z ciekawosci mozemy sie sprawdzic jak juz bede mial zrobiony wydech.

Pozdrawiam
    Mysle ze cale nieporozumienie wzielo sie z tego, iz mysleliscie ze staniemy na kresce i ja po prostu odjade. Tak nie bylo i rzeczywiscie do 3 biegu auta ida podobnie a dopiero potem odjezdzam. Piatus pamietajcie jedynie o tym, ze Wasza eska nie jest juz seryjna a 300 KM i 400 NM to naprawde nie jest malo i daje rade. Powyzej pewnej predkosci (tak od ok. 100 km/h gdzie wbijam dopiero 3 bieg) widac ze zaczynam od Was odjezdzac. O dzwieku nie mowie bo dla mnie ten caly ukald wydechowy jest kozak !!! Balem sie ze bedzie glosno, ale np. w ostatni weekend zrobilem 1000 KM i naprawde jest spoko. A to ze jest glosniej jak sie daje w palnik to wlasnie tak ma byc

Takze wiary nie traccie, ducha nie gascie i jedzcie do Compsportu bo naprawde auto daje rade i bedziecie zadowoleni z modów. Zreszta moze u Was wyjdzie jeszcze lepiej niż w mojej eSce - kto wie

Patryk czy macie juz moze jakies info odnosnie dolotu z TTS-ki.
    Pls o info (moze byc PW).

(A)rturo's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2005
    Miasto
    Bełchatów
    Auto
    E63s W212
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

A kto z wlascicieli 8p s3 pokusi sie o czas na 1/4 mili na zawodach?
    Rozwieje to wszystkie niejasnosci
    Było: A3 8l, S3 8l, Evo IX, Evo X; F10; A6 c7 3.0bTDI 380KM@770NM; W212 E63s 700KM@1000NM
    Obecnie: S1000XR | A4 Allroad 8W9 | Jeep WJ 4,7 V8 | Fiat 126p 1982 | -> soon...

gr1zly's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2007
    Miasto
    Kraków
    Auto
    A6 Competition
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez (A)rturo Pokaż post
    ja nie slyszalem zeby ktos probowal... w UK mocno zdłubane S3 wydech, dolot, pompa paliwowa to na 1/4 robilo M3 E46.

Roznice w osiaga moga tez wynikac tez od kazdego kierowcy refleksu itp...

Ja jak sprawdzalem moje S3 po modach z CTR 256HP i STI 345HP to zrobilismy wsumie ponad 16 rolek zeby mozna bylo wyposrodkowac mozliwosci aut.
    Sprzedam:

Data dołączenia
    Apr 2008
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa
    Auto
    MK V R32
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez (A)rturo Pokaż post
    Artur, ale na Youtube sa filmiki odnosnie nowej S3.

Seryjna S3 robi 13,8 na 1/4 mili. Filmiki ponizej

Zmodyfikowana eSka 8P (Milltek Turbo-Back Exhaust, BMC Air filter and SUPERCHIPS remap) robi podobno w/g zeznan wlasciciela 1/4 w 12.9 sec

To jest wlasnie ta eSka

Wlasciciel tej eski startowal juz na zawodach w Kiskunlachaza na Wegrzech i oto co wyczynial:
    - Part 1

- Part 2

Osobiscie uwazam, ze w pewnych mega optymalnych warunkach i przy setupie jak powyzej (u tego czlowieka z Wegier) 13 sek. na 1/4 da sie zlamac, ale to poza modami wymaga tez ogarniecia auta przez "wkladke mięsną"

Strona 25 z 117 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Zasady postowania